Třebíč si z Kadaně odváží tři body

Sabina Nováková | 27.11.2019 | |

Třebíč si z Kadaně odváží tři body

K a d a ň / T ř e b í č - Trhači při příležitosti 26. kola Chance ligy vyzvali na zimním stadionu v Kadani Horáckou Slavii Třebíč. První třetina zůstala bez jakéhokoliv gólového zásahu, ale v prostřední části již úřadovali hostující hráči. Do třetí dvacetiminutovky tak šli s dvougólovým náskokem. Na rozdíl jedné branky následně snížil Lukáš Chalupa, ale Bílé hvězdy z Třebíče nakonec opět odskočily, a berou tak z výjezdu tři body do tabulky.

 
26.kolo, středa 27.11.2019
Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč  1:3  (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 44. L. Chalupa (Müller, Wojnar) – 26. Bittner (Šťovíček), 31. Havlát (Szathmáry, Král), 53. Vodný (Bittner). Rozhodčí: Zubzanda, Micka – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 2:3 Využití: 0:1. Diváci: 298. Střely na branku: 33:26. Zblokované střely: 7:9. Vhazování: 43:34. Průběh utkání: 0:2,1:2, 1:3.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Novák, Trefný, Zeman, L. Chalupa, Procházka, Foltýn, Mert – Michnáč, Kůs, Wágner – Poppel, Morong, Čech – Müller, Rindoš, Wojnar – Dubský, Homer.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Forman, Nedbal, Jenáček, Szathmáry, Kowalczyk, Furch, Hlaváč – Havránek, Bittner, Šťovíček – Vodný, Nedvídek, Kratochvíl – Malec, Král, Paták – Michálek, Kunc, Havlát.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka moc hokejové krásy nenabídla. Do první šance v zápase se dostala Třebíč, když Furch vyzkoušel pozornost Jakuba Neužila. Za Trhače se po krásné kličce dostal do dobré střelecké pozice Albert Michnáč, Jekela však nepřekonal. Následovalo vyloučení v Třebíčských řadách, ale ani tato situace s vývojem utkání nic neudělala. Do největší šance za prvních 20 minut se dostal domácí Jaroslav Kůs, který promáchl nahození Františka Wágnera před prázdnou brankou.

Druhou část zcela ovládla Třebíč. Domácí Kadani byla nabídnuta další přesilová hra. V té se však po hrubé chybě v kadaňské obraně dostala Třebíč do přečíslení. Martin Šťovíček předložil kotouč na hůl Ladislava Bittnera, který bekendovou kličkou překonal Neužila poprvé v utkání - 0:1. Horácká Slavia mohla vzápětí navýšit svůj náskok, v tom ovšem zabránil Michael Foltýn, který vlastním tělem zastavil přihrávku před poloprázdnou domácí klec. Co se Třebíči nepovedlo hned, se povedlo později, konkrétně o pět minut. Když Robert Havlát využil přesilovou hru - 0:2 Trhači mohli o pár minut později odpovědět. Do obrovské šance se dostal Josef Rindoš, který tváří v tvář Jekelovi minul branku. Vše mohl ihned vzápětí napravit Jaroslav Kůs, který tečoval střelu Alberta Michnáče.

Trhači ve třetí třetině přidali na rychlosti a bojovnosti, což znamenalo snížení. Puk se dostal na modrou čáru k Lukáši Chalupovi, který dělovkou prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:2. Ihned vzápětí měl na hokejce domácí Wojnar, ovšem přestřelil. Kadaňští se stále tlačili za vyrovnáním, čehož mohl docílit Jaroslav Kůs, jehož vychytal Pavel Jekel. Třebíči se poté podařilo vymanit z tlaku a prakticky z prvního pokusu ve třetí třetině skórovat. Ladislav Bittner vybojoval kotouč a našel zcela volnou hůl Michala Vodného, který udělal definitivní tečku za utkáním.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Je to pro nás poněkud tvrdé, protože jsme dle mého byli lepším týmem. Horší už jsme ale byli v produktivitě, nejsme schopni dostat puk do brány. Sice vyvíjíme tlak a hrajeme v útočné třetině, ale nedokážeme se natlačit a vsítit branku. Máme málo zakončení, kdežto Třebíč z minima šancí vytěžila maximum. Soupeř vstřelil tři přesné trefy a díky tomu zvítězil. Musíme se určitě zlepšit v produktivitě. Třebíči samozřejmě blahopřeji k vítězství.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Jsme samozřejmě rádi za získané tři body, protože Kadaň odehrála dobré utkání. Bylo to pro nás hrozně těžké. Dlouho se hrálo za stavu 0:0, ale přerušili jsme to gólem v oslabení, kdy jsme se poslali do vedení 1:0. V náš prospěch se duel zlomil přesilovkovou trefou na 2:0. Trošku mě mrzí, jak jsme si to v závěrečné části zkomplikovali naší lehkovážností, ale jsem rád, že jsme se následně uklidnili gólem na 3:1. Vezeme z Kadaně důležité tři body.“

Foto: Jiří Mokrý

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM