Trhači ve Frýdku-Místku prohráli

Stanislav Jiskra | 13.01.2019 | |

Trhači ve Frýdku-Místku prohráli

FRÝDEK-MÍSTEK/KADAŇ - Trhači zajížděli k dohrávce 45. kola Chance ligy na led Frýdku-Místku, kde se jako první za Frýdek prosadil Kofroň, kterého ve druhé třetině následoval Novotný. Na druhý gól dokázal za Trhače odpovědět Jiří Tupý. Poté byli k vidění góly jen na straně Frýdku-Místku, který díky povedené třetí třetině rozhodl o tom, že body zůstanou pod střechou Haly Polárky.

 
45.kolo, neděle 13.1.2019
HC Frýdek-Místek - Sportovní klub Kadaň  5:1  (1:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Kofroň (Husák, Mikulík), 21. Novotný (Martynek, Mikulík), 56. Kovář (Bartko, Christov), 56. Kaukič (Klimša, Haman), 60. Haman (Kaukič) – 26. Tupý (Homer, Müller). Rozhodčí: Kopeček, Koziol – Gančařík, Konvička. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. Diváci: 983. Střely na branku: 45:19. Zblokované střely: 5:3. Vhazování: 32:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
HC Frýdek-Místek: Malík - Haman. Husák, Bartko, Zahradníček, Matyáš, Kovář, Stránský - Mikulík, Novotný, Martynek - Kofroň, Motloch, Christov - Rudovský, Klimša, Kaukič - Flok, Kuťák, Kalus.
Sportovní klub Kadaň: Štěpánek - Foltýn, Eliáš, Klejna, Hajič, Cestr, Popela - J. Svoboda, Rindoš, Maršoun - Šulek, Wágner, Rezek - Bláha, Müller, Homer - Vašíček, Tupý, Sommer.

Komentář k zápasu

Již v páté minutě přihlížející mohli vidět první branku domácích. Slezané hráli přesilovku 5 na 3. Z pravého kruhu vyslal Milan Mikulík přihrávku na Patrika Husáka na modré čáře, který přesunul kotouč na David Kofroně, jenž z pokleknutí vypálil ránu na Olivera Štěpánka. A bylo to 1:0. Další branka už nepadla. Hosté také mohli těžit z přesilovky 5 na 3, k tomu ale nedošlo. Naopak jel Rostislav Martynek sám na Štěpánka a z trestné ještě vyskočil Kofroň. Martynkova střela skončila těsně vedle branky.

Třice pět vteřin po zahájení druhé třetiny se domácí opět prosadili. Tentokrát to byl Štěpán Novotný. Rostislav Martynek zpoza branky našel najíždějícího Novotného před brankou, přihrál a Novotný nasměroval puk za Štěpánka. Své branky se dočkali i Trhači. Ve 26. minutě se halou ozvalo cinknutí tyče Malíkovy branky, když Jiř Tupý vypálil do pravé strany branky, od jejíž tyčky se kotouč odrazil za Malíka.

Hosté měli stále šanci dorovnat utkání a otočit ho ve svůj prospěch. Tato naděje se jim ale trochu vzdálila s gólem Lukáše Kováře. Ten vypálil od modré čáry a kotouč zapadl za kadaňského gólmana. Další rána pro hosty přišla o dvanáct vteřin později z hokejky Lukáše Kaukiče, ten si objel branku, čímž se dostal Štěpánek mimo bránu a než se dokázal vrátit, Kaukič už zasouval puk za brankovou čáru. Dvě vteřiny před koncem to zkusil Filip Haman a vyšlo to. Rysi tak doma porazili Kadaň 5:1.

Foto: Kateřina Velčovská.

Markéta Mikeschová

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): „Pro nás strašně důležité a zároveň těžké utkání, protože každý čekal, že Kadaň porazíme, že to bude jednoduché a tak dále. Sami vidíte, že jsme se tam dvě třetině ne herně, ale spíše střelecky trápili. Naštěstí to tam na závěr třetí třetiny napadalo. Takže pro nás důležité tři body a doufejme, že v tom budeme zítra pokračovat.“

Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): „Od nás to byl padesát pět minut celkem slušný výkon, bohužel rozhodlo to, že za stavu 2:1 pět minut do konce, jedeme dva na jednoho a místo toho, abychom dali gól, nedáme a vlastně z proti akce dostaneme gól na 3:1. Trošku nás trápí koncovka, myslím si, že nehrajeme špatně, hrajeme vyrovnaně. Samozřejmě nás soupeř přestřílel, my hrajeme více zezadu, takže je tam ta jejich aktivita větší, ale chybí nám kvalita v zakončení. To nám prohrává zápasy.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM