„Asi musím méně posilovat,“ směje se Müller

Sabina Nováková | 23.01.2020 | |

„Asi musím méně posilovat,“ směje se Müller

K a d a ň / T ř e b í č - V duelu s Třebíčí Trhači již od sedmé minuty prohrávali o jednu branku. Když však zbývalo čtrnáct minut do konce základní hrací doby, Jan Müller vnesl svému týmu naději v podobě gólu. Vzápětí však soupeř dokázal znovu skórovat. I na to ale Trhači našli odpověď v čele s Františkem Wágnerem. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, a tak se klání uchýlilo až do samostatných nájezdů. Ten rozhodující si na konto připsal právě Jan Müller, střelec první branky Trhačů.

 

Honzo, co říkáte na nakonec vítězný duel s Třebíčí?

Bylo to těžké střetnutí. Celou dobu jsme vlastně prohrávali – až ve třetí třetině jsme s Třebíčí srovnali krok. Vsítili jsme gól, sice jsme hned vzápětí další inkasovali a museli jsme dotahovat, ale podařilo se to.

Prodloužení jste si nějak oblíbili. Jak vám hra tři na tři vyhovuje?

Je tam víc místa ke hře, je to více o bruslení. Poslední dobou je to stále častěji a častěji. Aspoň z toho ale jsou nějaké body. Je to pak už o štěstí, komu to tam padne.

Jste autorem rozhodujícího nájezdu. Měl jste akci předem promyšlenou?

Viděl jsem, že třebíčský brankář hodně vyjíždí, a tak jsem naznačil střelu a on mi to snědl i s navijákem. Pak už jsem jen stáhl puk do bekhendu a trefil jsem to nahoru.

Poslední zápasy nastupujete v první lajně a očividně vám to prospívá. Proti Třebíči máte statistiku 2+1…

Určitě je to znát. S klukama se bavíme a ať už jsem tam byl s Jardou Kůsem nebo s Romanem Chloubou, tak si vyhovíme. Přeci jen už se známe léta. Je to radost s nimi hrát.

Trenéři vás staví i na přesilové hry. Jste s vytížením spokojený?

Během přesilové hry mám za úkol udělat bordel před bránou a snažit se bojovat o puky, následně to rozehrát nebo to tam domlátit. Zatím se i tohle daří.

Jak padla vaše přesná trefa za záda Dominika Svobody?

Zamkli jsme Třebíč u nich v pásmu, hráči už pak byli unavení a motali se tam. Snažil jsem se najít nějaké místo před bránou a Jarda Kůs mi poslal krásnou nahrávku. Já se pak jen snažil poslat puk za brankovou čáru.

Minulé kolo jste na konto přidal gól i asistenci. Nakonec duel skončil v prodloužení výhrou domácích…

V Sokolově, ač jsme dvakrát vedli, tak domácím se pokaždé podařilo srovnat. Nakonec se dostali do vedení a hra byla nahoru dolů. Vedení Baníku se nám nakonec podařilo zase vynulovat. Dostal jsem zase dobrou nahrávku a uklidil jsem to do sokolovské branky. Bod z ledu soupeře je pro nás velmi důležitý, protože se na nás Sokolov aspoň nedotáhl. V prodloužení jsme pak prohráli a je škoda, že jsme to nevydrželi až do nájezdů. Zbývalo už jen pár sekund.

Sledujete, jak je na tom Sokolov s ohledem na to, že by mohl případně ohrozit vaši aktuálně předposlední pozici v tabulce?

Pobyli jsme si tam dlouhou dobu a vracet se na poslední příčku už nechceme. Nejdřív se nám moc nedařilo, ale teď už je to lepší.

Máte za cíl se ještě dotáhnout na Ústí nad Labem, kterému se teď úplně nedaří?

Určitě. Je škoda, že jsme na jejich ledě nebodovali. Nedali jsme jim vlastně ani gól, takže to je velká škoda. Jednoznačně ale chceme jít výš a výš a udělat co nejlepší výsledek.

Jistě dva body berete jako zisk...

Jednoznačně to bereme jako ku prospěchu, jelikož se nám letos ještě nepodařilo Třebíč porazit. Je to důležité vítězství, díky kterému jsme zase o kus odskočili Sokolovu.

Během hry si vás zavolal rozhodčí. O co šlo?

Byl jsem asi nějaký agresivní, párkrát jsem tam do někoho strčil a oni spadli jako hrušky. Dvakrát mě za to čekala trestná, takže musím asi trochu méně posilovat. A nebo soupeři víc – ono taky těch mých sto pět kilogramů…(směje se).

Z marodky se vrátil Jaroslav Kůs, ovšem Roman Chlouba onemocněl. Pociťujete absenci těchto hráčů?

Určitě je to těžké. Jsou to kluci, kteří nám hodně pomáhají, a to ať už bodově nebo herně. Snažíme se o to víc každé utkání makat, abychom nějak vyrovnali jejich nepřítomnost. Věřím, že snad budou brzy v pořádku.

V příštím zápase vás čeká klání na půdě Jihlavy…

Doma jsou Jihlavští nepříjemní a hrají úplně jinak než venku. U nás v Kadani jsme je dvakrát porazili, takže zkusíme na tyto dobré výkony proti nim navázat a uhrát nějaký ten bod i v Jihlavě.

Foto: Dalibor Kachlík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM