Trhači doplatili na častá vyloučení a podlehli Motoru 1:4

Filip De Bolle | 24.09.2018 | |

Trhači doplatili na častá vyloučení a podlehli Motoru 1:4

K a d a ň - Trhačům vyšel vstup do utkání, už po dvaceti vteřinách využil chyby v obraně Lukáš Klíma. Hosté do konce první třetiny dokázali otočit skóre. Trhači ve druhé části hrozili vyrovnáním, ale doplatili na častá vyloučení. Ve třetí třetině nedokázali černožlutí využít téměř devadesáti vteřinovou dvojnásobnou přesilovou hru, naopak hosté přidali branku na konečných 1:4.

 
7.kolo, pondělí 24.9.2018
Sportovní klub Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice  1:4  (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Klíma (Wágner, Kadeřávek) – 13. Endál (Pavlin, Bradley), 18. Doktor (Babka, Čermák), 26. Dančišin, 51. Babka (P. Novák). Rozhodčí: Wágner, Zubzanda – Kokrment, Bosák. Vyloučení: 11:7, navíc Grebeňuk (Kadaň) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 450. Střely na branku: 20:46. Zblokované střely: 10:1. Vhazování: 67:40. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sportovní klub Kadaň: Kuchař – Szathmáry, Kadeřávek, Strejček, Kachyňa, Grebeňuk, Popela – Wágner, Kůs, Klíma – Jánský, J. Müller, Říha – Helt, Tupý, Řehoř – J. Svoboda, Rezek, Šulek.
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Kutlák, Fillman, Pavlin, Pýcha, Plášil, Čáp – Babka, Doktor, Čermák – P. Novák, Gilbert, M. Novák – Endál, Dančišin, Beránek – Z. Doležal, Bradley, Heřman.

Komentář k zápasu

Do utkání lépe vstoupili Trhači, ihned ve 21. vteřině vysekl František Wágner protihráči puk a šikovnou přihrávkou našel Lukáše Klímu, který se střelou nad beton nemýlil. Poté domácí nabídli českobudějovickým přesilovou hru, tedy možnost k vyrovnání. Jenže hostující centři dvakrát po sobě chybovali na vhazování a početní stav hráčů se vyrovnal. ČEZ Motor České Budějovice začal úřadovat ve třinácté minutě, když Lukáš Endál přesilovkovou trefou vymetl pavučinky v brance Ondřeje Kuchaře. O necelých pět minut později bylo kadaňským ještě hůře, nahrál od levé tyče k pravé, kde se nejlépe zorientoval Jakub Doktor, jenž bekhendem překonal Kuchaře. Po první třetině svítil na časomíře stav 1:2 pro hosty.

Druhá třetina nabídla vyloučení na straně domácích a gól na straně hostů. Nejdříve obdržel Alexandr Grebeňuk trest na 2+10 minut za úder na hlavu. O dvě a půl minuty později ho na trestné lavici doplnil Lukáš Klíma. Faul druhého jmenovaného potrestal Milan Dančišin, který využil Kuchařova zaváhaní při rozehrávce. Poté se do obrovské šance dostal kadaňský Lukáš Klíma, jehož pokus zlikvidovala mrštná lapačka Petra Kváči. Také Kadani byla nabídnuta přesilová hra, v té se do největší šance dostal Filip Helt, jehož pokus zlikvidoval hostující Kváča. O pár chvil později ujela kadaňské obraně dvojice budějovických útočníků, Jakub Doktor vzal vše na sebe a nastřelil břevno za zády Ondřeje Kuchaře. Dvě minuty před koncem třetiny hrála Kadaň další přesilovou hru, ve které ovšem fauloval domácí Říha, takže přesilová hra Trhačů po necelé minutě skončila. Stav po druhé části byl 1:3.

Ihned za začátku třetího dějství se do velké šance dostal hostující Gilbert, jehož střelu bleskurychlým přesunem zlikvidoval Ondřej Kuchař. Kadaň nic nevzdávala a předváděla nejlepší výkon od začátku letošní sezóny, z čehož vyplynula šance nejproduktivnějšího kadaňského útočníka a kapitána v jednom, tedy Jaroslava Kůse, po jeho střele se je Kváča ohlédl, ale skóre se neměnilo. Pohyb na časomíře přišel až v polovině třetí třetiny, kdy se krásnou střelou do protipohybu kadaňského muže s maskou prosadil Jakub Babka – 1:4. Zbývalo pět minut do konce utkání, a Trhačům byla nabídnuta přesilová hra 5 na 3, ve které se kadaňská pětice hráčů snažila dobít Kváčovu svatyni, ovšem hosté přesilovou hru ubránili bez větších potíží. V poslední minutě hráli hosté jedenáctou přesilovou hru, ve které se nic podstatného neudálo. Utkání tedy skončilo 1:4.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (SK Trhači Kadaň): Myslím si, že to z naší strany nebylo vůbec špatné utkání. Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů, co se týče herního projevu. Navíc jsme plnili celý zápas to co po hráčích chceme. Druhý a třetí gól jsme soupeři nabídli, což nás samozřejmě mrzí. V závěru třetiny jsme stáhli hru na tři lajny, což nám pomohlo. Jaroslav Kůs nastřelil tyč, ale poté nám jeden hráč projede kolem trojice našich a dá gól, to se stávat nesmí. Stále na těchto věcech pracujeme.

Václav Prospal (HC Motor České Budějovice): Měli jsme hrozný nástup, šílené první střídání, které dostane domácí na koně, jelikož si nikdo nepřeje nic jiného, než zakončit první střídání gólem. Poté nám trvá nějaký čas, než se z toho oklepeme a začneme tlačit vše do brány. Sráží nás produktivita, ta je jalová. Potřebujeme strašně moc střel, abychom dali gól. Se vším respektem k domácím, když se člověk podívá na postavení v tabulce, tak ten rozdíl by tam měl být. Domácí odehráli výborné utkání. Podržel nás Petr Kváča, protože kdyby mu tam propadl druhý gól, tak bůhví jak by celé utkání dopadlo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM