Kadaň padla proti Motoru pětibrankovým rozdílem

Sabina Nováková | 12.11.2018 | |

Kadaň padla proti Motoru pětibrankovým rozdílem

K A D A Ň – Trhači po reprezentační přestávce v rámci dvaadvacátého kola vyjeli na led soupeře. Tentokrát Kadaňské přivítal ČEZ Motor České Budějovice. První část zápasu byla beze změny na obou stranách, ale ve druhé dvacetiminutovce už domácí hokejisté potěšili přes pět tisíc přítomných fanoušků dvěma brankami. V posledním dějství přidali další tři, což jim zajistilo jednoznačné tříbodové vítězství s rozdílem pěti branek.

 
22.kolo, pondělí 12.11.2018
ČEZ Motor České Budějovice - Sportovní klub Kadaň  5:0  (0:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Plášil (Gilbert, Endál), 29. Gilbert (Kutlák, M. Novák), 51. Šimánek (Babka, Dančišin), 56. Vaculík (Pýcha, Pavlin), 58. M. Novák. Rozhodčí: Doležal, Jechoutek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5519. Střely na branku: 58:12. Zblokované střely: 5:11. Vhazování: 49:17. Průběh utkání: 5:0.
ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Kutlák, Fillman, Pavlin, Pýcha, Vydarený, Plášil, Prospal ml., Kachyňa – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Dančišin, Babka – Přikryl, Bradley, Doležal – Doktor, Vaculík.
Sportovní klub Kadaň: Pavlát – Trefný, D. Novák, Holý, Seemann, Popela, Blaha – Klíma, Kůs, Maršoun – Šulek, Šťovíček, Chlouba – Rezek, Helt, Müller – Wágner, Rindoš, Homer.

Komentář k zápasu

Po reprezentační přestávce se sestava Motoru mírně změnila. Po zranění se vrátili Zdeněk Kutlák a Cody Bradley, zapojil se i mladík Ondřej Vaculík. První start si připsal i obránce Václav Prospal mladší. Od začátku zápasu byli o dost aktivnější domácí, přestože na nich byla znát nerozehranost po reprezentační pauze. Nebezpečně střílel Roman Přikryl a ve velké šanci vychytal Zdeňka Doležala pozorný Dominik Pavlát. Ještě jednu příhodnou možnost měl Kanaďan David Gilbert, ovšem ani on bezbrankový stav v první třetině nezměnil.

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. České Budějovice tlačily a Kadaň nadále odolávala. Střelecké prokletí prolomil až obránce Karel Plášil. David Gilbert ho našel před brankou a Karel Plášil se bekhendem trefil na zadní tyč – 1:0. Kanadský centr se prosadil o pár minut později. Přesným křižným pasem ho našel Zdeněk Kutlák a David Gilbert neměl problém se trefit – 2:0. Zahrozit dokázali i Trhači, ale proti nim hned dvakrát zasáhla branková konstrukce. Nejprve proti střele Jakuba Trefného, následně i proti pokusu Jana Holého.

Třetí dvacetiminutovka se nesla znovu v podobném duchu jako ty předchozí. Jihočeši měli i nadále navrch nad soupeřem a snažili se přidávat další branky. To se mu ale moc nevedlo, hostující gólman Dominik Pavlát předváděl v brance velice dobrý výkon. Přesto se Motoru podařilo ještě třikrát prosadit. Nejprve využil důrazného forčekinku Milana Dančišinova za hostující brankou Jiří Šimánek a nepovedenou střelou zaskočil strážce kadaňské svatyně - 3:0. O pět minnut později navýšil vedení Ondřej Vaculík, když si krásnou tečí zajistil první branku v dresu Český Budějovic – 4:0. Gólový účet nakonec dovršil nejproduktivnější hráč domácích Martin Novák - 5:0.

Filip Kortus

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Po reprezentační pauze jsme chtěli chytit začátek utkání a na soupeře zatlačit. Měli jsme hodně střel, ale nedařilo se nám dát první branku. Brankář soupeře byl nejlepším hráčem svého týmu a pro něj je výsledek 5:0 až příliš krutý. Jsou to pro nás výborné tři body.“

Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): „Soupeř byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál. Musím pochválit našeho gólmana Dominika Pavláta, díky němuž jsme se drželi v zápase alespoň dvě třetiny.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM