M. Svoboda: „Ubojovali jsme dobrý výsledek.“

Sabina Nováková | 28.02.2021 | |

M. Svoboda: „Ubojovali jsme dobrý výsledek.“

K a d a ň / K l a d n o - Předposlední duel na domácí půdě Trhači sehráli s lídrem Chance ligy. Soupeř si sice vybojoval třígólový náskok, domácím se ale podařilo zápas ještě zdramatizovat. K tomu přispěla dvojice hráčů Matyáš Svoboda a Tomáš Koblížek.

 

Co říkáte na střetnutí s Kladnem?

Ze začátku jsme nastoupili do zápasu s respektem, ani se tomu moc nedivím. Nastoupit proti takovému mužstvu, jako je Kladno a mít tam takové hráče, je složité. Poté jsme to zvládli dle mého už celkem slušně a 2:3 je dobrý výsledek. Mohlo se nám podařit vsítit více branek a mohlo to být ještě více dramatičtější.

Mrzí takto těsná prohra více, než výsledek s daleko větším rozdílem?

Myslím, že asi ne, protože, jak jsem říkal, sehrát doma s Kladnem takhle těsný výsledek těší víc, než odjíždět z ledu s debaklem.

Měli jste před zápasem v hlavách, že nastupujete proti lídrovi soutěže?

Ani ne. Samozřejmě bylo tam pár vtípků, ale snažili jsme se to brát jako každý jiný duel. Nějak zbytečně jsme to nehrotili.

Nějaká speciální příprava například na Jaromíra Jágra s Tomášem Plekancem proběhla?

Dívali jsme se na video, jak hrají přesilovky a podobně, abychom tak nějak věděli, jak je bránit. Jinak jsme se ale snažili hrát, jak nejlépe umíme.

Vsítil jste první branku Kadaně. Jak se akce seběhla?

Kladno zakládalo akci, my následně vybojovali puk. Veselka (Jakub Veselý) mi to tam hezky hodil do strany a já už jen věděl, že chci střílet. Vypálil jsem a díky bohu, že to tam padlo.

Asi vás to pozitivněji naladilo do zbytku zápasu…

Určitě. Vždy, když padne první branka, tak to tým tak nějak nabudí. Poté jsme vsítili ještě jeden gól a měli jsme další šance. Je škoda, že jsme stav utkání aspoň nesrovnali, přesto si myslím, že jsme ubojovali dobrý výsledek.

Jak jste vnímal, že si zahrajete proti bývalým hráčům NHL?

Myslím si, že je to super pocit pro každého hráče, když hrajete proti kádru, ve kterém je Jarda Jágr nebo Tomáš Plekanec. Ono pak, když jste na ledě, tak to ani tolik nevnímáte, ale je to rozhodně super pocit hrát proti takovým borcům.

Během sezóny jste se potýkal se zraněním dolní končetiny. Už se cítíte naplno fit?

Musím říct, že úplně v pohodě to není. Na ledě mám ale nohu zafixovanou, takže mě to neomezuje a mohu do toho dát sto procent.

Ze dvou výjezdů jsou oba na Moravu. Jste radši, když je cesta delší a odpočinete si, nebo preferujete kratší vzdálenosti?

Mnohem lepší je, když je cesta kratší a nelezeme z autobusu dřevění. O to pak víc se musíme třeba rozcvičovat, abychom ze sebe shodili únavu z té dlouhé cesty.

Zbývají už jen tři utkání. Těšíte se už na odpočinek, nebo naopak?

Upřímně vůbec nevím, co budu dělat, takže bych byl mnohem radši, kdyby sezóna byla delší. Tak to ale je a budu se na to muset nějak připravit. Vlastně minulpu sezónu to také skočilo dříve, takže uvidíme, jak to bude, ale určitě bych hrál raději mnohem déle.

Foto: Kateřina Kundertová, Roman Dušek, Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM