Trhači nezvládli střetnutí proti Zubrům z Přerova

Sabina Nováková | 16.09.2019 | |

Trhači nezvládli střetnutí proti Zubrům z Přerova

K a d a ň - Výjezd do Přerova pro Trhače, které trápí marodka, nedopadl dobře. Zatímco na straně domácího celku padla první branka hned ve třetí minutě, černožlutí se neprosadili ani jednou za šedesát minut. Z Přerova si tak vezou vysokou porážku se sedmibrankovým rozdílem.

 
3.kolo, pondělí 16.9.2019
HC ZUBR Přerov - Sportovní klub Kadaň  7:0  (3:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Dufek (Süss, Krisl), 10. Pšurný (Doležal, Navrátil), 11. Sýkora (Goiš, Kratochvil), 25. Pšurný (Kubeš, Navrátil), 44. Pšurný (Zbořil, Kubeš), 57. Kratochvil (Moučka, Čáp), 60. Sýkora (Goiš, Čáp). Rozhodčí: Čech, Cabák - Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 4:8, navíc Krisl (PRE) 5 + do konce utkání - zásah do oblasti hlavy a krku, Trefný (KAD) 10 minut - nesportovní chování. Bez využití. Diváci: 1 733. Střely na branku: 47:20. Zblokované střely: 11:5. Vhazování: 54:19. Průběh utkání: 7:0.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Čáp – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, Kratochvil – Dufek, Dvořák, Süss.
Sportovní klub Kadaň: Wolf (11. Štěpánek) – Poizl, Trefný, Šilhán, L. Chalupa, Eliáš, Mert, Klodner – Čech, Chlouba, Wágner – M. Zabloudil, Rindoš, Řepík – Matýs, Hotěk, Koblížek - Z. Zabloudil, Dubský

Komentář k zápasu

Zubři na svém ledě znovu zažili povedený vstup do utkání. Jan Dufek si v protiútoku na levém kruhu práci zbytečně nekomplikoval a nechytatelně zavěsil do pravého horního růžku. Jasnou převahu domácí přetavili v druhou branku v čase 9:10. V přečíslení čtyři na dva posunul kotouč Doležal do mezikruží na Romana Pšurného, jenž propálil Wolfa. Ten se za dalších 80 vteřin odebral z branky a přepustil místo Štěpánkovi, jelikož jej po chybě obránců mezi betony propálil Tomáš Sýkora. Jedno vyloučení na každé straně do sirény už branku nepřineslo.

Na začátku druhé třetiny se Zubři mohli radovat po velké šanci Navrátila, ta ale stejně jako následná přesilovka gólem nekončila. Na čtvrtou branku se však Přerov dlouho nenačekal. Kubeš ve 25. minutě nahodil puk od modré čáry před bránu, kde jej mezi betony Štěpánka protečoval Roman Pšurný. Tempo bylo oproti prvnímu dějství poněkud klidnější, jasná převaha však dále zůstávala na straně domácích.

Přesilovku pět na tři Hanáci na startu třetí třetiny nevyužili, na 5:0 ale brzy zvyšoval Roman Pšurný a zkompletoval hattrick. Několik brejků, na které byl zápas bohatý, nekončilo ani čestnou brankou Kadaně, která měla k dispozici ještě pětiminutovou výhodu po vyloučení Krisla. Wágner ale zanedlouho fauloval kolenem a Kadaň při hře čtyři na čtyři inkasovala pošesté. Za záda Štěpánka propadla od modré čáry bomba Matouše Kratochvila. V poslední minutě přidal svou druhou branku ještě Tomáš Sýkora a stanovil konečné skóre na 7:0.

Daniel Doležal

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Kadaň nebyla jednoduchý soupeř, hrála urputný hokej, někdy až za hranicí regulérnosti. Jsme samozřejmě rádi za výsledek a tři body. Bohužel máme asi tři zraněné hráče, což je kaňka na tomto zápase.“

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Stejně jako první dva zápasy jsme si to prohráli v první třetině, kdy inkasujeme laciné góly. Tím samozřejmě soupeře dostaneme do hry, pak se mu hraje líp a my se s tím neumíme vyrovnat. Blahopřeji soupeři k vítězství.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM