Zachutná vyhládlým Lvům Kadaň?

Míša Sládková | 07.01.2006 | |

Zachutná vyhládlým Lvům Kadaň?

Ve středu bude kadaňský celek stát tváří v tvář velmi silnému soupeři, který bude mít navíc výhodu domácího prostředí. Ústí nad Labem stále sleduje zbytek tabulky z prvního místa a kráčí si vstříc svému snu. Ale na Lvy na sklonku roku padla deka, které nyní mohou černožlutí využít. Úvodní vhazování je plánováno na 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Ústí nad Labem

Sezóna 2005/2006

První letošní zápas se hrál v aréně těžko zkrotitelných Lvů. Kadaň po vstřelení Vobořilovy úvodní branky chvíli vedla, ale Ústí se dokázalo tříbrankovou šňůrou dostat na koně. Hahn ještě stihl snížit, ale to bylo z naší strany vše. Gólovou pojistku na 4:2 zajistil Lvům v 53. minutě Pazourek.

Druhý zápas v tomto ročníku se odehrál pod střechou kadaňského zimního stadionu. Ústí si během utkání nedělalo násilí a během každé třetiny zvýšilo své vedení o jeden gól. Lvi kromě své síly potvrdili také svou schopnost využívat přesilovky.

Sezóna 2004/2005

Ústí nepatří do velké obliby kadaňských hráčů. Uloupit nějaké body našemu soupeři z regionu bývá velice těžký úkol. V loňské sezóně se to našim hokejistům nepodařilo ani jednou. Oba domácí zápasy jsme prohráli bez vstřelení branky poměrem 4:0 a 5:0, venku jsem pak prohráli 4:1 a 3:2.

Sezóna 2003/2004

Dva vzájemné zápasy v předloňské sezóně skončily vždy vítězstvím pro domácí. Poprvé se hráči utkali na ledě Kadaně, která dokázala dvěma góly během jedné minuty otočit vývoj utkání a zvítězit konečným výsledkem 3:2. Vítěznou brankou se blýskl Tvrdek. I klání v Ústí bylo velice vyrovnané. Kadaň v 1. třetině vedla již 2:0 a v 56. minutě ještě držela rovnocenný stav 3:3, ale Milan Buďa strhl pár minut před koncem vítězství na stranu Lvů.

Výkony Lvů v letošní lize

Mezi prvoligovými hokejovými fanoušky asi není nikdo, kdo by nevěděl, kde v tabulce nyní nalezneme celek Ústí. Lvi si už před sezónou dávali pouze jeden cíl. Držet se na špici. A zatím jim to vychází. Před druhým Brnem mají již poměrně slušný bodový náskok.

Rozjezd úvodu soutěže byl ale z pohledu Slovanu trochu rozpačitý. Ačkoliv neprohrával, na svém kontě měl více remíz než výher. Ale ani počátečními nezdary se nedali odradit a po zbytek ročníku předvádějí poměrně vyrovnané výkony. Až do poslední doby. I na Ústí přišla krize, která se podepsala na posledních dvou zápasech. Brno i Hradec Králové si odvezli plný počet bodů

Aktuální stav ústeckého kádru

Ústí se potýká s množstvím zranění a tak je samozřejmě nutno posílit kádr. Z Kladna tak přišel na hostování do konce sezóny útočník Michal Havel. Další posilou je také kladenský hráč, obránce Petr Hořava. Syn slavného otce, Miloslava Hořavy, trenéra Znojma přišel na střídavý start.

Statistiky

Kanadskému bodování v Ústí nad Labem jasně vévodí útočník David Pazourek s 32 body za (13+19). Za ním se nad dvacet bodů vyhoupnul Patrik Fink 21 (7+14). Na třetí pozici je dvojice útočníku Milan Antoš a Ladislav Slížek. Oba mají po dvaceti bodech.

Nejproduktivnějším obráncem je Jakub Gróf se 14ti body za (4+10). Nejtrestanějším hráčem je jednoznačně obránce Milan Buďa. Se svými 89ti minutami nemá v Ústí konkurenci v soutěži o nejzlejšího muže celku.

Sestavy z posledních utkání

Ústí nad Labem: Sáblík - Grof, Mazanec, Pavlas, Vála, Zápotočný, Hořava Petr - Antoš, Červenka, Fink - Havel, Jech, Klimt - Kudrna Jiří, Kuchler, Pazourek - Slížek, Kloz

Kadaň: Hübl - Klaus, Staněk, Lašek, Vobořil, Pospíšil, Hlavatý, Zika, Stehlík, Kajer, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Hlušička, Polanský, Hubínek, Tauš, Řepík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM