Chance liga odstartovala! Na úvod hostíme Porubu

Jiří Novotný (KAD) | 14.09.2021 | |

Chance liga odstartovala! Na úvod hostíme Porubu

K a d a ň - Po dlouhém čekání se příznivci černožlutých barev dočkali a na programu je první ligový zápas. Kadaňští v něm přivítají ambiciózní celek ze severu Moravy - HC RT TORAX Poruba. Ostravané si kladou nejvyšší cíle, podpora fanoušků tak bude pro Trhače více než vítána. Úvodní buly padne na kadaňském zimním stadionu ve středu 15. září v 18:00.

 

VSTUP DO SOUTĚŽE PORUBĚ NEVYŠEL

Celek, jenž do konce předminulé dekády obrážel prvoligová kluziště pod názvem Sareza Ostrava a následně si musel složitě klestit cestu nazpět mezi profesionály, své příznivce v úvodním kole příliš nepotěšil. Na domácím ledě hostil Šumperk, jenž zahajuje druhou sezonu v Chance lize po postupu a tou loňskou se protrápil na chvostu. V letošním neúprosném ročníku si ale chce své místo uhájit a hned na úvod vyslal jasný signál, že svou dračí kůži nedá lacino.

Po bezbrankové první třetině se Poruba zásluhou Jenyše dostala ve 29. minutě do vedení, ale Draci ještě před sirénou srovnali krok. Na začátku třetí části zvyšoval na 2:1 Hotěk, nicméně Šumperk v samém závěru vyrovnal a po nájezdech se radoval z vítězství 2:3. „V třetí třetině jsme vyhrávali 2:1 a v poslední minutě dostaneme takový gól. V těchto momentech to musí hráči takticky odehrát a držet kotouč u mantinelu. Jsem tedy velice nespokojený. Hráči se musí probudit, vzali jsme je sem jako lídry a zatím nám to v zápasech nepotvrzují,“ zlobil se na hcporuba.cz kouč Jiří Šejba.

Soupiska Poruby je přitom na poměry druhé nejvyšší souteže vskutku nadstandartní. Branku hají zkušený Lotyš Ervins Muštukovs, gólman se zkušenostmi z KHL i reprezentace. V útoku nastupuje finský fantom Markus Korkiakoski, jenž si udělal skvělé jméno v Litoměřicích a loni oslnil 37 kanadským body ve 33 zápasech. V elitní formaci s ním v sobotu nastoupili také Tomáš Gřeš, který loňskou sezonu odehrál v Olomouci a nadějný kanadský centr Sam Bitten, posila ze Švédska. Respekt budí rovněž exkarlovarské duo Petr Stloukal - Michal Vachovec, jenž v lázeňském městě dva roky asistoval kapitánu Skuhravému.

    Poslední sestava HC RT TORAX Poruba:

    Muštukovs – Žovinec, Barinka, Voráček, Szathmáry, Husa, Urbanec, Houdek – Réway, Toman, Korkiakoski – Hrníčko, Bitten, Stloukal – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Sandström, Kanko, Brodek.

Výsledky Poruby působily rozpačitě i v přípravné fázi. Úvodní výhra 5:3 nad Kopřivnicí byla povinností, pak ale padla s polským Jastřebím a po vydřené výhře v Prostějově 1:2 ji poměrem 5:2 vypráskal Zvolen. Následně sice 4:3 po nájezdech zvládla odvetu v Jestřebí, stejným způsobem ale posléze padla v Tychy. Na závěr ovšem přetlačila 4:3 Prostějov a v generálce vyprovodila Kopřivnici 8:0.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM