Litoměřice třetí třetinou porazily Kadaň

Stanislav Jiskra | 06.01.2021 | |

Litoměřice třetí třetinou porazily Kadaň

K a d a ň - V rámci osmnáctého kola Chance ligy do Kadaně zavítal nedaleký soupeř, Stadion Litoměřice. Trhači se do dorážce Tomáše Koblížka dostali do vedení, ovšem Litoměřice dokázali téměř vzápětí vyrovnat. K vyrovnávací brance ve třetí třetině hosté přidali další tři góly a z Kadaně si odvezli tři body.

 
18.kolo, středa 6.1.2021
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  1:4  (0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 24. Koblížek (Houška, Berčík) – 27. Jánský (Marcel, Jícha), 49. Miškář (M. Beran, Marcel), 53. Výtisk (Miškář), 60. Miškář (M. Beran, Moravec). Rozhodčí:Čáp, Pilný - Flegl, Kotlík. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: Bez diváků. Střely na branku: 27:48. Zblokované střely: 8:12. Vhazování: 33:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4.
Sportovní klub Kadaň: R. Běhula – Kottek, Trefný, T. Běhula, Kubát, R. Havel, Seemann, Karmaškov – J. Svoboda, Chlouba, M. Zabloudil – Koblížek, Berčík, Houška – Homer, Bucek, Havlín – Z. Zabloudil, Hradecký, Veselý.
Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Výtisk, Holý, Jebavý, Kremláček, Černohorský – Beran, Miškář, Procházka – Stehlík, Jícha, Jánský – Jindra, Moravec, Válek – Pajer, Urban, Konečný.

Komentář k zápasu

Utkání začalo početní výhodou, tu ovšem Trhači ubránili a následovala první větší příležitost na straně domácího celku. Zdeněk zabloudil pláchl hostující obraně, ale tváří v tvář proti Královi neuspěl. Pár minut poté se kotouče ujal hostující Josef Jícha, jenž obkroužil klec Trhačů a přihrál na hůl Petera Jánského, který zamířil přímo do těla domácího brankáře. Za zmínku také stojí pokus Matěje Berana, který se ve vlastním oslabení objevil před Běhulou.

Drhá perioda přinesla ihned ve čtvrté minutě první gól. Vladislav Houška střílel z pravé strany, jeho pokus Král vyrazil před branku, kde byl nikým nehlídaný Tomáš Koblížek, pro kterého nebyl problém zamířit do odkryté klece. Ovšem radost domácím vydržela pouhých sto čtyřicet šest vteřin. Peter Jánský napřáhl na hranici levého kruhu a proměnil přesilovou hru. Vyrovnané skóre se mohlo změnit v půlce utkání, kdy po faulu Marcela Kottka bylo nařízené trestné střílení. Do středového kruhu se postavil Lukáš Válek, který zakončil přímo do těla Richarda Běhuly. Do konce druhé dvacetiminutovky měli hosté z Litoměřic ze hry více, jenže recept na dobře chytajícího Běhulu do druhé sirény nikdo nenašel.

V úvodu třetí třetiny měli Trhači k dispozici výhodu přesilové hry, kterou ovšem po půlminutě přerušil faul na domácí straně. Ve hře 4 na 4 byla k vidění jediná šance, tu si připsal domácí Vladislav Houška. Po pár šancích na obou stranách se k puku dostal Roman Chlouba, jenž si obhodil dva hráče, branku ovšem minul. O necelé dvě minuty později se skóre již měnilo. Patrik Miškářukázal svou sílu na brankovišti, kdy kotouč doslova protlačil kotouč pod betony Richarda Běhuly. Čtyři minuty po této brance Litoměřice vyhráli vhazování v útočné třetině, puk se dostal na modrou čáru na hůl Jana Výtiska, který nahozením překonal domácího gólmana po třetí. Kadaň se snažila na konci utkání o závěrečný tlak, ten ovšem přerušilo vyloučení domácích, které ve čtvrtou branku přetavil a svou druhou branku v utkání zaznamenal Patrik Miškář, Litoměřice si tak odváží z kadaňského ledu tři body.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Je to škoda. Dle mého jsme první dvě třetiny nepodávali špatný výkon. Samozřejmě nás Litoměřice trochu přehrávaly, ale díky Ríšovi Běhulovi jsme se drželi. Naše produktivita je bohužel mizerná a na jeden gól se zkrátka těžko vyhrává. V závěru nám to tam spadlo a utkání jsme nakonec bohužel ztratili.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Byla na nás znát delší pauza, bylo to takové kostrbaté. Dlouho jsme se trápili v koncovce. V první třetině jsme měli čtyřicet střel a dali jsme jen jeden gól. Zaplaťpánbůh, že v závěrečné dvacetiminutovce jsme to protrhli a zaslouženě vyhráli.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM