Trhači dobyli Duklu, Neužil vychytal nulu!

Jiří Novotný (KAD) | 25.01.2020 | |

Trhači dobyli Duklu, Neužil vychytal nulu!

J i h l a v a / K a d a ň - V rámci 15. kola skupiny o předkolo se Kadaňským povedl vskutku parádní kousek. Na ledě favorizované Dukly vyválčili plný počet bodů, navíc sami neinkasovali ani jednou. Po bezbrankové první třetině poslal Trhače do vedení ve 25. minutě Tomáš Koblížek, na nějž o necelých deset minut později navázal Patrik Prymula. Jihlava se již na odpor nezmohla, tři body tak putují do Kadaně!

 
45.kolo, sobota 25.1.2020
HC Dukla Jihlava - Sportovní klub Kadaň  0:2  (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Koblížek (Homer, Foltýn), 34. Prymula (Čech, Wojnar). Rozhodčí: Doležal, Pilný – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 8:8, navíc Trefný (KAD) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1092. Střely na branku: 39:29. Zblokované střely: 13:5. Hity: 4:10. Vhazování: 41:31. Průběh utkání: 0:2.
HC Dukla Jihlava: J. Brož – Staněk, Piegl, Pohl, Kolář, Holý, Vála, Půža – V. Brož, Skořepa, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek, Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, Juda.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Trefný, Eliáš, Foltýn, Procházka, Poizl, Delmarche, Zeman – Wágner, Kůs, Müller – Homer, Rindoš, Koblížek – Čech, Prymula, Wojnar – Dubský.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla divákům v CZ LOKO Aréně velice vyrovnaný boj. Nespočet šancí na obou stranách likvidovali skvěle připravení gólmani. Oba celky si mohly také vyzkoušet jednu početní výhodu, ale ani ty nebyly důvodem k otevření skóre na jedné nebo druhé straně. Ke konci třetiny Kadaň zavřela Duklu v pásmu a Brož měl s jejich šancemi spoustu práce. Po jedné z šancí zachytil kotouč až těsně před brankovou čarou, když mu propadl pod lapačkou. V poslední minutě byl vyloučen Staněk za sekání.

Do druhé třetiny vstupovala Kadaň v početní výhodě, ale ne na dlouho. Po 19 vteřinách se hra na ledě srovnala, neboť byl vyloučen Müller za sekání. Následnou krátkou přesilovou hru po návratu Staňka Dukla nedokázala využít. Ve 25. minutě nastalo hrobové ticho. Homer posunul kotouč do předbrankového prostoru na Tomáš Koblížka, který první střelou trefil beton, ale na následnou dorážku už byl Brož krátký - 0:1. Dukla neubrala na tlaku a snažila se o vyrovnání. Následně ale přišla další rána pro domácí. Ve 34. minutě si skvěle vykombinovali domácí obranu Čech s Patrikem Prymulou a rázem šli hosté po střele k levé tyči do dvoubrankového vedení. Tento výsledek vydržel až do konce druhé části a do kabin šli spokojenější Trhači, kterým kryl záda skvělým výkonem Neužil.

Třetí část se odehrávala opět vy vysokém tempu. Domácí se všemi silami snažili o snížení, ale dnes si vylámali zuby na kadaňském gólmanovi. Na Neužila šlo celkem 39 střel, které dokázal chytit. Když na střelu nedosáhl, zachránila ho tyč. Ke konci třetí třetiny už se hra začala kouskovat, neboť hráči začali faulovat, vzájemně si oplácet a tím došlo k početným vyloučením. Domácí to ještě v poslední minutě zkoušeli bez gólmana, ale ani tato výhoda jednoho hráče jim nepomohla.

Milan Horák

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Utkání se mi bude hodnotit dobře, jelikož jsme získali tři body a předvedli jsme solidní výkon - semknutý a kolektivní, neboť jsme přijeli jen ve třech lajnách a s jedním gólmanem, což se moc často nestává. Kluci padali po hubách, dokázali jsme dát dva góly a žádný dostat. Vyhráli jsme a já jsem hodně spokojený.“

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): „Co k tomu říct? Jak říká trenér soupeře, Kadaň přijela ve třech lajnách a tuším, že se šesti juniory, jedním gólmanem a vyhráli tady. Zase jsme udělali krok zpátky na cestě, kterou jsme se nějakým způsobem vydali. Hrozně mě to mrzí, protože jsme si v předešlých zápasech začínali získávat zpět důvěru fanoušků a tímto zápasem jsme jí zase ztratili. Je to pro nás další ponaučení, že bez maximálního nasazení nemůžeme porazit nikoho. My jsme ho prostě v první třetině neměli, i když jsme na to hráče upozorňovali. Zvláště na to, že když přijedou ve třech lajnách a s jedním gólmanem, tak nemají co ztratit, že budou bojovat a jen náš přístup je může dostat do hry. To se nám bohužel přesně potvrdilo. Jejich gólman poté vyrostl do neuvěřitelných rozměrů, byla ho plná brána a my už nedokázali dát gól z ničeho. Ale to je trest za přístup v první třetině.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM