Vyzraje Kadaň na Bílé hvězdy z Třebíče?

Jiří Novotný (KAD) | 20.01.2020 | |

Vyzraje Kadaň na Bílé hvězdy z Třebíče?

K a d a ň - Po vítězné šňůře z konce roku se kadaňské soukolí lehce zadrhlo, nicméně v sobotním duelu v Sokolově Trhači vyválčili bod a udrželi svého rivala za sebou. Další šanci na bodový přísun dostanou ve středu 22. ledna, kdy od 18:00 vyzvou Horáckou Slavii Třebíč. Přijďte podpořit kadaňské bojovníky!

 
SK TRHAČI KADAŇ vs. SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ
15. místo
28 bodů
POZICE12. místo
59 bodů
92:178SKÓRE109:114
15,18 % – 83,25 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ20,96 % – 79,14 %
633 tr. minutTRESTNÉ MINUTY353 tr. minut

TRHAČI SE ZE SOKOLOVA VRÁTILI S BODEM

Černožlutí před týdnem přišli o sérii domácích výher, sklonit se museli před Rysy z Frýdku-Místku. V sobotu je čekal důležitý zápas v Sokolově, jenž si brousil zuby na postavení Kadaně v tabulce.

Trhači do utkání vstoupili lépe, v závěru první třetiny otevřel skóre Homer. Domácí v polovině zápasu srovnali, avšak Trhačům záhy vrátil vedení ostrostřelec Žolobov. Poté si vzali slovo domácí a dvěma zásahy v rychlém sledu zvrátili na 3:2. Kadaňské to ale nezlomilo, v závěru třetího dějství srovnal Müller. Duel nakonec dospěl do prodloužení, v němž rozhodl o výhře Baníku Kverka. „Přestože jsme do Sokolova jeli vyhrát, i bod je pro nás ziskem. Ztráta druhého bodu, případně všech tří bodů, nás samozřejmě mrzí. Musíme ale makat dál a připravit se na další utkání, kde můžeme ztrátu napravit,“ burcuje David Homer.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Neužil – Trefný, L. Chalupa, Zeman, Foltýn, Klodner, Delmarche – Eliáš, Chlouba, Žolobov – Müller , Z. Zabloudil, Rindoš – Wojnar, Homer, Koblížek – Wágner, Dubský.

PĚTIZÁPASOVOU SÉRII VÝHER HORÁKŮ UŤALI JESTŘÁBI

Třebíč v posledním zápase minulé dekády schytala debakl 7:0 od Prostějova. Po tomto nezdaru však nasázela šest branek Trhačům i Benátkám, následně přetlačila Ústí, Sokolov a Jihlavu.

V sobotu ovšem zajížděla na led neoblíbeného Prostějova a znovu to skončilo sedmigólovým nášupem. Jestřábi se ujali vedení v první třetině, opravdovou dělostřelbu však spustili až ve druhém dějství, na jehož konci vedli 5:0. Hanáci pak přidali ještě další dva zásahy, za hosty pouze snížili na konečných 7:2 Bittner s Podlahou. „Začátek utkání od nás nebyl špatný, pak jsme se ale dostali do zbytečného oslabení, ve kterém jsme hned inkasovali. Ve druhé třetině jsme obdrželi branky po velkých individuální chybách. Třetí třetinu jsme chtěli odehrát slušně, dali jsme aspoň dva góly, což je pozitivní. Situace ohledně marodů je čerstvá, uvidíme zítra, kdy budou probíhat telefonáty. Věřím, že se kluci co nejdříve uzdraví a budeme zase v plné síle,“ doufal na stránkách Třebíče kouč Radek Novák.

    Poslední sestava SK Horácká Slavia Třebíč:

    Jekel – Kowalczyk, Szathmáry, V. Čejka, Glover, Jenáček, Hort, Padrnos – Vodný, Nedvídek, Ferda – Psota, Bittner, P. Kratochvíl – Malec, Václavek, Podlaha.

BILANCE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ HOVOŘÍ PRO TŘEBÍČ

Poprvé se Trhači do Třebíče vydali v rámci 11. kola a s Horáckou Slavii hráli vyrovnanou partii, ovšem domácí byli v závěru úspěšnější a zvítězili 5:3. Odveta se hrála na kadaňském zimním stadionu na konci listopadu. Po bezbrankové první třetině se ve 26. minutě prosadil Bittner a za dalších 5 minut zvýšil Havlát. Trhači se poprvé prosadili až ve třetí třetině, kdy na 2:1 snižoval Chalupa. Vyrovnat se jim už ale nepodařilo, naopak v 53. minutě udeřil Vodný a rozhodl o výhře Třebíče 1:3. Na začátku ledna se znovu hrálo v Kadani a i tentokrát vyšli černožlutí bodově naprázdno. Horáci zchladili kadaňské naděje šesti trefami, jedinou kadaňskou zaznamenal Kůs.

KADAŇ vs. TŘEBÍČ
Jakub Neužil - 90,96 %
Oliver Štěpánek - 88,46 %
BRANKÁŘIPavel Jekel - 90,68 %
Dominik Svoboda - 90,04 %
Roman Chlouba
34 bodů (13+21)
PRODUKTIVITA Martin Šťovíček
31 bodů (13+18)
Roman Chlouba
13 gólů
GÓLYMartin Šťovíček
13 gólů
Jakub Trefný
24 asistencí
ASISTENCEMartin Šťovíček
18 asistencí
Jaroslav Kůs
583/293 – 50,23 %
VHAZOVÁNÍ Martin Šťovíček
484/268 - 55,37 %
Štěpán Čech
35 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYKarel Nedbal
46 zbl. střel
Michael Foltýn
121 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYKarel Nedbal
40 tr. minut
Jakub Trefný
23:39 min/z
ČAS NA LEDĚKarel Nedbal
22:16 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM