Kadaň má jasno o dalších jménech

Sabina Nováková | 26.07.2019 | |

Kadaň má jasno o dalších jménech

K a d a ň - A-tým na nadcházející ročník už se formuje. Po nadějných puškách ze Sparty a klíčovém setrvání opor Jakuba Trefného, Jaroslav Kůse a Lukáše Klímy se soupiska rozrostla o čtyři jména. Další starty za Trhače si připíší obránci Michael Foltýn a Daniel Novák a útočníci Ondřej Šulek a Jan Müller . Všichni čtyři se s vedením dohodli na pokračování spolupráce.

 

Čtyřiadvacetiletý obránce Michael Foltýn přišel do Kadaně během loňské sezóny od Jestřábů z Prostějova. Na svém kontě má i sedmdesát zápasů v extralize, kde hájil barvy třineckých Ocelářů a jeho bilance čítá jeden gól a čtyři asistence. Foltýn v minulé sezóně platil za zlého muže trhačské sestavy, jelikož si na své konto připsal několik bitek. Kromě toho vstřelil ve čtyřiadvaceti kláních dva góly a přidal stejný počet asistencí.

Dalším obráncem, který se objeví v sestavě i v nadcházejícím ročníku je Daniel Novák. Tento kadaňský odchovanec již oblékal černožlutý dres v juniorském věku a od roku 2015 do roku 2018 zapsal třináct utkání, ve kterých sedmkrát nahrál na gól. Sezóna 2018/2019 byla jeho první kompletní u seniorského týmu. Tento bývalý mládežnický reprezentant v ní sbíral zkušenosti i v elitním páru vedle kapitána Jakuba Trefného. Ročník dokončil s deseti kanadskými body za tři branky a sedm asistencí.

Ondřej Šulek přišel do Kadaně před startem minulé sezóny z Českých Budějovic, kde také trávil většinu své kariéry. Během původně měsíčního hostování se tento útočník trenérům zalíbil natolik, že s Trhači odehrál celý ročník. Šulek má na svém kontě také jedenáct startů v baráži o extraligu a i přes svůj poměrně mladý věk již v první lize odehrál sto deset utkání včetně vyřazovacích bojů v play off.

Dalším útočníkem, který svojí budoucnost nadále spojí s kadaňským hokejem je Jan Müller. Tento vytáhlý útočník v trhačském A-týmu působí střídavě už od sezóny 2014/2015. Předtím si také vyzkoušel mezistátní EBEL, když nastupoval za znojemské Orly. Zkušenosti má Müller i ze zahraničních soutěží. Hokej si zahrál ve Švédsku nebo na Slovensku. V uplynulých dvou ročnících plnil u SK Trhači Kadaň roli asistenta kapitána.

Foto: Dalibor Kachlík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM