Trhači berou tři body ze souboje s Třebíčí

Sabina Nováková | 26.11.2018 | |

Trhači berou tři body ze souboje s Třebíčí

K A D A Ň / T Ř E B Í Č - Střetnutí Kadaně a Třebíče se odehrálo v rámci osmadvacátého kola Chance ligy. Do utkání vstoupili lépe Trhači, a to díky brance Petra Maršouna. Soupeř v téže dvacetiminutovce zareagoval a srovnal skóre. Druhou třetinu si znovu podmanili Kadaňští a vytvořili si tříbrankový náskok. Dva góly vsítil v rámci domácí premiéry Kevin Klíma a třetí přidal Martin Šťovíček. Ohrozit tříbodové vítězství domácích se Třebíč pokusila dvěma brankami v závěrečné části, ale na srovnání stavu zápasu to však nestačilo. Černožlutí tak berou důležité tři body do tabulky!

 
28.kolo, pondělí 26.11.2018
Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč  4:3  (1:1, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Maršoun (Rindoš, Šulek), 21. Klima (Chlouba, Holý), 24. Klima (Holý, Wágner), 26. Šťovíček (Klima, Holý) – 17. Havlát (Süss, Ferda), 41. Raška (Kusko, Süss), 59. Kusko (Horký, Nedvídek). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 241. Střely na branku: 26:32. Zblokované střely: 2:4. Vhazování: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.
Sportovní klub Kadaň: Kantor – Novák, Trefný, Seemann, Holý, Müller, Popela – Wágner, Kůs, Klíma – Chlouba, Klima, Šťovíček – Šulek, Rindoš, Maršoun – Homer, Tupý, Rezek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (26. D. Svoboda) – Mikyska, Szathmáry, Vágner, Nedbal, Čejka, Čermák, Brož – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Horký – Malec, Tadeáš Král, Paták – Ferda, Havlát, Süss.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupila lépe Kadaň, když téměř polovinu třetiny svého soupeře k ničemu nepustila. Probíhala pátá minuta zápasu, když Trhači dostali výhodu přesilové hry, ve které se do největší šance dostal Roman Chlouba, proti kterému byl úspěšnější Jekel a skóre zápasu se tedy neměnilo. Změna přišla přesně v půlce prvního dějství. Josef Rindoš vystihl Třebíčskou rozehrávku a přesnou zadovkou našel rozjetého Petra Maršouna, který střelou z první strhl vedené na domácí stranu - 1:0. O pár chvil rozhodčí signalizoval vyloučení jednoho z domácích hráčů, ale hosté ukázali gesto fair-play a trest zrušili. Tento skutek se jim vrátil v nejlepší možné podobě, když nenápadná střela Roberta Havláta skončila až za zády Pavla Kantora - 1:1. Za zmínku stojí také šance, kterou vypracoval Kevin Klíma, jehož střelu vyrazil Jekel před sebe, kde stál osamocený Martin Šťovíček, kterému se puk odrazil od brusle mimo střeleckou pozici.

Druhá perioda byla pro Kadaň jako z říše snů. Ihned v první minutě se po přihrávce Romana Chlouby prosadil Kevin Klíma, jenž s pukem zamíchal a poslal ho za záda bezmocného Jekela - 2:1 Tento gól byl pro Kevina Klímu prvním přesným zásahem v dresu domácích Trhačů. O necelé čtyři minuty později se Kevin Klíma radoval po druhé, když v samostatném úniku vymetl pavučinky v brance Pavla Jekela - 3:1. O dvě minuty později se domácí fanoušci radovali po čtvrté. Kevin Klíma přihrál mezi kruhy, kde byl připravený Martin Šťovíček, jehož přesná trefa vyhnala Jekela z branky - 4:1. Následovala přesilová hra domácích Trhačů, v které se do největší šance dostal třebíčský Vojtěch Střondala, kterého Pavel Kantor vychytal špičkou betonu. Třebíč po tomto oslabení přidala na aktivitě, z čehož vyplynuly dvě gólové situace, se kterými si Pavel Kantor poradil. Na konci třetiny dostala Třebíč další výhodu přesilové hry, kterou si Kadaň pohlídala a do šaten tedy odházela za tříbrankového vedení.

Třetí třetinu začala Třebíč prakticky stejně, tak jako Trhači periodu předchozí. Uběhlo 46 vteřin, když se po hezké akci prosadil Adam Raška - 4:2. Následovalo několik akcí na obou stranách, ale ani jedna ze skórem nehla, to vše se změnilo až v čase 58:24, když kontaktní gól vsítil Silvestr Kusko - 4:3. Třebíč poté zkoušela hru bez brankáře, v té se do největší šance dostal jeden z kadaňských hráčů, jehož střelu zastavila tyčka. Trhači se poté zmocnili kotouče a drželi ho v útočné třetině a po vydařené druhé třetině si připisují důležité tři body. Další možnost na bodování budeme mít již ve středu, kdy zajíždíme na led nedalekých Litoměřic.

Foto: Jiří Mokrý (www.hstrebic.cz)

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Duel byl pro nás velice těžký. Třebíč dobře brání, má výborně propracovaný obranný systém. Všechny její lajny to hrají stejně. Hráči jsou zalezlí a těžko se přechází do útočného pásma. V první třetině jsme hráče nabádali, aby byli trpěliví, že to přijde. Následující část se nám povedla excelentně. Myslím, že ty tři vsítěné góly to rozhodly. Během třetí dvacetiminutovky, ve které padli dvě přesné střely Třebíčských, jsem věřil, že to ubráníme. Do srovnání vlastně scházela asi minuta a půl. Petra Maršouna jsme přesunuli z první lajny do třetí, kde vystřídal Františka Wágnera. Právě první lajna ten zbytek utkání za stavu 4:3 perfektně ubránila a nepustila Horáckou Slavii do naší třetiny. Musíme si především dát pozor na drobnější chyby, jelikož si pak celý zápas zbytečně komplikujeme. Jsme rádi, že jsme nakonec tři body získali. Chtěl bych pochválit všechny hráče za bojovnost. Podle mého to bylo úplně jiné nasazení než v Ústí nad Labem.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Do zápasu jsme nevstoupili dobře. První třetinu jsme nehráli nic moc, ale naštěstí pro nás výsledkově dopadla 1:1. S hráči jsme poté měli během přestávky důraznější debatu, ale bohužel to nejspíš nepadlo na úrodnou půdu. Vypadli jsme úplně z role. Během asi sedmi minut jsme dostali tři branky a prohrávali jsme rázem 1:4. V poslední třetině jsme ztrátu začali dohánět, což se nám nakonec nepodařilo. Výsledek zápasu se odvíjel od nepovedené pasáže z naší strany ve druhém dějství, ve kterém jsme dostali tři rychlé góly. Musíme si to interně rozebrat, důrazněji si k tomu něco říct. Takové výkony se venku nemohou opakovat.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM