Po přestřelce s Jestřáby se Kadaň vrací bez bodu

Sabina Nováková | 23.11.2019 | |

Po přestřelce s Jestřáby se Kadaň vrací bez bodu

P r o s t ě j o v / K a d a ň - Trhači ve 25. kole Chance ligy vyjeli do Prostějova. V první dvacetiminutovce téměř tisícovka diváků neviděla žádný gól. Následně se Jestřábi dostali do dvoubrankového vedení, které snížil Albert Michnáč. Domácí hokejisté ale stačili vsítit třetí branku. V podobném duchu pokračovala i závěrečná část, ve které se prosadili Jan Müler a Štěpán Čech. Jejich zásahy však na srovnání skóre nestačily.

 
25.kolo, sobota 23.11.2019
LHK Jestřábi Prostějov - Sportovní klub Kadaň  6:3  (0:0, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 23. Luňák (Divíšek), 24. Nouza (Krejčí, Divíšek), 32. Nouza (M. Jandus), 45. Hrníčko (M. Jandus), 54. M. Novák (Miškář), 60. Račuk (Krejčík, Žálčík) – 30. Michnáč (Wojnar), 50. Müller (Trefný, Michnáč), 59. Čech (Wojnar, Procházka). Rozhodčí: Skopal, Kašík – Lukš, Novák. Vyloučení: 6:10, navíc Zeman (KAD) 10 minut vražení na hrazení - Husa (PRO) 5 minut a 20 minut sekání. Využití: 1:2. Diváci: 911. Střely na branku: 38:27. Zblokované střely: 4:8. Vhazování: 52:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala – Mrázek, Muška, Hrdinka, M. Jandus, Husa, Krejčí – L. Krejčík, Račuk, Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza – Luňák, Meidl, T. Jandus – M. Novák, Miškář, Chlán.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Trefný, D. Novák, L. Chalupa, Zeman, Procházka, Poizl, Mert – M. Zabloudil, Kůs, Wágner – Z. Zabloudil, Rindoš, Müller – Wojnar, Čech, Michnáč – Dubský, Foltýn, Homer.

Komentář k zápasu

Úvod utkání začal zostra. Už v úvodní minutě se snažil prosadit z pravého křídla Muller, ale nebyl přesný. Minutu nato byl ještě v lepší pozici Nouza, ale těsně minul spojnici. Posléze hosté dostali výhodu přesilové hry. Naložili s ní bídně a Jestřábi k ničemu nebezpečnému Severočechy nepustili. Podobně povedená přesilovka následovala na druhé straně, na jejím konci ale přeci jen Miškář před poloprázdnou zahrozil, ovšem nedal. Záhy po skončení v dobré pozici Husa taktéž šanci nezužitkoval. 9. minuta nabídla zatím největší drama. Domácí Novák byl složený v rohu kluziště k ledu. Fanoušci měli jasno, ale nevylučovalo se. Následně Žálčík se svým útokem soupeře zavřel v pásmu. Sám se dostal k dobré střele u tyče, ale netrefil. Divíšek se pak snažil rozproudit tým, golfákem alespoň získal útočné pásmo. 12. minuta přinesla akci Nováka. Střílel z mezikruží, dělovku ale nasměroval mimo růžek. Jestřábi měli i další šance. Krejčí ve 14. minutě trefuje puk z dobré pozice na hraně kruhu, ale míjí, v 16. Hrníčko projížděl okolo brány, krásně tečoval do betonu. Naopak závěr dvacetiminutovky patřil Kadani. Nejprve v 17. minutě Wágner v do té doby ojedinělé šanci střílel z mezikruží, rána byla ale bránícím hráčem poslána mimo. 20 sekund před koncem třetiny se ještě Michnáč proháčkoval do zakončení, ale Štůrala puk pokryl.

Pořádné drama ale přišlo až poté. Zeman trefil u mantinelu Krejčího, ten se dlouho nezvedal a až s pomocí dorazil na střídačku. Žalčík váhal se střelou z kruhu, minul růžek. Pak jeli 2 na 1 Divíšek s Nouzou, ale zakončit se jim nepovedlo. Ve 23. minutě se ale Jestřábi konečně dočkali. Lukáš Luňák byl do břicha nastřelený pukem a ten se od něj odrazil do brány. Prostějovský hráč byl ve správný čas na správném místě - 1:0. Ve stejné minutě vypadl puk z kadaňské lapačky, ale nikdo ho nestihl dorazit. Brzy nato se ale domácí prosadili podruhé: Tomáš Nouza využil šťastného odrazu a také toho, že byl tou dobou Jakub Neužil mimo bránu - 2:0. Jestřábům se nadále navíc dařilo dostávat do šancí. Ve 24. minutě totiž Krejčík ujel z boku obraně, ale blafák nedotáhl do konce. Ve 26. minutě zase zakončoval z kruhu Chlán. Kadaň kontrovala minutu nato krátkým tlakem, který ale přinesl nemalé problémy Štůralovi. A ve 29. minutě zahrozili znovu. Rozehrávka Jestřábů se otřela o jejich vlastního gólmana a zaváhání mohl využít Zabloudil, k němuž se na kruh odrazil puk. Ovšem trefil jen brankáře. Zmírněné tempo Jestřábů ale přeci jen bylo potrestáno: těsně před polovinou zápasu se totiž z rychlosti prosadil Albert Michnáč, který trefil do vzdálenějšího růžku branky z levého křídla - 2:1. Záhy se Žálčík natlačil před brankáře, ale nevymíchal ho. Následovala nepříliš záživná pasáž, tu ale utnul opět Tomáš Nouza. Tentokrát nešlo o žádnou trefu se štěstím, ale druhý nejzkušenější hráč Prostějova prostřelil Neužila dělovkou z kruhu - 3:1. Martin Jandus navíc mohl skóre ještě navýšit: Prokličkoval se krásně od modré čáry až do mezikruží, ale Neužil dokázal jeho pokus zneškodnit. Na druhé straně dostal prostor za obranou Michael Foltýn a Štůralovy betony byly v permanenci. Následovala série šancí a pološancí směřujících na Neužila. Žádná se však neujala. Paradoxně si exprostějovský brankář mohl oddechnout během oslabení, jeho někdejší spoluhráči toho moc nevymysleli. Naopak Kůs se utrhl do brejku, ovšem slibnou šanci neproměnil. Minutu před koncem periody naopak ze druhé vlny najížděl Nouza, ale puk poslal o výstroj brankáře do rohu.

Ve 43. minutě po chybě Krejčího měl puk v mezikruží sám pro sebe Michnáč, ale svůj druhý gól v utkání nepřidal. Ve 45. minutě mohl zahrozit Poizl, ale puk nahrávaný od mantinelu tečoval nepřesně. Prostějov byl ze začátku třetiny víc na kotouči, ale do šancí se dostával spíše sporadicky. To už neplatilo ve 45. minutě, kdy dostal do rychlosti puk Dominik Hrníčko, zmátl obránce a zavěsil - 4:1. Nicméně už předtím si opakovaně Prostějov vytvářel tlak. Kadaň mohla odpovědět v přesilové hře, největší šanci v ní spálil Zabloudil, který si najel mezi kruhy, ale trefil pouze Štrůralu do výstroje. Michnáč zase z vrcholu kruhu minul. Rozhodčí se po další šanci museli dlouho radit, co udělat s pukem v síti Prostějova: nakonec i přes počáteční rozpažení branku uznali a bylo tu snížení Jana Mullera - 4:2. Prostějov ale ještě neřekl poslední slovo a sedm minut před koncem to bylo znovu o tři branky: Matěj Novák se dokázal natlačit před bránu a z bezprostřední blízkosti skóroval. To ale nebylo vše. Diváci se dočkali ještě dvou branek. Na 5:3 snížil z mezikruží Filip Čech, stejně ale poslední slovo měli nakonec Jestřábi. V 60. minutě totiž domácí zcela rozebrali obranu hostí a po ose Žálčík - Krejčík - Račuk se puk do sítě dostal znovu - 6:3. A stanovil konečné skóre zprvu nezáživnému, později ale pěknému zápasu, který posunul Jestřáby k vytouženému osmému místu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM