V sobotu čeká Trhače derby v Sokolově

Jiří Novotný (KAD) | 16.01.2020 | |

V sobotu čeká Trhače derby v Sokolově

K a d a ň - V rámci 42. kola do Kadaně zajížděl Frýdek-Místek, jemuž absencemi sužovaní Trhači podlehli 3:6. Osudnou se jim stala 2. třetina, v níž Rysi nasázeli čtyři branky. Kadaňští pak sice dokázali snížit, ale hosté si náskok uhlídali. K další zteči Trhači vycestují v sobotu 18. ledna, kdy je na svém ledě přivítá sokolovský Baník. Začátek utkání je plánován na 17:00 a pokud se nechystáte přímo do ochozů, můžete sledovat textový online přenos.

 
HC BANÍK SOKOLOV vs. SK TRHAČI KADAŇ
16. místo
25 bodů
POZICE15. místo
27 bodů
110:166SKÓRE89:174
V – VP – PP – P
6 – 2 – 2 – 30
BILANCE V – VP – PP – P
7 – 2 – 2 – 30
17,83 % – 72,99 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ15,43 % – 82,99 %
445 tr. minutTRESTNÉ MINUTY615 tr. minut

SOKOLOV SE ZNOVU DOTAHUJE NA KADAŇ

Baník se po Silvestru dlouho nemohl dostat do tempa. Nejprve v domácím dvojboji shodně podlehl 2:4 Jihlavě i Prostějovu, následně padl 3:1 ve Frýdku-Místku a na svém ledě s Třebíčí. Prvního bodu se Sokolovští dočkali až v pondělí, kdy prohráli v Benátkách 4:3 po prodloužení.

Vzestup formy potvrdili ve středečním duelu s ústeckým Slovanem, jenž v předchozím kole přehrál Trhače 4:0. Ústečtí se v Sokolově ujali vedení v polovině zápasu, nicméně Baník se do svého soupeře obul ve třetí třetině, kdy zvrátil skóre na konečných 4:1. Rozhodující byly slepené góly Zadražila s Vránou, po nichž v závěru ještě zvýšili Osmík a Švec. „Šli jsme tak do utkání s hráči „širšího kádru“, protože jsme věděli, že budeme potřebovat šetřit síly v průběhu zápasu. Myslím si, že rozložení na 4 formace v průběhu prvních dvou třetin se nám velmi vyplatilo. Ušetřenými silami jsme dotáhli zápas do vítězného konce,“ odfoukl si na webu Sokolova kouč Karel Mlejnek.

    Poslední sestava HC Baník Sokolov:

    Bednář – Kadeřávek, Přindiš (A), Vodička, P. Michálek, Šafář, A. Rulík – Houška, M. Zadražil (A), Švec – Osmík, Kverka (C), Křemen – Stříbrný, Vrána, Urban – Jiskra, Pařízek, Křehlík.

OSLABENÍ TRHAČI PODLEHLI FRÝDKU-MÍSTKU

Po nepovedeném zápase v Ústí nad Labem se Kadaňští znovu představili před domácím publikem. I tentokrát se museli obejít bez elitních forvardů Jaroslava Kůse s Matějem Zabloudilem a na jejich výkonu to bylo znát. Po kanonádě ve druhé části prohrávali již 1:5. V závěrečném dějství sice na Trefného branku navázali Žolobov s Wágnerem, víc už ale předvést nedokázali, naopak Frýdek v samém závěru upravil na 3:6.

„Během dvou přesilovek pět na tři jsme jednou vystřelili, takže tímto přístupem nemůžeme vítězit. Proměnit takovouto výhodu v gól je základ hokeje. Ve třetí třetině jsme najednou lítali, soupeř jelikož vedl, tak si polevil. Nám se podařilo vsítit dvě přesné střely a stáhli jsme stav duelu na 3:5. V závěru ale opět chyba, nechápu to. Musíme se vrátit k poctivé práci, začít jezdit a bojovat. Tak, jako jsme bojovali doteď. Nemůžeme čekat, že nám někdo dá něco zadarmo,“ vyzývá trenér Trhačů Tomáš Hamara.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Neužil (33. Wolf) – Trefný, Klodner, L. Chalupa, Zeman, Foltýn, Poizl, Delmarche – Chlouba, Rindoš, Wágner – Z. Zabloudil, Žolobov, Müller – Dubský, Čech, Wojnar – Homer, Koblížek, Eliáš.

POSLEDNÍ DVA VZÁJEMNÉ ZÁPASY OVLÁDLI KADAŇŠTÍ

Trhači do Sokolova poprvé zajížděli na začátku října a zápas se jim příliš nevydařil. V 16. minutě je sice do vedení poslal Wágner, ale domácí začali postupně přebírat iniciativu a nakonec zvítězili 8:3. V následujících dvou duelech se však karta obrátila. Ve 24. kole Baník přetlačili 4:3, branky Kadaně zaznamenali Kůs, Trefný a dvakrát se radoval Müller. V posledním střetu na konci prosince pak svého rivala přetlačili 2:1 po samostatných nájezdech. Baník otevřel skóre ve 2. minutě, záhy však srovnal Kůs. Po slibném úvodu se ovšem diváci dalších branek ze hry nedočkali, až v nájezdech vystřelil bonusový bod Wágner.

SOKOLOV vs. KADAŇ
Jan Bednář – 86,33 %
Jakub Kašpar – 89,72 %
BRANKÁŘIJakub Neužil – 90,81 %
Adam Wolf – 85,54 %
Jaromír Kverka
36 (15+21)
PRODUKTIVITA Roman Chlouba
32 (13+19)
Jaromír Kverka
15 gólů
GÓLYRoman Chlouba
13 gólů
Jaromír Kverka
21 asistencí
ASISTENCEJakub Trefný
24 asistencí
Matěj Zadražil
431/792 – 54,42 %
VHAZOVÁNÍ Jaroslav Kůs
293/583 – 50,26 %
Martin Osmík
28 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYŠtěpán Čech
35 zbl. střel
Petr Přindiš
80 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMichael Foltýn
121 tr. minut
Petr Přindiš
20:59 min/z
ČAS NA LEDĚJakub Trefný
23:27 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM