Další šelma bude vystrkovat drápy

Míša Sládková | 15.01.2006 | |

Další šelma bude vystrkovat drápy

Již v pondělí se odehraje další domácí zápas na ledě kadaňského zimního stadionu. Proti černožlutým nastoupí Havířov. Na Pantery není lehké vyzrát, ale zároveň není nemožné je zkrotit, o čemž se přesvědčila i v předehrávce 39. kola Kometa. Kadaňští mají za sebou prozměnu bezbrankovou remízu s Berounem. Ani jeden z týmů nebude chtít dát svůj skalp zadarmo. Severočechům se v našlapané tabulce hodí každý bod. Utkání začíná v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Havířov

Sezóna 2005/2006

Letos první dva vzájemné duely skončily vždy stejným výsledkem, pouze radost byla pokaždé na jiné straně. Kadaň se dostala do spárů Panterů hned v prvním kole. Počáteční cíl, neprohrát, se brzy ukázal jako nemožný. Po první dvacetiminutovce se odcházelo do šaten již za stavu 3:0 pro domácí. Černožlutí se pokusili zvrátit osud zápasu výměnou brankáře, mezi tyče se postavil Jirkův. Ale ani to nezabránilo havířovskému výběru vstřelit ve třetím dějství další dvě branky. Za Kadaň nakonec ještě korigoval výsledek Vobořil. Severočeši odjížděli s nepořízenou, 1:5.

Podruhé 5:1, ale tentokrát jásal kadaňský zimní stadion. Kolikrát se již nevyplatilo podcenit papírově slabšího soupeře? Mnohokrát. A tuto chybu udělal i Havířov. Domácí se rychle ujali vedení, po ne příliš ukázkové akci. Jedinkrát v tomto klání se ještě podařilo hostím srovnat na 1:1. Poté šla ale rtuť na výkonnostním teploměru Panterů rapidně dolů a výsledkem toho bylo jasné vítězství domácích.

Naposledy se z vítězství radoval Havířov. Na svém ledě se Panteři nehodlali nechat pokořit a během šedesáti minut nasázeli Kadani tři branky. Černožlutým se povedlo zásluhou Ziky pouze snížit na 3:1.

Sezóna 2004/2005

Utkání s Havířovem by se v loňské sezóně mohly nazývat bitvami soupeřů, kteří usilují o play-off. Hned první duel byl velice vyrovnaný. Po normální hrací době sice na tabuli svítil stav 4:4, ale ve 2. minutě prodloužení se nekompromisně trefil, kadaňskými fanoušky oblíbený, Lukáš Říha. V dalším zápase již neponechala Kadaň nic náhodě a zvítězila jasnou výhrou na domácím ledě 5:1. Zahanbit se ale nenechali ani Panteři, když na svém stadionu při 3. vzájemném zápase nabalili Kadani na cestu domů prohru 5:0. V posledním klání, kdy vidina play-off byla pro oba celky již stejně ztracená, se radovali opět hráči Havířova. Tehdy si z Kadaně odvezli 2 body za výhru v prodloužení 3:2. Po základní části, zůstaly oba týmy těsně pod branou play-off. Kadaň na 9. a Havířov na 10. místě.

Havířov     -     Kadaň     5:4(PP)
Kadaň       -     Havířov   5:1
Havířov     -     Kadaň     5:0
Kadaň       -     Havířov   2:3(PP)

Sezóna 2003/2004

O sezónu dříve byl vývoj 1. ligy podobný loňské sezóně. Havířov i Kadaň skončili opět bez vyřazovacích bojů, dokonce obsadili i stejná místa v tabulce. Tentokrát byl rozdíl mezi Kadaní a Pantery o kousek větší, téměř 10 bodů. O přímém souboji o play-off se tedy nedá příliš hovořit. V prvním zápase na havířovském kluzišti se oba týmy smířily s bodem za remízu 2:2. V Kadani se poté rovněž prodlužovalo, ale po gólu Miloše Kajera si větší množství bodů nechala Kadaň. Vítězství dokázali naši hráči obhájit i v Havířově, kde utkání skončilo poměrem 2:6. V posledním vzájemném zápase Kadaň ztratila klíčové dva body, které jí vzaly šanci hrát play-off. Na domácí prohru 3:4 v prodloužení nevzpomínají Kadaňští určitě rádi.

Havířov     -     Kadaň     2:2
Kadaň       -     Havířov   3:2(PP)
Havířov     -     Kadaň     2:6
Kadaň       -     Havířov   3:4(PP)

Výkony Panterů v letošní lize

Hned v úvodních kláních bylo možné poznat, že Panteři letos nebudou tou pravou kočičkou na hraní s klubíčkem. Počáteční dravost vyústila až v nejvyšší příčku tabulky ligy v první čtvrtině ročníku.

Havířovským se poměrně bezpečně daří bránit své teritorium. Pře svými fanoušky jen tak soupeře ke slovu nepouštěli, až do 26. kola, osudového zápasu s Kometou Brno. Do té doby si všechny týmy, které se snažily připravit ochozy o radost z domácího vítězství, mohli tak akorát léčit šrámy po ostrých drápech.

Poslední dobou však není lehké předvídat výkony Panterů jak doma, tak na horké půdě soupeře. O vítězství Prostějova rozhodlo prodloužení, Chomutov naopak nebyl žádnou překážkou – 6:0. A aby bylo o zábavu postaráno, zápas s Ústím byl kontumován ve prospěch Lvů. Proti tomuto rozsudku se Havířov hodlá odvolat.

Aktuální stav havířovského kádru

Nový vítr do plachet se snaží nahnat svému týmu i vedení Panterů. Výměnou za útočníka Pavla Zdráhala, který vypomůže do konce ledna Vsetínu, je Radim Hruška. A do dubna se bude v barvách budoucího kadaňského soupeře objevovat i mladý pardubický útočník Jiří Procházka.

Statistiky

Ačkoliv se Pavel Zdráhal nyní herně ukazuje mimo Havířov, s 36ti body stále vévodí kanadskému bodování, (12+24). O bod méně má prozatím Petr Lipina, který kromě prvoligového dresu může na střídavý start nastupovat i za Třinec, (14+21). Na třetí příčce pak setrvává Filip Seman, 27 (16+11).

Titul nejproduktivnějšího obránce si drží Petr Prokop s dvanácti body. Posledně jmenovaný hráč je také současně nejčastěji trestaným hráčem. Ale jeho 62 minut je atakováno několika dalšími hráči.

Sestavy z posledních utkání

Havířov: Novotný - Galvas, Balčík ,Plaček, Prokop, Vrtík, Zientek - Rozum, Zdeněk, Bordowski - Mikšan, Lipina, Sedlák - Seman, Žůrek, Hruška. Trenéři Režnar a Folta

Kadaň:Hübl - Klaus, Hlubuček, Lašek, Hlavatý, Zajíček, Staněk, Zika, Valčák, Kajer, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Řepík, Polanský, Hubínek, Tauš, Švejda.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM