Slavia Trhače přestřílela vysokým poměrem

Sabina Nováková | 09.01.2021 | |

Slavia Trhače přestřílela vysokým poměrem

S l a v i a / K a d a ň - Ačkoliv se Trhačům vstup do utkání vydařil, a to díky brance Jana Svobody ihned po vyhraném vhazování, byl to však bohužel poslední zásah do výsledku ze strany hostujícího celku. Domácí kádr Slavia nejenže v úvodní třetině ještě dokázala srovnat, ale v krátkém sledu v rámci prostřední části vsítila hned pět branek.

 
19.kolo, sobota 9.1.2021
HC Slavia Praha - Sportovní klub Kadaň  7:1  (1:1, 5:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Gaspar (Kuťák, Doležal), 26. Vlček (Bednář, Krejčí), 28. Vlček (Kružík, Všetečka), 29. Všetečka (Tomica), 30. Kružík (Kuťák), 35. Kafka (Vlček), 51. Kafka (Gaspar, Bednář) – 5. J. Svoboda. Rozhodčí: Doležal, Zavřel – Bělohlav, Jindra. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 44:29. Zblokované střely: 17:5. Vhazování: 37:28. Průběh utkání: .
HC Slavia Praha: Michajlov – Krejčí, Novák, Buchta, Hejda, Gaspar, Veber, Duda – Kafka, Jaroslav Bednář, Vlček – Doležal, Kuťák, Kružík – Tomica, Všetečka, Šteiner – Ondráček, Petrov, Brož.
Sportovní klub Kadaň: R. Běhula (24. Hanuljak) – Havel, Trefný, T. Běhula, Kubát, Kottek, Seemann, Karmaškov – Havlín, Chlouba, M. Zabloudil – Koblížek, J. Svoboda, Houška – Homer, Kulich, Bačo – Bucek, Hradecký, Jakub Veselý.

Komentář k zápasu

Jako první se do vedení dostali Trhači, útočník Jan Svoboda byl první, komu rozhodčí připsali první branku. Ve skutečnosti se jednalo o vlastní gól slávistů, který si nešťastně po vhazování vstřelil Tadeáš Hejda. Sešívaní se však z nepříjemného vstupu rychle oklepali. Jejich tlaku odolávali hosté do přesilovky ve 12. minutě – Michael Gaspar po vyhraném buly dělovkou od modré srovnal skóre na 1:1. V závěru úvodní dvacetiminutovky zahrozili ještě Kuťák s Vlčkem, ani jeden však Běhulu puk nedostal.

To se ve druhé třetině změnilo. Slávisté šlápli na plyn a Kadaň se téměř nedostala ze svého obranného pásma. Výsledkem bylo nakonec pět vstřelených branek, z nichž čtyři vtěsnali sešívaní do úseku mezi 26. a 30. minutou. První branku dal po vydařené akci první formace domácího celku Filip Vlček, jemuž předložil puk do výhodné pozice Jaroslav Bednář – Vlček se nemýlil a nově vystřídavšího brankáře Hanuljaka prostřelil. O dvě minuty později hráli červenobílí další početní výhodu a opět ji velmi rychle využili. Rychlá kombinace Všetečky a Kružíka skončila v mezikruží u Vlčka, který poslal domácí do dvoubrankového vedení. O 70 sekund později se ke slovu dostala i čtvrtá formace. Marek Tomica našel přesným pasem zpoza branky Robina Všetečku, proti jehož střele už nestihl Hanuljak zareagovat. Pátou branku přidala druhá lajna sešívaných – Filip Kuťák vyhrál dopředu vhazování a na druhé straně brankoviště našel volného a zakončujícího Daniela Kružíka.

I přes výrazné vedení nepřestávala Slavia v ofenzivních akcích. Buchtova střela sice Hanuljakovi propadla, ale nakonec v brance neskončila, to už však neplatilo po kuriózní akci první lajny. Filip Vlček přehodil puk zpoza branky do prostoru v brankovišti, kde se nejrychleji zorientoval Petr Kafka a natřikrát nakonec doklepl kotouč do sítě. Petr Kafka se postarali o jediný gól třetí třetiny. Slávistický kanonýr využil v 51. minutě přesilovou hru, když si najel na pravý kruh a tvrdou ranou pod horní tyč definitivně pečetil vítězství 7:1.

Šimon Rogner

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): „Jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Byl velice těžký, protože Kadaň dobře bránila. Do šancí jsme se dostávali, ale gólman jim chytal skvěle. První nešťastný gól nám moc nenahrál, ale od druhé třetiny jsme to prostřelili a proměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. Myslím si, že jsme dávali hezké góly po hezkých akcích. Trochu mě mrzí, že koncentrace ustoupila a dělali jsme zbytečné chyby. Celkově si myslím, že jsme hráli to, co jsme si řekli na trénincích. Jsem rád, že jsme to zvládli.“

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Vyrovnaný zápas jsme drželi až do zranění gólmana. Výsledkově, ne herně, protože domácí byli lepší, ale gólman nás udržel. Bohužel než se Hanuljak stihl zahřát, tak dostal tři góly a bylo po zápase. Domácí byli jednoznačně lepší a zaslouženě vyhráli. My jsme se do šancí vůbec nedostávali, domácí si dali vlastní gól. Neměli jsme nárok tady uspět.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM