Trhači podlehli Pirátům až po nájezdech a berou bod

Jiří Novotný (KAD) | 18.09.2019 | |

Trhači podlehli Pirátům až po nájezdech a berou bod

K a d a ň - Obnovené derby začali lépe hosté, kteří se v úvodu zápasu ujali vedení, Trhači dokázali srovnat ve vlastním oslabení, ale ještě do konce prvního dějství se Piráti vrátili do vedení. Na konci druhé Kadaň svého soupeře začala přehrávat a znovu srovnala skóre. Ani ve třetí periodě nepůsobili černožlutí nikterak ustrašeným dojmem a pět minut před sirénou se poprvé v zápase ujali vedení. Piráti ovšem dokázali srovnat a nakonec rozhodli v samostatných nájezdech

 
4.kolo, středa 18.9.2019
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  3:4sn  (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Miškář (Chlouba), 37. Koblížek (Řepík), 55. Zabloudil (Michnáč, Chlouba) – 4. Suchý (Stloukal), 8. Suchý (Blaha, Sklenář), 57. Llewellyn (Tejnor, M. Svoboda), rozh. náj. Stloukal. Rozhodčí: Kostourek, Pavlovič – Kotlík, Zídek . Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 29:30.
Sportovní klub Kadaň: Galuška – Trefný, Poizl, Chalupa, Foltýn, Novák, Eliáš, Šilhan – Michnáč, Chlouba, Zabloudil M. – Matýs, Miškář, Pilař – Koblížek, Rindoš, Čech – Dubský, Řepík, Wágner.
Piráti Chomutov: Pavlát – Žovinec, Rýgl, Blaha, Tejnor, Štochl, Lang, Havel – Stloukal, Pitule, Suchý – Tomica, Thompson, Llewellyn – Sklenář, Vrhel, Chrpa – Tupý, Svoboda J., Svoboda M.

Komentář k zápasu

Hned od úvodního vhazování ukazoval soupeř svou aktivitu. Více práce měl v domácí brance Petr Galuška, který odolával do čtvrté minuty, kdy se poprvé v utkání prosadil Filip Suchý - 0:1. Pár minut po prvním gólu byla Pirátům nabídnuta přesilová hra, ta se ovšem hostům nevyvíjela dle představ. Roman Chlouba důrazně napadal a našel za hostující obranou schovaného Patrika Miškáře, který se střelou pod lapačku nemýlil - 1:1. Trhači se ovšem z vyrovnávací branky radovali pouhých jednatřicet vteřin, když se po druhé v utkání prosadil Filip Suchý, jenž proměnil přesilovou hru - 1:2. Přesilovou hru hrála i Kadaň, ale Dominik Pavlát uhasil všechny pokusy. Chomutov byl nadále aktivnější, ovšem Petra Galušku již do konce první dvacetiminutovky nikdo nepřekonal.

I druhou třetinu měl Chomutov více ze hry, z čehož vyplynula další přesilová hra pro Piráty. V té se ale do největší šance dostal domácí Radek Pilař, jehož střelu zastavila tyčka Pavlátovi brány. Zvuk ocelové konstrukce byl slyšet i na druhé straně, tentokrát po střele Jakuba Sklenáře. Akce střídala akci, ale gól k vidění nebyl. To se mohlo změnit o pár chvil později, když výhodu jednoho hráče v poli dostal hostující Chomutov. I v této přesilové hře se do největší šance dostal domácí útočník, konkrétně Ondřej Matýs, jenž recept na Pavláta nenašel. K puku se však dostal Roman Chlouba, který našel Alberta Michnáče. Druhý jmenovaný nastřelil tyč Pavlátovi brány. Dlouho to vypadalo, že v druhém dějství branka nepadne, vše ale změnil Tomáš Koblížek, který zužitkoval přihrávky od Dominika Řepíka - 2:2.

Třetí třetina začala tedy za bezbrankového rozdílu. Aktivita Pirátů pokračovala dále, ale Petr Galuška Trhače držel. Za zmínku stojí šance Filipa Suchého, který mohl zkompletovat hattrick, ale Galuška ho bleskovým přesunem o tuto možnost obral. O pár minut později se akce opakovala, tentokrát byl střílejícím hráčem Petr Stloukal, ale ani on na Galušku nevyzrál. Běžela pětapadesátá minuta, když se domácí fanoušci rozjásali. Albert Michnáč se pokoušel o zakončení, což mu hostující obránci překazili. Puk se ovšem odrazil na hůl Matěje Zabloudila, který střelou zápěstím vymetl pavučinky v Pavlátově svatyni - 3:2. Ale ani z této branky se domácí Trhači neradovali příliš dlouho. V sedmapadesáté minutě se po levé straně rozjel Darby Llewellyn, který střelou na bližší tyč vyrovnal utkání, čímž ho poslal do prodloužení.

V prodloužení byla k vidění jedna akce na obou stranách, a tak utkání dospělo k samostatným nájezdům. V těch se jako první prosadil Petr Stloukal, ke kterému se přidal Filip Suchý a Stanislav Vrhel. Trhači si tedy připisují první bod do tabulky Chance ligy.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Utkání bych zhodnotil velice kladně. Sahali jsme sice po vítězství, ale jsme rádi i za bod. Po předchozích duelech jsme se z toho trochu vyhrabali. Po první dvacetiminutovce, která z naší strany nebyla úplně ideální, tak prostřední část už byla lepší. Oklepali jsme se z úvodu zápasu, začali jsme hrát aktivně a myslím, že jsme Chomutov dostali pod tlak. Do třetí periody jsme měli dobrý nástup, dostali jsme se do šancí. Odměna přišla v podobě rozdílové branky. Je obrovská škoda, že nedokážeme vedení udržet. Co se týče prodloužení, tam je to vabank. Z každé strany to bylo po jedné šanci. Nájezdy už jsou o šikovnosti útočníků. Piráti byli v tomto lepší, a proto zvítězili na nájezdy. Soupeři blahopřeji a našim klukům děkuji. Doufám, že v nastaveném tempu budeme pokračovat i dál, přijde zlepšení a podaří se nám také ubojovat výhru za tři body.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Myslím, že to bylo klasické derby. Kadaň po dvou vysokých porážkách musela něco změnit a velice dobře bránila. Z naší strany byla chyba v neproměněných šancích a pak utkání vypadá tak, jak vypadá. Byly to nervy až do poslední minuty. Nakonec rozhodly samostatné nájezdy, za což jsme rádi. Kdybychom proměnili šance, které jsme měli, tak bychom jednoznačně vyhráli. Beru to jako ztrátu bodu.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM