Zdolá Kadaň i tentokrát Jestřáby z Prostějova?

Sabina Nováková | 09.01.2020 | |

Zdolá Kadaň i tentokrát Jestřáby z Prostějova?

K a d a ň / P r o s t ě j o v - Trhači mají šanci v domácím čtyřicátém kole, v sobotu 11. ledna, navázat na vítězný duel na Moravě nad Jestřáby. Ti se tentokrát chystají na dlouhou cestu na půdu Kadaňských. Moravané mají za sebou sérii pěti vítězství, kterou narušila ztráta s Jihlavou. Tu však černožlutí dokázali porazit na samostatné nájezdy. Poslední odehrané střetnutí, a to v Benátkách nad Jizerou, jim už ale tolik nevyšlo. Úvodní buly bude vhozeno na ZS v Kadani v 17 hodin!

 
SK TRHAČI KADAŇ vs LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV
15. místo
24 bodů
POZICE10. místo
57 bodů
83:164SKÓRE120:127
V – VP – PP – P
6 – 2 – 2 – 28
BILANCE V – VP – PP – P
15 – 3 – 6 – 15
16,17 % – 81,67 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ18,63 % – 76,97 %
587 tr. minutTRESTNÉ MINUTY554 tr. minut

VÍTĚZNÁ SÉRIE MORAVANŮ SKONČILA DOPOSUD POSLEDNÍM DUELEM S JIHLAVOU

Prostějov po dvouzápasové sérii porážek najel na vítěznou šňůru. Nejprve nad Jestřáby vyzrála Kadaň poměrem 6:3 a následně padli v prodloužení proti Frýdku-Místku. Reputaci si výrazně napravili na ledě Třebíče, když za záda gólmana týmu z Vysočiny poslali prostějovští hokejisté sedm přesných ran – 0:7. Další střetnutí se již moravský klub představil na domácí půdě a rovnou zdolal Benátky nad Jizerou 5:1. Ani trip na druhou stranu republiky nebyl Jestřáby promarněný. V sobotu 4. ledna brali tři body za těsné vítězství nad Ústí nad Labem 6:5 a v Sokolově uspěli taktéž za tři body – 4:2. První zaváhání po delší době přišlo o dva dny později před vlastními fanoušky, když padli s Jihlavou 1:3. Stejně jako Trhači, i Prostějovští nezvládli poslední kolo Chance ligy, a tak si budou jistě chtít spravit chuť.

JESTŘÁBI ANI TRHAČI SI Z POSLEDNÍHO KOLA NEODNESLI JEDINÝ BOD

Kadaňským se naskytla možnost oplatit Benáteckým porážku z posledního vzájemného střetu, pomsta se ale nekonala. Středočeši již po první dvacetiminutovce odcházeli do šaten s třígólovou pojistkou, čtvrtou přesnou střelu zaznamenali domácí hráči v periodě prostřední – 4:0. Závěr utkání byl už o něco napínavější. Trhačům se podařilo snížit díky gólům Matěje Zabloudila a Jana Müllera na dvoubrankový rozdíl. Kadaň to v poslední minutě zkusila ještě s šesti hráči v poli, avšak Benátky nad Jizerou svou výhru stvrdili gólem do prázdné klece.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Neužil – Eliáš, Trefný, Klodner, L. Chalupa, Mert, Foltýn – M. Zabloudil, Kůs, Chlouba – Z. Zabloudil, Žolobov, Müller – Homer, Wojnar, Wágner – Dubský.

Kdo navštívil utkání Prostějov versus Jihlava, dočkal se přesné trefy až v druhé části. Radost a rovnou dvojnásobnou ale měl hostující kádr. Jihlava se do vedení poslala během tří minut. Snížení náskoku Dukly přišlo ze strany Moravanů až v poslední třetině, ve které se prosadil Tomáš Divíšek. Hráči z Vysočiny ale zanedlouho odskočili znovu na rozdíl dvou gólů. To již byl stanoven konečný stav a hosté si z ledu Jestřábů odvezli tři body.

    Poslední sestava LHK Jestřábi Prostějov:

    Huf – Mrázek, M. Jandus, Hamrlík, Muška, Husa, Krejčí, Březák – Krejčík, Žálčík, Hrníčko – Divíšek, Nouza, T. Jandus – Chlán, Ouřada, Meidl – M. Novák, Knap.

V ČÁSTI PORAŽENÝCH SI TRHAČI JIŽ DOKÁZALI S PROSTĚJOVEM PORADIT

S ohledem na druhou půli Chance ligy mají Trhači zaznamenaný úspěch v podobě vítězství nad prostějovskou družinou. Přestože se Kadani příliš na půdě soupeře nedaří, klání v Prostějově jim ovšem vyšlo na jedničku. Černožlutí se i jako první dostali do vedení, když Jurij Žolobov pálil do odkryté svatyně Tomáše Štůraly. Následně si výborně s domácí obranou poradil Zdeněk Zabloudil a poslal svůj tým opět do vedení – 2:1. V prostřední části se radovali oba týmy po jedné brance. V jedenačtyřicáté minutě na rozdíl dvou tref do černého navýšil forvard Roman Chlouba, kterého napodobil i obránce Denis Zeman. To již Trhači vedli 5:2. Poslední zásah ze strany domácích provedl Vojtěch Krejčiřík, který jen minimálně upravil skóre utkání na 5:3. Kadaňští svou výhru zpečetili trefou z hole Jaroslava Kůse, a odvezli si tak z výjezdu do Prostějova tři body do tabulky.

KADAŇ vs. PROSTĚJOV
Jakub Neužil – 90,66 %
Oliver Štěpánek – 88,46 %
BRANKÁŘIDaniel Huf – 92,34 %
Tomáš Štůrala – 89,98 %
Roman Chlouba
30 (12+18)
PRODUKTIVITA Lukáš Žálčík
43 (24+19)
Roman Chlouba
12 gólů
GÓLYLukáš Žálčík
24 gólů
Jakub Trefný
20 asistencí
ASISTENCEMarek Račuk
24 asistencí
Jaroslav Kůs
293/583 – 50,15 %
VHAZOVÁNÍ Václav Meidl
324/576 – 56,25 %
Štěpán Čech
33 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYJaroslav Mrázek
33 zbl. střel
Michael Foltýn
119 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Husa
65 tr. minut
Jakub Trefný
23:11 min/z
ČAS NA LEDĚMartin Jandus
24:06 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM