Do Kadaně znovu míří ruský celek PSK Sachalin

Sabina Nováková | 06.08.2019 | |

Do Kadaně znovu míří ruský celek PSK Sachalin

Po týdnu jsou Trhači připraveni postavit se dalšímu rivalovi, tentokrát je čeká výzva v podobě zahraničního mužstva, jenž je účastníkem asijské ligy – PSK Sachalin. Tento tým není třeba představovat, jelikož se s ním Kadaň již měla tu čest setkat v loňské sezóně taktéž v rámci přátelského utkání. Kadaňský A-tým s ruskými hokejisty sehraje dvojzápas. První z dvojice se odehraje 7. srpna ve středu od 18 hodin a druhý střet oba kádry čeká hned v pátek 9. srpna taktéž v 18 hodin.

 

Kadaňští mají za sebou premiéru v sezóně 2019/2020, ve které na ně jakožto soupeř čekalo Ústí nad Labem. Zpočátku byl vývoj duelu přijatelnější pro černožluté, ale při vybudovaném vedení 4:2 Slovan zasáhl. Během prostřední dvacetiminutovky dokázal srovnat skóre a v poslední části jen navyšoval vedení. Domácí celek tak zaznamenal první porážku 4:8.

SK Trhači Kadaň – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. 4:8 (3:2, 1:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Kuba (Klodner), 6. Müller (Chalupa, Trefný), 11. Bárta (Kůs, Poizl), 21. Poizl – 5. Roubík (Málek, Severa), 19. Vildumetz (Brož), 23. Severa (Roubík, Brož), 23. Roubík (Vildumetz), 27. Tůma (Maršoun), 35. Severa (Vildumetz, Roubík), 41. Vildumetz, 51. Tůma (Zukal, Čermák). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1.

Na řadu teď přichází zahraniční atraktivní kádr hrající Asijskou hokejovou ligu. Sachalin se v předešlé sezóně zapojil i do kol play-off a nakonec celou ligu ovládl. Ve finále se střetl s Nippon Paper Cranes. První z finálových soubojů mužstvo PSK Sachalin vyhrálo za stavu 2:1, druhý už vyšším poměrem 5:2 a ani ve třetím rozhodujícím finálovém duelu ruští hokejisté nad japonským týmem nezaváhali. Rozhodnout však muselo prodloužení – 4:3.

PSK Sachalin to v Kadani již dobře zná, s Trhači se utkal naposledy 11. února během reprezentační pauzy. Ruský celek avšak po první třetině vedl již 2:0, na což navázal i v následující části. V jednatřicáté minutě vítěz Asijské hokejové ligy přidal na své konto třetí branku. Černožlutí svůj první gól vsítili v devětačtyřicáté minutě, které se ujal Petr Maršoun. To ale byl již stav téměř neměnný, jelikož zahraniční host vedl poměrem 6:1. Ve zbývajících minutách soupeř Kadani vstřelil sedmou branku, a stal se tak vítězem přátelského klání – 1:7.

Svou premiéru si při této příležitosti odbude devatenáctiletý gólman Petr Galuška,ruský dvaadvacetiletý útočník, který se k týmu připojil v pondělí po příletu z Moskvy – Ivan Vorobjov. Další forvard Štěpán Čech a obránce Adam Šilhán.

První ze dvou duelů proti PSK Sachalin startuje ve středu 7. srpna v 18 hodin. Vstupné činí 25 korun, děti a ženy mají vstup zdarma.

Foto: Dalibor Kachlík a Reiji Nagayama

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM