Kadaň hodlá napotřetí hanácký tým konečně zdolat

Jakub Coufal | 06.01.2006 | |

Kadaň hodlá napotřetí hanácký tým konečně zdolat

Po vánočních svátcích a kratší odmlce se opět odehraje utkání 1. ligy na ledě Kadaně. Na severočeský stadion míří HC Olomouc, která v posledním kole překvapivě podlehla na domácím ledě Brnu 3:0. Kadaň naopak dokázala sérií 4 branek vybojovat bod v Chomutově, proto by psychická výhoda měla být spíše na straně domácích. Olomouc navíc nechce nabrat případnou ztrátu na horní patra tabulky, oproti tomu se Severočeši ještě nechtějí vzdát vidiny play-off a tak se s pomocí chomutovských posil v podobě Stavenského s Polanským pokusí vybojovat další důležité body. Domácí utkání začíná v sobotu 7. ledna v 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Olomouc

Sezóna 2003/2004

V předminulé sezóně byla Olomouc pro Kadaňské oříškem, který se nenechal rozlousknout. V prvním vzájemném utkání na ledě Olomouce si domácí připsali 3 body po výhře 3:1. Ale ani v Kadani si Severočeši svou bilanci nevylepšili. Rovněž byl rozdíl 3 branek, ale tentokrát se mužstva rozešla za stavu 5:2 pro hosty.

Sezóna 2004/2005

Z loňska si můžeme Olomouc pamatovat jako tým, na který Kadaň nezná jednoznačný recept. Platí to však i naopak. Hned první zápas sezóny byl na ledě Olomouckých. Kadaň si odvážela bod za remízu 2:2. Druhý zápas pod střechou kadaňského stadionu vyšel vítězně pro tým ze severu Čech a to značným rozdílem 4:1. Domácí atmosféra pomáhala i soupeři. V Olomouci Kadaň prohrála 2:4. Poslední vzájemný zápas skončil stejně jako ten první, tedy 2:2.

Sezóna 2005/2006

V 11. kole se Olomouc stala prvním přemožitelem Severočechů na domácím ledě. Kadaňští sice po střele Tvrdka vedli, ale poté přišla tříbranková šňůra hostů, na kterou kadaňáci zareagovali pouze gólem Vobořila na 2:3.

Ani druhý zápas, tentokrát na ledě Olomouce, nedokázali Kadaňští zhodnotit bodově. Olomouc si doma zápas pohlídala, když v každé třetině vstřelila po gólu. Za Kadaň se trefil až Ondřej Staněk v závěrečné části. Severočeši si tak odvezli porážku 3:1 a mají Olomouci i nadále co vracet.

Výkony Olomouckých v letošní lize

Po nevydařeném rozjezdu během prvních 5 kol, kdy se nepodařilo Hanákům dosáhnout jediné výhry, se začala Olomouc pomalu dostávat do tempa. Důkazem bylo stálé stoupání tabulkou výše a výše až na pozice zajišťující play-off. Ale i to bylo Olomouckým málo. Díky velice vyrovnanému středu tabulky se v současné době pere dokonce o 2. místo, spolu s dalšími pěti celky. Momentálně ji patří 4. příčka.

Aktuální stav kádru

Podle slov předsedy klubu Ivo Kuby se žádné výrazné změny v kádru nechystají. Olomouc šlape nadmíru dobře a není prý potřeba do složení hráčů zasahovat. Zároveň se počítá s pomocí a zkoušením juniorů. I nadále zůstává prioritou postup do play-off. Za zmínku stojí fakt, že dva exkadaňští hráči Jaroslav Kreuzman s Pavlem Metličkou patří stále k platným hráčům Olomouce.

Statistiky

Na koho by si měla obrana Severočechů dávat zejména pozor? Nejproduktivnějším hráčem je suverénní Milan Ministr s 31 body za 17 branek a 14 asistencí. Tabulka kanadského bodování 1. ligy ho zaznamenává na 6. místě. V útoku mu vzorně sekundují Filip Smejkal s Josefem Slaninákem s 24 a 20 body. Nesmí se zapomenout ani na tvrdou hru obránců Ondřeje Kříže či Michala Šafaříka, kteří figurují v bodování ihned za svými výše zmíněnými kolegy.

Duel s Olomoucí slibuje rovněž souboj brankářů obou celků. Štefan Žigárdy, jednička hanáckého soupeře, se s úspěšností maličko pod 94% drží těsně za Hüblem. V průměru obdržených branek je ale pořadí opačné. Chystá se tak určitě velice atraktivní souboj, který by neměl žádnému fanouškovi uniknout.

Poslední utkání Olomouce

Poslední utkání pro tým z Hané, který zajížděl na led Komety Brno, dopadl nevalně. Olomoučtí nedokázali na domácím ledě rozradostnit fanoušky ani jednou. Zato Kometa dokázala dopravit puk do toužené klece hned třikrát. Olomouc se proto bude muset pokusit odčinit svůj výpadek proti Kadani, se kterou se jí letos zatím daří. Severočeši ale po těžce vybojovaných bodech z Chomutova ukázali, že se nenechají jen tak porazit.

Sestavy z posledních utkání

HC Olomouc: Žigárdy - Kříž, Šafařík, Bartoň, Světlík, Vlček, Protivný, Paška - Smejkal, Ministr, Slaninák - Hradecký, Najdek, Šimo - Metlička, Karný, Kreuzmann - Žajgla, Čuřík, Bouz

SK Kadaň: Hübl (Slipčenko) - Klaus, Staněk, Vobořil, Lašek, Pospíšil, Hlavatý, Zajíček, Hlubuček - Zika, Oliverius, Kajer - Žák, Derfler, Postl - Stehlík, Hlusička, Švejda - Hubínek, Tauš, Řepík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM