Kadaň se vrací z Loun s porážkou po nájezdech

Sabina Nováková | 12.12.2021 | |

Kadaň se vrací z Loun s porážkou po nájezdech

L o u n y / K a d a ň - Třetí adventní neděli měli kadaňští hokejisté na programu další zápas Krajské ligy Ústeckého kraje. Soupeřem černožlutých byl druhý tým tabulky Slovan Louny. Domácí se dvakrát v utkání dostali do tříbrankového vedení, ale Kadaň se nevzdala a stav po třech třetinách skončil remízovým stavem. Klání tak rozhodly samostatné nájezdy.

 
13.kolo, neděle 12.12.2021
HC Slovan Louny - Sportovní klub Kadaň  8:7sn  (3:2, 3:2, 1:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Salač (Šafařík), 10. Salač (Šafařík), 14. Dalecký (Vavrica), 28. Salač (Dalecký, Šafařík), 38. Veselý (Kastner), 40. Salač (Šafařík, Kašpar), 47. Vavrica (Hynek, Csonka), 60. Vavrica (TS) – 15. Mojžíš (Holan), 19. Hrdlička (Stoklásek, Hejra), 21. Mojžíš, 33. Hrdlička (Mojžíš), 54. Macháček (Novotný), 56. Černý (Holan, Novotný), 59. Macháček (Mojžíš). Rozhodčí: Danylec — Vyštejn, Hubínek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3, 4:4, 7:4, 7:7, 8:7.
HC Slovan Louny: Charvát — Vavrica, Kašpar, Kastner, Knobloch, Lochovský, Kunrt — Salač, Šafařík, Dalecký, Veselý, Csonka, Hynek, Tarant, Kabourek, Velhartický
Sportovní klub Kadaň: Šebek — Holan, Psar, Krása, Jenček, Novák — Mojžíš, Hrdlička, Macháček, Novotný, Černý, Stoklásek, Hejra, Starý, Krpenský, Nguyen

Komentář k zápasu

Do zápasu aktivněji vstoupili domácí hokejisté, kteří již v čtrnácté minutě vedli 3:0. Dvakrát za sebou se trefil Vlastimil Salač, na kterého navázal Roman Dalecký. Kadaňští se však ještě v první třetině dokázali zmátořit a po trefách Romana Mojžíše a Lukáše Hrdličky se do kabin odcházelo za stavu 3:2 pro domácí.

Druhou třetinu hned po třinácti vteřinách okořenil vyrovnávající gól Romana Mojžíše3:3. Na další branku se čekalo sedm minut a byli to opět domácí, kteří se třetí brankou Vlastimila Salače dostali znovu do vedení. Následně se svěřencům Miroslava Buchala povedlo s Lukášem Hrdličkou využít přesilovou hru a skóre bylo znovu vyrovnané. Do konce druhé třetiny se ale ještě dvakrát prosadili hráči Loun, jmenovitě Lukáš Veselý a opět Vlastimil Salač.

Když se třináct minut před koncem trefil domácí Jakub Vavrica, na světelné tabuli svítil stav 7:4 a s nadějemi kadaňských na bodový zisk to nevypadalo růžově. Černožlutí se nehodlali vzdát a mocným závěrem, kdy během čtyř minut dokázali vsítit tři branky a srovnat skóre, dostali zápas do remízového stavu. O dvě branky se postaral Petr Macháček a premiérovou branku zapsal Marek Černý. V nájezdech byli úspěšnější domácí a tak si Kadaň z ledu soupeře odváží jeden bod za výsledek 8:7 po samostatných nájezdech.

Foto: www.piratichomutov.cz

Sabina Nováková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM