Kadaň bojovala, nakonec padla v prodloužení

Stanislav Jiskra | 07.08.2019 | |

Kadaň bojovala, nakonec padla v prodloužení

K A D A Ň - Domácí předvedli bojovný výkon a jako první se radovali ze vstřelené branky z hole Jakuba Trefného. Soupeř ale dokázal do konce třetiny vyrovnat. Druhá třetina na výsledku nic nezměnila. Ve třetí periodě udeřili hosté, kteří také v poslední dvouminutovce zastavili domácí útok jen za cenu trestného střílení, které Štěpán Čech proměnil, čímž poslal utkání do prodloužení. Čekání nebylo dlouhé, jelikož Sakhalin nastavený čas po třiceti vteřinách ukončil vítěznou brankou.

 
0.kolo, středa 7.8.2019
Sportovní klub Kadaň - PSK Sachalin  2:3p  (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Trefný (Bárta, Čech), 59. Čech (TS) – 19. Starcev (Jeremin), 44. Stoljarenko (Sinělev), 61. Petrov (Loginov, Sinělev) Rozhodčí: Kostourek, Grech - Coubal, Tichý. Vyloučení: 6:8, navíc Chalupa (KAD) 5 + OK a Leonov (SAC) TS. Využití: 2:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Sportovní klub Kadaň: Galuška – Trefný, Poizl, Chalupa. Gajdoš, Spálovský, Foltýn, Šilhán, Klodner, Ŕepík D., Kůs, Bárta, Šulek, Vorobjov, Müller, Dubský, Prymula, Zabloudil, Čech, Kuba, Rindoš.
PSK Sachalin: Stelmach – Gromov, Loginov, Bogomolov, Jeremenko, Aleksejev, Fachrutdinov, Leonov, Kovalev, Starcev, Sinělev, Šibajev, Stoljarenko, Ševčenko, Golyšev, Petrov, Kopijenko, Žukov, Sursov, Jeremin, Juškov, Bajkov, Kovalev.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupila aktivněji domácí Kadaň, která byla podpořena přesilovou hrou. V té si Trhači vytvořili několik příležitostí, ale ani jedna neskončila za zády gólmana Stelmacha. O minutu později měli domácí hráči k dispozici druhou přesilou hru, která dopadla o poznání lépe než ta předchozí. Jaroslav Kůs poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde se ho zmocni Jan Bárta, který volil přihrávku na lépe stojícího Jakuba Trefného - 1:0. Dlouho to vypadalo, že Trhači s jednobrankovým náskokem nastoupí i do druhé třetiny. Jenže v čase 18:40 si vzal slovo hostující Kirill Starcev, který rychlou střelou po ledě vyrovnal na 1:1

V druhé části zápasu byl k vidění bojovný hokej, který nabídl několik osobních soubojů, ze kterých vyplynula i vyloučení. Nejprve byl vyloučen domácí Müller za podražení, hosté si ale z přesilové hry moc času neužili, když po padesáti vteřinách za katr zamířil Loginov, kterému po pár chvilkách přišel dělat společnost Sursov. Trhači měli tedy k dispozici minutu a čtvrt dlouhou přesilovou hru 5 na 3. V této herní situaci se do největší šance dostal Jaroslav Kůs, kterému před prázdnou brankou přeskočil kotouč hůl. Domácí tedy třetí periodu začínali s osmačtyřicet dlouhou přesilovou hrou.

Tu Trhači nedokázali zužitkovat, ba naopak. Výhodu přesilové hry měl soupeř, který jí na jejím konci zužitkoval. Egor Sinělev přihrál na hůl Nikolaje Stoljarenka, který se střelou nad lapačku nemýlil - 1:2. Hra se začala více přiostřovat, což rozhodčí oceňovali menšími tresty. Ke konci poslední dvacetiminutovky se domácí Trhači usadili v útočné třetině, ale nic více než dvě nastřelené tyče z tohoto tlaku nevyšlo. Když dvě minuty před koncem rozhodčí sáhli pro vyšší trest pro Lukáše Chalupu, tak to vypadalo, že soupeř odejde se vztyčenou hlavou, jako vítěz po šedesáti minutách. Jenže v čase 58:33 se do samostatného úniku dostal Štěpán Čech a hostujícím hráčům nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za záchranou brzdu, což se povedlo, ale jen za cenu trestného střílení. Ze středového kruhu se rozjel sám faulovaný hráč a střelou do pravého horního rohu vyrovnal - 2:2 Utkání dospělo tedy do prodloužení.

Hosté měli v prodloužení výhodu jednoho hráče v poli, čehož ihned z první šance využil po pohledné akci Aleksandr Petrov - 2:3.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Za nás mohu říci, že jsme spokojení. Utkání bylo parádní. Od první minuty to bylo o bruslení a dohrávání. Celých šedesát minut jsme se soupeřem vydrželi hrát vyrovnaný zápas – a to platí i o šancích na obou stranách. Měli jsme velké množství příležitostí vsítit branku, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Velké pozitivum je, že kluci bojovali až do konce. Za to velké díky. Doufáme, že nás utkání proti PSK Sachalin zvedne a posune dál.“

Sergej Vostrikov (PSK Sachalin): „Střetnutí jsme odehráli skvěle, všechno bylo fajn. Jediné, co mě mrzelo, bylo rozhodování sudích, jelikož podle mého názoru pískali proti nám. Vůbec jsme ale neočekávali, že kadaňský tým předvede tak dobrý výkon. Občas se mi zdálo, že v některých situacích simulovali, přesto nás velice překvapila úroveň jejich hry. Den před utkáním s Trhači jsme odehráli duel s Chomutovem, tudíž jsme měli necelých dvacet čtyři hodin, abychom nabrali zpět síly. Vzhledem k dnešnímu utkání to ale neznamená nic a musím znovu říci, že Kadaňští hráli velice dobře.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM