Jestřábi v Kadani ulovili tři body za vysokou výhru

Sabina Nováková | 27.01.2021 | |

Jestřábi v Kadani ulovili tři body za vysokou výhru

K a d a ň / P r o s t ě j o v - Ve středu se Kadaňští střetli na domácí půdě s Jestřáby z Prostějova. Po první třetině ale soupeř odcházel již s dvoubrankovým náskokem. Třetí branku navíc vsítil jedenáct vteřin před koncem první periody. Po siréně končící druhou část už byl rozdíl markantní a výsledek tak nezvratitelný. Soupeř tak z kadaňského ledu odjíždí s třemi body za vítězství se sedmibrankovým rozdílem. Za domácí se prosadili Vladislav Houška a Zdeněk Zabloudil.

 
24.kolo, středa 27.1.2021
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  2:9  (1:3, 1:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Houška (Koblížek, J. Svoboda), 37. Z. Zabloudil (Chlouba, Trefný) – 8. Kaut (Vachutka, Hrdinka), 12. Bartoš (Mrázek, Gago), 20. Jandus, 25. Mrázek (Hrdinka, Bartoš), 32. Hrníčko (Drtil, Bartoš), 35. Mrázek (Gago, Piegl), 39. Novák (Jandus, Piegl), 54. Chlán (Žálčík, Hrníčko), 56. Podlaha (Jandus, Hrdinka). Rozhodčí: Grech, Hucl – Sedláček, Kreuzer. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 37:47. Zblokované střely: 3:8. Vhazování: 28:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6, 2:9.
Sportovní klub Kadaň: Hamrla (41. R. Běhula) – Kottek, Trefný, Havlín, Seemann, Delmarche, T. Běhula, Naar – Z. Zabloudil, Chlouba, M. Zabloudil – Koblížek, J. Svoboda, Houška – Homer, M. Svoboda, Kupčo – Kulich, Adámek, Koblížek.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Hefka, Hrdinka, Drtil, Krejčí, Piegl, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, Chlán, Hrníčko – Novák, Kaut, Vachutka – Ouřada, Motloch, Jandus.

Komentář k zápasu

Zpočátku, a to i během první přesilové hry, která se Trhačům naskytla, se do větších šancí dostával Matěj Zabloudil. První branka ale přišla zanedlouho. Jestřábí souhra v čele s Tomášem Kautem končila gólovou radostí - 0:1. Svůj náskok hostující celek na 0:2 navýšil již ve dvanácté minutě. Rozruch před brankou Hamrly ukončil David Bartoš. Po pár pokusech, například Marcela Kottka, přišlo snížení. Za Trhače se po přihrávce od Tomáše Koblížka poštěstilo Vladislavu Houškovi, jenž snížil na 1:2. Když však zbývalo jedenáct sekund do konce první části, Prostějovští se stihli ještě jednou zaradovat - 1:3. Tentokrát se na listinu střelců zapsal Tomáš Jandus střelou do šibenice.

Po aktivním vstupu Kadaně do druhé dvacetiminutovky došlo na dvojité vyloučení domácích hráčů, což znamenalo pro Jestřáby velkou šanci, kterou také proměnili. Na skóre 1:4 navýšil Petr Mrázek, který využil odraženého kotouče od jednoho z bránících hráčů Kadaně. Do šance se ale dostali i domácí, například v osmadvacáté minutě to proti Bláhovi zkusil Jan Svoboda, ale do stavu se to nepromítlo. Ve dvaatřicáté minutě hosté opět trestali vyloučení Trhačů, a to kdy Dominik Hrníčko ránou překonal Patrika Harmulu - 1:5. Chvíli nato se Kadaň dostala do brejku, ve které mohl vyniknout šestnáctiletý Lukáš Koblížek, který si připsal první start mezi muži, ovšem akce nakonec brankou neskončila. Pětatřicátá minuta byla ve znamení již šesté branky Moravanů - 1:6. Gaga vypálil směrem na kadaňskou svatyni, jeho pokus se odrazil k Petru Mrázkovi, jenž na nic nečekal a puk umístil za brankovou čáru. Odpověď za necelé dvě minuty našel útočník Zdeněk Zabloudil, jenž pálil z levého kruhu a snížil tak na 2:6. Svou krasojízdu v prostředním dějství Prostějov zakončil brankou v devětatřicáté minutě z hle Matěje Nováka - 2:7.

Do závěrečné třetiny vstoupili Kadaňští výměnou brankářů. Místo Patrika Hamrly se mezi tři tyče postavil Richard Běhula. Hned po třiceti vteřinách ho otestoval svou palbou Hrníčko. Následovalo několik pokusů domácích, proti kterým se musel Ondřej Bláha postavit. Betony Ondřeje Bláhy následně provětral svým pokusem Matyáš Svoboda. Ačkoliv vedení prostějovské družiny bylo již tak výrazné, ve čtyřiapadesáté minutě hosté navýšili rozdíl. Petr Chlán využil situace a zakončil nad beton Richarda Běhuly - 2:8. Za necelé dvě minuty padla již poslední branka utkání. Na konečných 2:9 skóre pozměnil Josef Podlaha.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Bohužel jsme inkasovali dvě laciné branky v první třetině, pak se nám podařilo stáhnout na 1:2, nehráli jsme úplně špatně. Bohužel ale jedenáct vteřin do konce první části jsme dostali ještě na 1:3. To nás položilo a soupeře naopak nakoplo. V utkání s Prostějovem jsme dostali spoustu laciných gólů. Samozřejmě, že byl soupeř lepším týmem, ale výsledek 2:9 vypadá jako obrovský debakl, ale herně to dle mého názoru takový rozdíl nebyl.“

Jiří Šejba (LHK Jestřábi Prostějov): „Utkání to pro nás nebylo vůbec jednoduché, z kraje měli domácí několik šancí - tady nás Ondřej Bláha podržel. Nicméně pak nám to tam začalo padat. Myslím si, že kadaňský gólman dnes neměl úplně formu, ale pořád ten zápas nebyl úplně rozhodnutý. Na konci první třetiny se nám podařilo vsítit branku na 3:1, což pro nás byl uklidňující moment. Jinak mě Kadaňští překvapili, jak hráli dobře do útoku, šance měli, ale díky ne kvalitnímu brankáři je výsledek jaký je. Co si ještě myslím, tak na můj vkus mají domácí strašně moc faulů. Některé přesilové hry se nám podařilo proměnit, takže z naší strany spokojenost, z té druhé už nevím, nicméně takový je hokej.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM