Lukáš Klíma: „Od výkonu bychom se měli odrazit.“

Sabina Nováková | 22.10.2018 | |

Lukáš Klíma: „Od výkonu bychom se měli odrazit.“

K A D A Ň – Trhači dlouho prohrávali proti Vsetínským, ale v devětapadesáté minutě vyrovnávací branku vstřelil Čechoslovák Lukáš Klíma. Diváci tak měli možnost vidět prodloužení a následně i nájezdy. Po dlouhém boji v samostatných nájezdech nakonec zvítězil hostující tým. Během nich se znovu prosadil střelec první branky, ale na zisk druhého bodu to nestačilo.

 

Skóre střetnutí jako první otevřeli hostující hráči, a to konkrétně Vít Jonák v devětadvacáté minutě. Trhači dlouho do stavu nezasáhli. Zlom přišel necelé dvě minuty do konce, když se prosadil osmadvacetiletý forvard Lukáš Klíma. Zápas tak šel do prodloužení, kde se stav neměnil. V samostatných nájezdech se prosadila dvojice až ve třetí sérii Jiří Karafiát a Roman Chlouba. Další dvě branky přišly v sérii sedmé, ve které branku vsítili Lukáš Klíma a Antonín Pechanec. Právě druhý z jmenovaných rozhodl utkání. „Zápas se Vsetínem byl vyrovnaný, řekl bych tak padesát na padesát. Bylo to o jedné brance, o jedné chybě. Myslím, že dvě třetiny jsme odehráli výborně. Na druhou stranu tam jsme se dopustili pár zbytečných vyloučení, ale nakonec jsme utkání dotáhli do samostatných nájezdů. V nich je to pak už jen loterie,“ zhodnotil Lukáš Klíma.

Právě Lukáš Klíma, dříve působící loňskou sezónu v Dubnici nebo v Považské Bystrici, mohl být hrdinou zápasu. Nejprve, jak již bylo řečeno, srovnal skóre a následně se mohl stát střelcem vítězného nájezdu. Vše mu ale překazil právě Antonín Pechanec. „Hráli jsme zrovna přesilovku, když Jarda Kůs nahrával Romanu Chloubovi. Ten na sebe natáhl dva hráče a Jakub Trefný dobře clonil před brankou. Na mě už zbývalo jen trefit branku,“ popsal svůj první gól rodák z Ilavy.

Jak diváci jistě dobře vědí, Lukáš Klíma má v sobě jak českou, tak i slovenskou krev. Maminku má totiž Slovenku a tatínek je Čech. Jeho dvojče Tomáš Klíma oblékl dres hned několika týmů hrající nejvyšší slovenskou ligu. Poslední tři sezóny hájil barvy HC Košice a letos se po dvanácti utkáních objevil v kádru MHK Humenné. Sám Lukáš Klíma působil ve slovenských soutěžích jedenáct let. „Mám rodinu jak v Čechách, tak i na Slovensku. V podstatě to neřeším. Beru to tak, že jsem Čech i Slovák. Takže když se na mistrovství utká Česká republika se Slovenskou republikou, tak v podstatě nemůžu prohrát,“ objasnil osmadvacetiletý forvard.

V následujícím kole Trhače čeká výjezd do Benátek nad Jizerou, se kterými jsme měli již tu čest se utkat, a to ve třetím kole Chance ligy. V tomto duelu Kadaňští padli v prodloužení za stavu 6:7. „Určitě bychom se měli odrazit od dnešního výkonu, protože podle mého všechny čtyři pětky makaly. Když totéž předvedeme v Benátkách nad Jizerou, tak si myslím, že nějaké body můžeme z výjezdu přivézt.“

Příští domácí utkání však bude již za týden 27. října, kdy se konají oslavy výročí sta let od vzniku Československa. Při této příležitosti bude na stadioně v den zápasu přítomen maskot Maxipes Fík a zazní také česká národní hymna. „Kdyby přišlo co nejvíce lidí, bylo by to pro nás lepší, protože diváci jsou pro nás šestým hráčem. Když jsou lidi slyšet, tak nás to nabudí a vede nás to k lepšímu výkonu. Čím více lidí přijde, tím lépe pro nás,“ uzavřel.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM