Ústí nad Labem si z Kadaně odváží tříbodové vítězství

Sabina Nováková | 03.02.2021 | |

Ústí nad Labem si z Kadaně odváží tříbodové vítězství

K a d a ň / Ú s t í n / L a b e m - Šestadvacáté kolo pro Trhače skončilo porážkou. Do Kadaně tentokrát zavítal k derby ústecký Slovan, který hned v první minutě slavil branku. Na střelecký úspěch navázali hosté i v třetině následující dvěma přesnými trefami ve hře 4 na 4. Branka Tomáše Koblížka, která byla jedinou ze strany Trhačů, již na výsledku bohužel nic nezměnila. Soupeř ve zbytku druhé periody přidal na své konto další dva góly.

 
26.kolo, středa 3.2.2021
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  1:5  (0:1, 1:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Koblížek (J. Svoboda) – 1. Havránek (Trávníček, Vrdlovec), 24. Grim (Brož), 24. Jasečko (Voženílek, Vrdlovec), 27. Trávníček (Vrdlovec, Severa), 35. Matějček (Brož, Tůma). Rozhodčí: Kostourek, Čáp – Flegl, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 31:35. Zblokované střely: 3:11. Vhazování: 27:37. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.
Sportovní klub Kadaň: R. Běhula – Trefný, Kottek, Naar, Seemann, Delmarche, T. Běhula, Horáček – Adámek, Kulich, Chlouba – Koblížek, J. Svoboda, Konášek – Hradecký, Bucek, Homer – Havlín, M. Svoboda, Veselý.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Drtina, Havránek, Brož, Klikorka, Voženílek, Jasečko, Mareš – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, Matějček, Bláha – Furch, Szturc, Grim – Protasenja, Costa, Sklenář.

Komentář k zápasu

Rozjezd byl ze strany Slovanu velmi rychlý, pouhých osmatřicet vteřin stačilo Štěpánu Havránkovi k vsítění branky - 0:1. Kombinace Seemanna s Matyášem Svobodou vypadala nadějně, ovšem ústecký muž s maskou zasáhl pohotově betony. V osmé minutě Běhulovu lapačku provětral bývalý kadaňský útočník Martin Tůma. Ve zbylých dvaceti minutách už ke vstřelení další branky nedošlo.

Do prostřední dvacetiminutovky měli opět vydařenější vstup hostující hráči. Ve hře 4 na 4 se gólově prosadil střelou k tyči Jan Grim, jenž navýšil vedení svého týmu na 2:0. Ve stejném početním rozpoložení sil na ledě se za zhruba půl minuty opět radovalo Ústí nad Labem. Tentokrát na Richarda Běhulu vyzrál Sebastian Jasečko z pravého kruhu - 0:3. V šestadvacáté minutě už se ke slovu dostali i Trhači v čele s Tomášem Koblížkem, jeho přesná střela vnesla domácím naději snížením na 1:3. Minutu nato si Slovan vzal zpět tříbrankové vedení, a to když Michal Trávníček využil přesilové hry - 1:4. Poslední a zároveň pátou branku hostujících vsítil od modré Štěpán Matějček, jenž mířil přesně nad beton kadaňského gólmana. Stanovil tak finální skóre1:5.

V poslední třetině se do šancí dostal znovu Tomáš Koblížek, když se pokusil překvapit Petra Hamalčíka bekhendem. Rozruch před brankou Trhačů rozpoutal i Protasenja pokusy o dorážku, k navýšení stavu duelu ale nedošlo. V početní výhodě Trhačů to pět minut před koncem zkusil Lukáš Adámek, ale puk Hamalčík ukryl v rukavici.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (SK Trhači Kadaň): „O zápase se Slovanem rozhodlo hned první střídání, kdy po hrubé chybě jsme inkasovali, čímž se soupeř uklidnil. Poté také úsek ve druhé třetině, kdy jsme ve hře čtyři na čtyři obdrželi dva góly a Ústí nad Labem odskočilo. Myslím si, že naši hráči, a především ti mladí, jsou dost unavení z cyklu zápasů. V lednu jsme odehráli asi jedenáct utkání a stále se to nabaluje dál a dál, stále se hraje. Zdálo se mi, že to na hráčích proti Slovanu už bylo vidět a tím, jak soupeř odskočil na 3:1, tak už to pro nás bylo těžké.“

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): „Utkání s Kadaní se nám povedlo, za poslední dobu jsme hráli dobře. První třetinu jsme odstartovali slušně asi osm minut, soupeř pak srovnal hru. Druhých deset minut byla Kadaň vyrovnaným soupeřem, možná byla i trošku lepší. Štěstí bylo, že úvodní část skončila pro nás 1:0. Druhá dvacetiminutovka poté rozhodla o celém zápase, podařilo se nám vsítit branku z přesilové hry, na kterou jsme navázali dvěma rychlými góly. Zbytek klání jsme si již pohlídali až do samotného konce.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM