Kadaňští nenašli správný recept, jak přemoct Vsetín

Sabina Nováková | 23.09.2019 | |

Kadaňští nenašli správný recept, jak přemoct Vsetín

K a d a ň / V s e t í n - Ačkoliv se hostující celek dostal jako první do vedení, Trhači dokázali bleskově zareagovat v čele s Albertem Michnáčem, jenž srovnal skóre. Pak už se ale na vlně drželi Vsetínští a vybudovali si zhruba do poloviny třetí dvacetiminutovky šestibrankový náskok. Malou naději na snížení vysoké porážky vykřesal Roman Chlouba, když přidal druhý gól na konto Kadaně.

 
6.kolo, pondělí 23.9.2019
Sportovní klub Kadaň - VHK Robe Vsetín  2:7  (1:2, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Michnáč (Trefný, M.Zabloudil), 48. Chlouba (L. Chalupa, Novák) – 5. Kucharczyk (Jeřábek), 17. Jonák (Teper, Hryciow), 22. Březina (Procházka), 28. Vítek (Teper, Šilhavý), 33. Kucharczyk (Tůma), 40. Tůma (Slováček, Kucharczyk), 47. Kucharczyk (Vítek, Pechanec). Rozhodčí: Souček. Čáp – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 21:45. Zblokované střely: 7:10. Vhazování: 23:47. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7, 2:7.
Sportovní klub Kadaň: Galuška (38. Štěpánek) – Foltýn, L. Chalupa, Eliáš, Novák, Mert, Poizl, Trefný – M. Zabloudil, Chlouba, Michnáč – Pilař, Machač, Buchtele – Müller, Řepík, Matýs – Z. Zabloudil, Wágner, Koblížek.
VHK Robe Vsetín: Gába – Slováček, Teper, Dudáš, Holomek, Drtina , Jeřábek, Hryciow – Jonák, Volf, Dostálek – Procházka, Rehuš, Březina – Kucharczyk, Pechanec, Tůma – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla vyrovnaný duel. Po několika šancích na obou stranách se jako první do vedení dostali hosté ze Vsetína. Radek Jeřábek vypálil od modré čáry, na tuto střelu stihl Petr Galuška zareagovat, ale na následnou dorážku Radima Kucharczyka byl již krátký - 0:1. O chvíli později dostala Kadaň výhodu jednoho hráče v poli. Jakub Trefný si několikrát vyměnil kotouč s Albertem Michnáčem, který si vybruslil do kruhu a vyslal nechytatelnou střelu zápěstím - 1:1. Hosté na inkasovanou branku mohli vzápětí odpovědět, když Martin Procházka střílel do odkryté klece, Petr Galuška se však bleskově přesunul. Následovalo vyloučení na straně Trhačů, ve kterém se do největší šance dostala právě Kadaň. Ondřej Matýs společně s Janem Müllerem upalovali na Gábovu bránu. První jmenovaný však nezamířil přesně. Kadaň poté dostala druhou výhodu jednoho hráče v poli, vlastní nepřesností se však dostali do problému, který musel Jakub Trefný vyřešit faulem. Hra 4 na 4 vyhovovala více hostům, kteří udeřili podruhé. Jakub Teper vystřelil od modré čáry, tento pokus vyrazil Petr Galuška přímo na hůl Víta Jonáka - 1:2.

Druhá třetina byla pro Trhače doslova smrtící. Vsetín se zásluhou Davida Březiny prosadil už po sedmdesáti vteřinách - 1:3. Nápor hostí nadále pokračoval a po několika pokusech se Vsetín radoval již počtvrté, když se opakovala ta stejná situace jako v první části. Jakub Teper vystřelil od modré čáry, Galuška střelu vyrazil pouze na hůl Davida Vítka - 1:4. Tato situace se opakovala i o pět minut později. Tentokrát od modré vypálil David Tůma a kotouč za záda Galušky dorazil podruhé v utkání Radim Kucharczyk - 1:5. Kadaňský zmar pokračoval i nadále, když Galuška dvacet sekund před druhou sirénou lovil již šestý puk ze své sítě. Radim Kucharczyk přenechal puk Ondřeji Slováčkovi, který si ho dvakrát vyměnil s Davidem Tůmou, jenž zakončoval do odkryté části branky - 1:6.

Do třetí třetiny nastoupil v domácí brance Oliver Štěpánek, který vystřídal Petra Galušku. Ale ani on nedokázal zabránit sedmé brance. David Vítek z pravé strany nahrál na levou, kde byl připravený Radim Kucharczyk, jenž uzavřel svůj hattrick - 1:7. Ihned vzápětí se po vhazování rozjel Roman Chlouba, který střelou pod vyrážečku nedal Gábovi žádnou šanci - 2:6. Poté bylo k vidění několik akci na obou stranách, ale brankáři již za svá záda nepustili ani jeden kotouč.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Pro nás je to prohra, kdy první dvacetiminutovky jsme uhráli slušně. Měli jsme tempo, dostali jsme sice laciný gól, ale nezlomilo nás to. Následný vstup do druhé části nedokážu zhodnotit, ale dostaneme najednou čtyři góly. Nevím, celá hra se nám rozpadla. Poslední dějství za rozhodného stavu jsme se trošku vrátili do hry. Máme velkou marodku - asi šest nebo sedm hráčů je zraněných a mimo sestavu a ti se pak těžko nahrazují.“

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Neměli jsme moc dobrý vstup do sezóny a v Kadani jsme nutně potřebovali zvítězit za tři body. Věděli jsme, že Trhači mají silnější mančaft než loni, že sem přišlo několik posil ze Sparty a že je to mladý, dravý tým. Samozřejmě jsme se na zápas připravovali, nechtěli jsme nic podcenit. To si myslím, že se nám podařilo. Důležité byly úvodní branky, a když jsme dali na 4:1, tak dle mého názoru jsme měli situaci pod kontrolou. Myslím, že jsme na kadaňském ledě zaslouženě zvítězili po zlepšeném výkonu v porovnání s předešlými venkovními zápasy.“

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM