Trhači se z Přerova vrací bez bodu

Sabina Nováková | 22.09.2018 | |

Trhači se z Přerova vrací bez bodu

K A D A Ň – V rámci šestého kola Chance ligy vyrazili Kadaňští do Přerova. Domácí tým si vytvořil čtyřbrankový náskok již v první dvacetiminutovce. Pátou a poslední branku zaznamenali Přerovští v druhé třetině, čímž byl zápas z hlediska gólů uzavřen. Trhači tak přidávají další porážku na své konto a vrací se bez bodového zisku.

 
6.kolo, sobota 22.9.2018
HC ZUBR Přerov - Sportovní klub Kadaň  5:0  (4:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Navrátil (Zbořil, Moučka), 4. Novotný (Plášek), 8. Moučka (Mašín, Navrátil), 18. Černý (Sýkora, Rachůnek), 22. Plášek (Zbořil, Procházka). Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Novák, Zídek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. Diváci: 1436. Střely na branku: 36:20. Zblokované střely: 3:5. Vhazování: 27:33. Průběh utkání: 5:0.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Pala, Pohl, Novotný, Zbořil, Černý, Padrnos, Malina – Rachůnek, Sýkora, Sikora – Procházka, Pšurný, Plášek – Doležal, Hejcman, Goiš – Navrátil, Moučka, Mašín.
Sportovní klub Kadaň: Hamalčík – Novák, Grebeňuk, Janeba, Franc, Kachyňa, Popela – Klíma, Kůs, Wágner – Šulek, Říha, Jánský – Helt, Tupý, Řehoř – Vašíček, Maršoun, Rezek.

Komentář k zápasu

Zubři na nic nečekali a do Trhačů se okamžitě pustili. Ve třetí minutě vyhrál Moučka buly v útočném pásmu, Zbořil napálil puk na zadní mantinel a Jakub Navrátil uspěl se střelou na bližší tyč. Zanedlouho se skóre měnilo podruhé. V přesilovce vrátil Plášek kotouč na modrou čáru Martinovi Novotnému, jehož dělovka skončila v levém horním růžku kadaňské brány. V osmé minutě to bylo 3:0. Před Hamalčíkem vznikla krátká mela, po níž úspěšně dorážel Jaroslav Moučka. Do první sirény se domácí tým trefil ještě jednou. Sýkora v početní výhodě promáchl a v podstatě tím umožnil pálit Robertovi Černému, který skóroval do sítě svého rodného klubu.

Ve dvaadvacáté minutě si svou první branku za Zubry v aktuální sezoně připsal Karel Plášek. Stejnojmenný syn přerovského matadora měl snadnou práci. Do odkryté branky nasměroval kotouč, který k němu po střele Zbořila vyrazil Hamalčík. O chvíli později mohl Plášek z podobné pozice udeřit znovu, ke druhé trefě mu scházelo jen málo. Goišův pokus pak zastavila tyč a Moučku vychytal Petr Hamalčík. V jedné z mála šancí hostů se v závěru druhé třetiny ocitl Grebeňuk, jenž nechal vyniknout Klimeše a jeho lapačku.

Zkraje třetí části gólman Hanáků u levé tyče zmařil šanci prvního útoku Kadaňských. Další možnost Trhačů zase zastavil pohotovým zásahem holí. Na druhé straně mohl v oslabení přidat šestý gól Přerova Goiš, osamocený po přihrávce zprava ale trefil pouze brankářovo rameno. Po uplynutí hracího času mohli Zubři začít slavit vysoké vítězství, Klimeš navíc ještě první vychytanou nulu v této sezoně.

Petr Komárek

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Pro nás jsou důležité tři body. Výsledek 5:0 je výsledek, který se určitě počítá, i když ta hra samozřejmě v době, kdy hrajeme středa - sobota - pondělí - středa - sobota a máme v nohách těžký zápas v Prostějově, nebyla úplně podle mých představ. Myslím si, ale, že kluci k tomu přistoupili velmi zodpovědně a velice dobře to utkání rozhodli hned v první třetině. Pak už to byl spíš takový hokejový odvar, ale body se počítají, soutěž je dlouhodobá a ne na jednu třetinu. Já beru to, že jsme utkání zvládli, pro nás je to nesmírně důležité a v pondělí jedeme s čistou hlavou na Kladno.

Radek Kampf (SK Trhači Kadaň): Myslím si, že rozhodla první třetina, protože jsme inkasovali hned asi ve třetí minutě. Myslím, že bylo po signálu, kdy obránce nastřelil puk do mantinelu a my situaci naším bekem nepokryli. Poté jsme dostali dvě branky z přesilovky po hloupých faulech. Ve druhé části už se naše hra zlepšila, ale pořád nám chybí koncovka. V poslední dvacetiminutovce jsme dali tyčku, měli jsme tam asi dvě nebo tři dobré gólové šance a hráči už začali hrát jednoduše. Jediné pozitivní na dnešku bylo, že jsme uhráli právě onu třetí periodu, i když asi soupeř trochu polevil. Je to takové nedisciplinované, ale to bych se pořád opakoval. Nemůžeme si dovolit hrát na individuality a dokazovat si, jací jsme hokejisté. Musíme hrát poctivý hokej a celé mužstvo musí tahat jeden za druhého, aby se to zlepšilo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM