Kadaň ztratila vyrovnané utkání s Kolínem

Stanislav Jiskra | 23.10.2021 | |

Kadaň ztratila vyrovnané utkání s Kolínem

K a d a ň - Na místí zimní stadion v rámci Chance ligy zavítal celek z Kolína. Právě Kolín šel jako první v zápase do vedení, když dokázal proměnit přesilovou hru. Trhači ovšem z odpovědí přišli také v početní výhodě, když v devatenácté minutě přesně zamířil Tomáš Bernat. Dlouho to vypadalo, že se utkání bude prodlužovat. O osudu klání ovšem pět minut před koncem základní hrací doby rozhodl hostující Jankovský.

 
14.kolo, sobota 23.10.2021
Sportovní klub Kadaň - SC Kolinští Kozlové  1:2  (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Bernat (Berčík, Routa) – 6. Veselý (Jankovský, Šafránek), 55. Jankovský (Šafránek). Rozhodčí: Petružálek, Grech - Kokrment, Baxa. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 24:36. Zblokované střely: 4:16 . Vhazování: 25:31. Průběh utkání: 0:1, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: R. Běhula – Steinocher, Kabelka, Štochl, Zorko, Havlín, Ferbas – Routa, Berčík, Valujskij – Z. Zabloudil, Mežnar, Bernat – Konášek, Čech, Homer – Bogdasarjan, Hradecký, Švec.
SC Kolinští Kozlové: Sajdl – Piegl, Čáp, Šalda, Kukla, Kachyňa, Čížek, Váchal – Krejčík, Sklenář, Veselý – Jankovský, Šafránek, Král – Dvořák, Morong, Svoboda – Zumr, Matějček, Petržilka.

Komentář k zápasu

První perioda přinesla spíše více střeleckých šancí na straně hostujícího kádru. To potvrdilo i vstřelení první branky Jana Veselého, kterému přihrával Václav Jankovský - 0:1. Autor nahrávky se pak objevil i v zajímavé šanci, v rámci které se dostal naprosto osamocen přímo před brankáře Richarda Běhulu, o navýšení se ale tentokrát nepostaral. V devatenácté minutě došlo k radosti na druhé straně, když se domácí prosadili a srovnali stav zápasu. Po přihrávce od Martina Berčíka přemohl kolínského gólmana Tomáš Bernat - 1:1.

Druhé dějství přineslo více šancí opět Kolínským, do té zajímavé se ale dostal například i Ondřej Havlín, který však puk nedostal za brankovou čáru. Třináct vteřin před koncem prostřední části se Jan Veselý, střelec první branky duelu, dostal do významné šance. Nikým nepokrytý se rozjel proti Richardu Běhulovi, který jeho pokusu nedal žádné šance.

Třetí dvacetiminutovka už patřila spíše Kadani, o čemž vypovídá i poměr střel. Necelé tři minuty po zaznění sirény se Trhači dostali hned do dvou příležitostí, které mohly skončit gólem. Nejprve se přihrávky Ondřeje Havlína a Marka Konáška proměnily v zajímavou podívanou, ovšem bez zdárného konce, poté měl ve svých rukou potencionální vedení svého týmu Martin Berčík. Ani on ale nerozradostnil hráčskou lavici domácích. To už se nedá říct o situaci v pětapadesáté minutě, když Václav Jankovský propálil Richarda Běhulu, čímž potvrdil výhru Kolína na ledě Kadaně 2:1.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (SK Trhači Kadaň): „Myslím, že výkon proti Kolínu byl jeden z nejlepších. Kluci bojovali, makali, uhráli vyrovnaný zápas. Měli jsme tutovou šanci na 2:1, bohužel jsme ji neproměnili a soupeř z protiútoku vsítil branku. Opět výborně zachytal brankář, gólmani nám chytají výborně. Škoda jen, že nebodujeme. Už bychom potřebovali vybojovat nějaký bod, ale opakuji, kluci makali a bojovali. Musíme pracovat dál.“

Jan Šťastný (SC Kolín): „Nastoupili jsme proti poslednímu týmu tabulky, který ještě nemá bod. Bylo to pro nás nesmírně těžké, protože jsme výjimečně byli v pozici favorita, ale domácí odevzdali parádní, nadšený výkon. Hodně nás uklidnil rychlý gól, možná až moc. Domácí výborně bránili, hodně bojovali a až do konce sahali po bodu. Nám se hra nedařila. Za to, že jsme v závěru rozhodli jsme nesmírně šťastní a vezeme tři body.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM