Trhači stahovali náskok, nakonec body nevezou

Sabina Nováková | 16.01.2021 | |

Trhači stahovali náskok, nakonec body nevezou

J i h l a v a / K a d a ň - V rámci 21. kola Chance ligy na Kadaňské čekala bitva na jihlavském stadionu. Ačkoliv pokaždé dokázali snižovat náskok soupeře o jednu branku, Jihlavští ale pokaždé ostražitě zareagovali a vzali si nazpět své dvoubrankové vedení. Za Trhače se prosadili Jakub Trefný, Jan Svoboda a mladý Jiří Kulich, který slavil první přesnou trefu v seniorském týmu!

 
21.kolo, sobota 16.1.2021
HC Dukla Jihlava - Sportovní klub Kadaň  6:3  (2:1, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 10. Illéš (Jiránek), 12. Illéš (Eliáš, Fronk), 40. Illéš (Zadražil, Jiránek), 46. Jiránek (Zadražil), 59. Harkabus (Poletín, Strejček), 60. Harkabus (Pekr) – 19. Trefný (Chlouba), 42. J. Svoboda (Koblížek, Seemann), 57. Kulich (Bucek, Bačo). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Zídek, Tvrdík. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 43:29. Zblokované střely: 6:3. Vhazování: 44:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:2.
HC Dukla Jihlava: Brož – Krenželok, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Fronk – Jiránek, Zadražil, Illéš – Harkabus, Poletín, Pekr – Havránek, Juda, Čermák.
Sportovní klub Kadaň: Hamrla – Kottek, Trefný, Havel, Seemann, Delmarche, T. Běhula, Karmaškov, Havlín – Chlouba, Veselý, Koblížek – J. Svoboda, Houška, Homer – Bucek, Hradecký, Bačo – Kulich.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání vyšel domácím na jedničku. Během prvních pěti minut si vyvinuli dostatečný tlak a ve hře s kotoučem dominovali. V sedmé minutě dostala Dukla možnost první početní výhody a ta je dostala na koně. V přesilové hře sice gól nepadl, netrvalo ale dlouho a skóre bylo otevřeno, neboť poté, co skončil trest Seemanna, byla signalizována pro Duklu výhoda. Dukla s rozehrávkou nijak nespěchala a šla do útoku v šesti hráčích. Jiránek nabídl kotouč Jakubu Illéšovi, ten projel nehlídán po pravé straně až do útočného pásma a střelou k levé tyči otevřel skóre utkání - 1:0. Následně byl Havránek sice vyloučen za hákování, to Jihlavu ale nijak nezadrželo. Po rychlé kombinaci v útočném pásmu mezi Fronkem a Eliášem se ke kotouči dostal opět nikým nehlídaný Jakub Illéš a z mezikruží dostat puk do odkryté klece už mu nedělalo žádný problém. Jihlava se tak dostala do dvoubrankového vedení i ve vlastním oslabení. Hra se po druhém gólu uklidnila, domácí začali hrát s větším klidem, který se bohužel nevyplatil. V 18. minutě byl vyloučen za podrážení Čachotský a Kadaň se dostala zpět do hry. O minutu později dostal Roman Chlouba přihrávku na modrou a rozhodl se pro střelu. Mezi kruhy stál dobře Jakub Trefný a tečí střely, která se odrazem od břevna dostala za Brožova záda, vrátil Kadaň zpět do průběhu zápasu - 2:1. Hráči šli do kabin za stále příznivějšího stavu pro domácí celek.

Druhá třetina začala stále pokračující přesilovkou Kadaně za faul Judy z první části. Ta nedospěla do úspěšného závěru a na tahu byla opět Jihlava. Ve 23. minutě šli Dvorák s Pekrem sami na Hamrlu, ale než se dostal jeden z nich do zakončení, byl domácím písknut ofsajd a z šance nakonec nic nebylo. Dvořák se dostal o minutu později opět do šance, kdy už se mu podařilo vystřelit z modré. Hamrla byl ale pozorný a nepříliš razantní střelu vytěsnil svými betony. Hamrla předváděl skvělý výkon v celé druhé třetině, hráči Dukly hledali marně recept na skvěle chytajícího gólmana Trhačů. Když už to vypadalo, že se stav do konce druhé části nezmění, byla Dukla obdarována takřka darem z hokejových nebes. Vteřinu před koncem se dostal totiž do útočného pásma opět Jakub Illéš, nic nevymýšlel a prostě vyslal z mezikruží na Hamrlu tvrdou pumelici, která prošla až za jeho záda a jihlavský forvard díky ní zkompletoval hattrick - 3:1.

Kadaň hned po začátku třetí třetiny chtěla navázat na dobrý výkon ze třetiny druhé, což se v prvních minutách na hře jasně projevilo. Duklu vesměs k ničemu nepustila a byla za to obdarována snižujícím gólem na 3:2. Koblížek našel přesnou přihrávkou na hranici ofsajdu rozjetého Jana Svobodu, který okamžitě přebruslil obránce a šel tak sám na branku. Zakončení šlo přesně nad Brožovo rameno. Domácí na toto odpověděli necelých pět minut poté. Po krásné individuální akci Tomáše Jiránka to ale nakonec vypadalo, že Jiránek puk ztratí, nakonec ale přebruslil obránce Seemanna, sebral mu zpět puk, který chvíli držel, a přesnou střelou pod víko dal domácím opět klid na hole. To dostalo Kadaň do kolen, ale zápas za žádnou cenu nechtěli domácím odevzdat. Bojovala až do samého konce to se také vyplatilo. Jiří Kulich to vzal jako dorostenec na sebe a po přesné přihrávce Bucka projel po levé straně až do zakončení a vymetl přesně levý vingl - 4:3. Jihlava na tuto gólovou divočinu odpověděla o dvě minuty později. Poletín vyhrál vhazování v útočné třetině na Strejčka, ten vyslal rychlou střelu z modré na Hamrlu, který kotouč vyrazil do rohu. Kotouč si ale rychle našel opět Poletín, našel na mezikruží Tomáše Harkabuse a ten střelou k tyči vrátil Dukle zpět dvoubrankové vedení. Osm vteřin do konce se Tomáš Harkabus dostal ještě do jedné šance, kdy vybojoval kotouč v levém rohu, obkroužil gólmana Kadaně a střelou do odkryté klece korunoval vítězství Dukly - 6:3.

Milan Horák

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Měřítko nějaké té naší hry bylo zhruba do stavu 2:0, do té doby jsme skoro soupeře nepustili z pásma. Myslím si, že do té jedenácté, dvanácté minutě neměli ani střelu na bránu. Ale jakmile jsme vsítili gól na 2:0, tak jsme absolutně přestali hrát, a to ať se to týkalo bruslení, přihrávek, nebyli jsme schopni zpracovat puk, ujet s ním. K té hře bych po utkání s Kadaní moc nemluvil, protože nechci být až zase tolik kritický, ale jediný pozitiva jsou tři body, dobrý výkon Brože a hattrick Illéše. To je všechno.“

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „V Jihlavě jsme po dlouhé době odehráli dobré střetnutí. Bohužel ve druhé třetině, kdy jsme měli šance, jsme je neproměnili. Navíc jsme inkasovali hloupý gól vteřinu před koncem prostřední části na 3:1, který domácí dostal trochu na koně. Následně jsme se do utkání zase dostali, a to za stavu 4:3, ale bohužel takovou svou naivitou a nezkušeností neumíme duely dohrávat. Domácí mají kvalitní tým a nakonec také zaslouženě vyhráli.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM