Přestože Trhači vedli, na jihlavskou Duklu nestačili

Jaroslav Šnobl | 18.02.2020 | |

Přestože Trhači vedli, na jihlavskou Duklu nestačili

K a d a ň - Skvěle rozehrané utkání nakonec skončilo pro domácí nepříznivě počátkem třetí třetiny. V té totiž Jihlava dokázala kompletně otočit stav utkání a zvítězit 4:2. Na konto Kadaňských přesnými střelami přispěli kapitán Jakub Trefný a Jaroslav Kůs.

 
52.kolo, úterý 18.2.2020
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  2:4  (1:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Trefný (Kůs, Žolobov), 34. Kůs (Wojnar, M. Zabloudil) – 2. Pekr (Anděl, Poletín), 41. Fronk, 46. Skořepa (Čachotský, Pohl), 60. Pekr (Fronk, Anděl). Rozhodčí:Šindel, Souček – Kotlík, Zídek Vyloučení: 6:4, navíc Harkabus (JIH) 10 minut. Využití 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 199. Střely na branku: 15:43. Zblokované střely: 2:9. Vhazování: 34:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Trefný, Klodner, Eliáš, Delmarche, Procházka, D. Zeman – Wojnar, Kůs, M. Zabloudil – Z. Zabloudil, Žolobov, Müller – Homer, Rindoš, Koblížek – Čech, Dubský.
HC Dukla Jihlava: Jan Brož – Pohl, Staněk, Kolář, Piegl, Holý, Půža, Černohorský – Čachotský, Skořepa, Jiránek – Anděl, Poletín, Pekr – Protasenja, Fronk, Juda – Harkabus, Lichanec, A. Zeman.

Komentář k zápasu

Trhači v pondělí schytali příděl v Třebíči a ani proti Dukle nezačali ideálně. Po devadesáti sekundách hry se k odraženému puku dostal Matěj Pekr a překonal Neužila střelou mezi betony. Domácí gólman se i nadále musel činit, Poletínův pokus zneškodnil hrudí. Na druhé straně kontroval Müller, Brož zasáhl vyrážečkou. V 10. minutě měl vyrovnání na holi Koblížek, ale nedokázal zasunout puk do odkryté klece. Domácí ale byli za zvýšenou aktivitu odměněni. Jakub Trefný dostal v přesilové hře přesnou přihrávku a bekhendem srovnal skóre. Vyrovnávací gól vlil Trhačům energii do žil, ve velké šanci selhal Eliáš, který po úniku s Čechem nedokázal zpracovat.

Úvod druhého dějství patřil Jihlavě, ale domácí obrana v čele s pozorným Neužilem její tlak přečkala. Ve 29. minutě si to na Brože namířil Denis Zeman, jemuž na poslední chvíli utekl puk. Ve 34. minutě se domácí ujali vedení. Gólmana Dukly nachytal Jaroslav Kůs, jehož rána skončila v síti. Poté se na Brože řítil Matěj Zabloudil, strážce hostující svatyně byl o fous rychlejší.

Černožlutí vstupovali do závěrečné periody s jednogólovým náskokem, který se však Dukle podařilo již po necelé minutě smazat. Exkadaňský Jiří Fronk se elegantně uvolnil a přesnou střelou překonal Neužila. Ještě hůře pro domácí bylo o 5 minut později, kdy Čachotský naservíroval kotouč Josefu Skořepovi, jenž nedal Neužilovi šanci - 2:3. Na kadaňského brankáře se i v následujících minutách valil jeden útok za druhým, spolehlivý gólman však držel svůj tým ve hře. Dvakrát mu pomohla i branková konstrukce. Jihlavští definitivně stvrdili výhru čtyřicet sekund před klaksonem, na konečných 2:4 upravil Matěj Pekr

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Po nepovedeném střetnutí v Třebíči byl pro nás začátek hrozně těžký. Bylo vidět, že to na nás stále leží. Druhé střídání jsme navíc hned inkasovali. Byla to pro nás křeč, ale zvedli jsme se z toho, začali jsme bojovat a dle mého názoru jsme zaslouženě vyrovnali stav duelu. Ještě jsme tam měli nějaké šance během přesilové hry. V prostřední části jsme určitě nebyli horším týmem, byly tam nějaké šance a poslali jsme se do vedení 2:1. Mohli jsme však proměnit další příležitosti v góly. V poslední třetině na nás Jihlava vlítla a první střídání jsme dostali gól, což nás zase trochu srazilo do kolen. Přesto jsme dál bojovali a hráli na strop našich sil a možností. Oproti utkání v Třebíči kluci proti Dukle nechali na ledě všechno, takže po této stránce spokojenost. Dukla je hodně kvalitní tým a kvalitu ukázala v závěrečné části, když otočili na 4:2 a zaslouženě zvítězili. Soupeř byl rozhodně lepším týmem než my, přesto klukům děkuji za bojovnost a nasazení. Jak říkám, pro nás to bylo těžké klání, protože po vysoké porážce den předtím se těžko oklepává. “

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): „Splnil se mi jeden z dětských snů, a to vyhrát v Kadani. Jsem za to hrozně rád, protože si myslím, že jsme do utkání nevstoupili vůbec špatně. Měli jsme spoustu šancí, ale jako už několikrát v právě probíhající sezóně gólman domácích pro nás představoval obrovský problém. Díky tomu domácí vycítili, že mají šanci. Dokázali tak i otočit vývoj zápasu – i díky naší strašidelné prostřední dvacetiminutovce. Na základě jistých změn v sestavě v závěrečné periodě se tým semkl a jsem hrozně rád, že ukázal morální sílu a chuť porvat se s tím, že se nedaří. Máme tak tři body z Kadaně a jsem za ně opravdu moc rád.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM