Trhači si nadělili v Prostějově tři body!

Jiří Novotný (KAD) | 21.12.2019 | |

Trhači si nadělili v Prostějově tři body!

P r o s t ě j o v / K a d a ň - V posledním duelu před Vánoci se černožlutí vydali na Hanou, kde je čekali prostějovští Jestřábi. Trhači se ujali vedení již v 8. minutě zápasu, a ačkoliv se domácím podařilo srovnat, nakonec šli do kabin s jednogólovým náskokem. To platilo i po druhém dějství, kdy padla na obou stranách jedna branka. V závěrečné periodě ovšem Kadaňští svému soupeři nastříleli tři góly a z Prostějova si tak odváží nadílku v podobě plného bodového zisku.

 
33.kolo, sobota 21.12.2019
LHK Jestřábi Prostějov - Sportovní klub Kadaň  3:6  (1:2, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 16. Žálčík (M. Jandus, Divíšek), 33. Žálčík (Hamrlík, Divíšek), 55. Krejčiřík (V. Meidl, Březák) – 5. Žolobov (J. Müller), 20. Zd. Zabloudil (Foltýn, Trefný), 36. Morong (Wágner), 41. Chlouba (Kůs, Eliáš), 52. D. Zeman (Wojnar, Žolobov), 58. Kůs (Chlouba, Zabloudil). Rozhodčí: Kopeček, Cabák – Hanzlík, Kleprlík. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 488. Střely na branku: 50:28. Zblokované střely: 15:9. Vhazování: 39:35 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.
LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala – Husa, M. Jandus, Mrázek, Muška, Hamrlík, P. Krejčí, Chujac – T. Jandus, Chlán, Ouřada – Hrníčko, Divíšek, Žálčík – Krejčiřík, Meidl, M. Novák – Březák, Kalaj, Knap.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Trefný, Eliáš, L. Chalupa, Zeman, Foltýn, Poizl, Mert – M. Zabloudil, Kůs, Chlouba – Müller, Žolobov, Wojnar – Čech, Morong, Wágner – Homer, Rindoš, Z. Zabloudil.

Komentář k zápasu

První třetina pro Prostějov začala tím nejhorším způsobem. Domácí se nemohli dostat do hry a po nenápadné akci Trhačů inkasovali první branku. Domácích pět hráčů bylo shromážděno kolem branky, ale i tak si nahrávka Mullera našla cestu na hokejku volného Zhobolova, který neměl problém trefit odkrytou bránu - 0:1. Prostějov mohl hned v zápětí srovnat, ale ani za dvě přesilové hry nedokázali černou pryž propasovat za Neužila. To se jim povedlo až ve třetí převaze, když si Lukáš Žálčík zpracoval těžkou přihrávku a z mezikruží nedal hostujícímu brankáři šanci - 1:1. Po vyrovnání se hra ustálila a domácí začali tlačit soupeře. Dvě minuty před koncem třetiny agilní Žálčík nahrával v situaci dva na jednoho Divíškovi, ale ten na kotouč nedosáhl. O pár desítek sekund později se potvrdilo otřepané pravidlo nedáš dostaneš. Zdeněk Zabloudil převzal kotouč na modré čáře, vyhnul se dvou domácím obráncům a přes vracejícího Divíška prostřelil Štůralu - 1:2.

Druhou třetinu začali Jestřábi vyloučením. Pykat šel Martin Jandus, ale dobře kombinující hosté se k vážné střele nedostali. To domácí Kryštof Ouřada po konci oslabení z bezprostřední blízkosti branky poslal puk do klece, kterou ale těsně před tím vyhodil z její pozice a branka nebyla uznána. Prostějov po celou třetinu zamkl Kadaň v jejím obranném pásmu a tlačil se za vyrovnáním. Žálčík ujížděl sám na brankáře, ale branku vstřelil až z dorážky po střele Matyáše Hamrlíka - 2:2. V té chvíli Jestřábi dominovali, ale jako blesk z čistého nebe přišla branka z hole Moronga, kterého do zakončení vyzval přes dva hráče Wágner - 2:3. Opaření Jestřábi mohli inkasovat hned z další akce, ale Štůrala jeho samostatný nájezd zneškodnil.

Třetí třetina měla nabídnout honbu za vyrovnáním a vedoucí brankou, ale hned první akce Trhačů zmrazila celý stadion. Dvojice Kůs - Chlouba, která byla po celé utkání nejnebezpečnější útočnou zbraní Kadaně, rozebrala domácí obranu a Roman Chlouba neměl problém zakončit do volného růžku domácí svatyně - 2:4. V této chvíli by se na stadionu začalo rozléhat hlasité pískání. Divákům se nemohl nikdo divit, protože následné minuty nabídly rozkouskovanou hru a marnou snahu prostějovských hráčů udělat něco z výsledkem. Hrebíček do rakve přišel v 52. minutě, kdy se po nezištné nahrávce do volného prostoru prosadil v přesilovce Denis Zeman - 2:5. Vojtěch Krejčiřík poté využil nahrávku Meidla - 3:5, ale konečné skóre uzavřel střelou do prázdné branky Jaroslav Kůs - 3:6.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (LHK Jestřábi Prostějov):

V dnešním utkání jsme degradovali předchozí výhru a dobrý výkon z Jihlavy. Těžko se mi utkání hodnotí. Ikdyž jsme hráli bez několika hráčů základní sestavy, tak jsme věřili, že kluci, kteří neměli v sezoně tolik prostoru, si svým výkonem řeknou o místo, ale nestalo se. Je to pro mě obrovské zklamání.

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň):

V první třetině jsme se nechali zbytečně vylučovat, ale oslabení jsme dokázali výborně ubránit. Ve druhé části byla hra vyrovnaná, i na šance. Ve třetí třetině se nám podařilo odskočit o dvě branky, náskok jsme dokázali udržet a zaslouženě jsme zvítězili. Klukům moc děkuji za předvedenou hru i výkon a zároveň přeji za celý tým všem fanouškům krásné Vánoce.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM