Kadaň v prvním domácím duelu podlehla Motoru

Jiří Novotný (KAD) | 14.09.2019 | |

Kadaň v prvním domácím duelu podlehla Motoru

K a d a ň - po duelu v Jihlavě se černožlutí poprvé představili také domácímu publiku. Vstup do utkání se jim povedl, hned ve druhé minutě skóroval Machač. Motor dokázal během pěti minut srovnat krok a po nevydařeném závěru první části odskočil na rozdíl tří branek. Náskok se jim dařilo navyšovat i v dalším průběhu duelu a nakonec Trhače přetlačili rozdílem šesti branek.

 
2.kolo, sobota 14.9.2019
Sportovní klub Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice  1:7  (1:4, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Machač (Matýs, Müller) – 7. Holec (Venkrbec, Vydarený), 17. Veselý (Novák, Pavel), 18. Karabáček (Prokeš), 19. Veselý (Pýcha, Endál), 22. M. Novák (Gilbert), 40. Prokeš (Babka), 46. Veselý (Lytvynov, Kloz). Rozhodčí: Petružálek – Zubzanda, Tichý, Janíček. Vyloučení: 4:5, navíc Foltýn (KAD) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 401. Střely na branku: 19:48. Zblokované střely: 12:24. Vhazování: 30:20. Průběh utkání: 1:0, 1:7.
Sportovní klub Kadaň: Galuška (21. Wolf) – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Klodner, Foltýn, D. Novák, Mert – Kůs, Čech, Klíma – Chlouba, Zabloudil, Machač – Matýs, Müller, Rindoš – Z. Zabloudil, Dubský, Koblížek.
ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Suchánek, Plášil, Pavel, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Babka – Karabáček, Endál, Holec – Venkrbec, Kloz, Beránek – Veselý, Gilbert, Prokeš – M. Novák, Christov.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání byli aktivnější hosté, Trhači ale úvodní tlak přestáli a ve druhé minutě sami udeřili. Michal Machač. dokázal překvapit Kloučka nahozením zpoza branky, které si gólman Motoru srazil za záda – 1:0.

Motoru se podařilo srovnat krok o pět minut později, kdy Matouš Venkrbec procpal puk před branku na Miroslava Holce, jenž dokázal s pomocí štěstěny zasunout za Petra Galušku – 1:1. V následujících minutách byly k vidění šance na obou stranách, iniciativu ale začali přebírat hosté a v závěru periody spustili kanonádu.

V sedmnácté minutě po chybě v kadaňské defenzivě vyzval Martin Novák přihrávkou do jízdy Jana Veselého, který vymetl pavouky v levé šibenici Galuškovy klece – 1:2. O minutu později se Motor prosadil hned po buly, Václav Karabáček se z blízkosti nemýlil a navýšil náskok Jihočechů na 1:3. Ještě hůře pro domácí bylo necelou minutu před koncem, Jan Veselý přidal po šikovné teči Pýchovy pumelice od modré čtvrtý zásah Českých Budějovic, což jim zajistilo třígólový náskok 1:4.

Také do začátku druhého dějství, v němž domácího gólmana Peta Galušku nahradil Adam Wolf, si České Budějovice přenesly apetit z konce první třetiny, jenž také dokázaly záhy potvrdit. David Gilbert našel Martina Nováka, který přidal už pátý zásah Motoru – 1:5. Hosté i nadále svírali Trhače v kleštích, ti se ovšem úspěšně bránili.

S přibývajícími minutami začal tlak Motoru slábnout a ke slovu se několikrát dostali také domácí, pokusy Romana Chlouby a především samostatný únik Lukáše Klímy se ale neujaly. A tak opět úřadovali hosté. Necelou minutu před klaksonem se ve vlastním oslabení prosadil po přihrávce Babky Radek Prokeš a Jihočeši vedli rázem již 1:6.

Ačkoli svěřenci Václava Prospala vstupovali do závěrečné části s pohodlným náskokem, i tak se nadále tlačil před gólmana Adama Wolfa. Vyústěním byla sedmá trefa a celkově třetí Jana Veselého, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před kadaňskou brankou – 1:7.

Na druhé straně mohl korigovat Zdeněk Zabloudil, to by ale musel zpracovat pas od Josefa Rindoše. Utkání v závěru ještě zpestřil pěstní souboj Michaela Foltýna s Miroslavem Holcem, jenž dopadl lépe pro domácího zadáka. To ale nezměnilo nic na faktu, že tři body míří po jasném vítězství na jih Čech.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Hodnocení zápasu s Motorem je za nás hodně trpké, protože soupeř, už i podle výsledku, byl ve všech ohledech lepší. Byl silnější na kotouči, rychleji bruslil - přehrál nás úplně ve všem. Nebyli jsme schopni Českým Budějovicím klást větší odpor. Co hodnotím pozitivně, je vstup do utkání. Po dlouhé době, když to vezmu s ohledem na přípravné duely, jsme měli zatím nejlepší vstup do zápasu. Od osmé minuty první třetiny jsme ale nepochopitelně přestali hrát a Motor převzal otěže do svých rukou. Inkasovali jsme rychlé branky a nedokázali jsme se z toho už vzpamatovat.“

Václav Prospal (HC Motor České Budějovice): „Utkání se mi samozřejmě hodnotí velice dobře, jelikož jsme dokázali vsítit sedm branek na půdě soupeře. Do Kadaně jsme jeli s respektem, protože odehrála velmi dobrý zápas v Jihlavě. Pro nás se jednalo o první výjezd, a tak jsme chtěli jednoznačně bodovat za tři body. Od toho se odvíjel úvod duelu, chtěli jsme mít výborný start. První dvě střídání byla dobrá, ve třetím nám už soupeř dal gól. To se někdy stává. Kluci nepřestali hrát a v první dvacetiminutovce ještě stačili otočit čtyřmi přesnými střelami výsledek. Poté jsme střetnutí měli pod kontrolou až do samého konce.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM