Duel v Litoměřicích Kadani nevyšel a vrací se bez bodů

Sabina Nováková | 28.11.2018 | |

Duel v Litoměřicích Kadani nevyšel a vrací se bez bodů

K A D A Ň - Další kolo Chance ligy přineslo střetnutí Litoměřic s Kadaní. Tentokrát byli hosty právě Trhači a na ledě Stadionu padli tříbrankovým rozdílem. O všechny tři góly se postaral finský útočník Markus Korkiakoski, jenž zaznamenal v každé dvacetiminutovce jednu přesnou střelu, z čehož poslední byla do prázdné brány. Hattrickem zajistil Stadionu tři body do tabulky.

 
29.kolo, středa 28.11.2018
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  3:0  (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Korkiakoski, 30. Korkiakoski (Kadlec, Kloz), 60. Korkiakoski (Buchtela, Kloz). Rozhodčí: Souček, Šindel – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 5:2, navíc Marcel - Klima oba 5 minut a do konce utkání, Chlouba 10 minut. Bez využití. Diváci: 836. Střely na branku: 42:26. Zblokované střely: 11:3. Vhazování: 35:29. Průběh utkání: 3:0.
Stadion Litoměřice: Michajlov – Pavlas, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Dluhoš – Kadlec, Kloz, Korkiakoski – Voženílek, Zadražil, Przybyla – Šik, Havelka, Dvořák – Machač, Jirásek, Eret.
Sportovní klub Kadaň: Kantor – Müller, Novák, Holý, Seemann, Popela, Grebeňuk, Procházka – Klíma, Kůs, Wágner – Šťovíček, Klima, Chlouba – Maršoun, Rindoš, Šulek – Rezek, Tupý, Homer.

Komentář k zápasu

Stadion byl proti Trhačům papírovým favoritem a už od 10. minuty plnil svou předpokládanou roli. Markus Korkiakoski si totiž v čase 09:49 udělal z protihráčů pouhé kužely, objel kadaňskou klec a překvapil Kantora zvednutím hokejky a ranou z úrovně horní tyčky brankové konstrukce.

Fanoušci se po exkluzivní trefě nestihli ještě ani rozkoukat a málem museli smutnit z inkasovaného gólu. Rindoš převzal kotouč mezi kruhy a z krátké vzdálenosti prudce vypálil. Michajlov však předvedl výborný zákrok a udržel čisté konto.

A zatímco kališníci zasypávali svatyni Trhačů sprškou střel už od začátku, po velké šanci se víc osmělili i hosté. Litoměřická obrana však každé nebezpečí dokázala v pravý čas zastavit.

Přesně v polovině zápasu zapsal svůj druhý gólový zářez Markus Korkiakoski, který se skvěle zorientoval ve skrumáži před hostující brankou a zblízka zasunul puk za brankovou čáru.

Ačkoliv se pak oba celky snažily ostošest, žádnou větší příležitost si vypracovat nedokázaly. Závěrečnou třetinu tak oživila především bitka mezi Patrikem Marcelem a Kevinem Klímou. Litoměřický zadák u mantinelu nepěkně srazil Wágnera a jeho spoluhráč ho ihned vyrazil pomstít.

Při souboji jeden na jednoho dokonce tekla krev. Když to vypadalo, že už se toho na ledové ploše moc nestane, zaúřadoval opět Markus Korkiakoski. Finský ostrostřelec využil přihrávku od Kadlece a rozvlnil síť prázdné kadaňské klece. Stadion tak oplatil Trhačům porážku z předchozího duelu. Po prohře 1:3 tentokrát 3:0 zvítězil.

Martina Kramerová

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Na Kadaň se nám letos herně nedaří. I tohle utkání bylo pro nás strašně těžké, i když to třeba tak nevypadalo. Asi to nebyl příliš pohledný hokej, ale povedlo se nám vybojovat strašně důležité tři body. Jsem rád, že jsme udrželi stabilní tvář po celý zápas. Samozřejmě, byly tam hrozné chyby, ale co se týká systému hru, tak se nám jej dařilo držet po celých šedesát minut. Z tohohle pohledu to dnes bylo zasloužené vítězství.“

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Zhodnocení je jednoduché. Nedali jsme gól, tudíž nemůžeme vyhrát, to je jasné. Bohužel jsme začali špatně. V první desetiminutovce jsme byli opravdu pasivní, Litoměřice nás přehrávaly. Potom, co jsme inkasovali gól, jsme hned mohli vyrovnat. Ovšem ani ty největší šance jsme dnes neproměnili. Pak už utkání bylo vyrovnané a platilo, co jsem řekl už v úvodu, nedáme gól, nevyhrajeme.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM