Třebíč by v Kadani ráda ukradla nějaký ten bod

Jakub Coufal | 31.01.2006 | |

Třebíč by v Kadani ráda ukradla nějaký ten bod

Souboj vyrovnaných soupeřů snažících se o bezproblémovou záchranu slibuje klání s Třebíči na ledě Kadaně. Severočeši mají sice zápas k dobru, ale přesto je 4 bodový odstup soupeře více než výstražný. Kadaň by doma neměla ponechat nic náhodě. Pokusit se uhrát co nejlepší výsledek je nutnou povinností, vždyť konec sezóny se nezadržitelně blíží. Úvodní hvizd je naplánován na středu 1. února v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Třebíč

Sezóna 2005/2006

V prvním měření sil na ledě Horácké Slávie si plný počet bodů neodnesl žádný ze soků. Jakmile se rozběhla časomíra zápasu, Třebíčští se vrhli na hosty jako organizovaně lovící smečka vlků. A tato taktika slavila úspěch hned v osmé minutě. Pelán vyslal od modré nechytatelnou střelu a horácký stadion ožil. V závěrečném dějství se potvrdilo pravidlo, nedáš, dostaneš. Hübl v brance musel často předvádět až kaskadérské kousky, aby nedovolil soupeři odskočit o dvě branky. V nestřeženém okamžiku se však vyřítil Hahn a nekompromisně poslal puk mezi betony třebíčského muže s maskou. Konečný výsledek 1:1.

Další utkání, tentokrát na ledě Severočechů, se domácím nevyvedlo. Na dvoubrankové vedení Kadaně zareagovali hosté šňůrou čtyř branek, čímž si vysloužili příděl tří bodů a vítězství 4:2.

Oblíbeným výsledkem Kadaně z posledních dob skončilo třetí vzájemné utkání. Na Vysočině se tehdy netrefil nikdo, proto se v Třebíči opět rozdělovaly body rovnoměrně.

Třebíč     -     Kadaň      1:1
Kadaň      -     Třebíč     2:4
Třebíč     -     Kadaň      0:0

Sezóna 2004/2005

Třebíčští mají severočeskému týmu rozhodně co vracet. V předchozím ročníku se týmu z východní části Čech nepodařilo na Kadaň vyzrát ani jednou. Z utkání s Kadaní si odvezli vždy nanejvýš jeden bod.

Třebíč     -     Kadaň      0:2
Kadaň      -     Třebíč     5:1
Třebíč     -     Kadaň      0:1(PP)
Kadaň      -     Třebíč     2:1(PP)

Sezóna 2003/2004

Kadaň se může pyšnit velmi dobrou bilancí vzájemných utkání i v předloňském ročníku. Měření sil proběhlo čtyřikrát. Ve třech prvních kláních zabodoval tým ze severu Čech. Avšak v posledním utkání základní části se Třebíč Kadani částečně pomstila a připsala si důležité tři body. Třebíč nakonec obsadila 7. místo.

Třebíč     -     Kadaň      2:3
Kadaň      -     Třebíč     3:1
Kadaň      -     Třebíč     5:3
Třebíč     -     Kadaň      3:2

Výkony Horácké Slávie v letošní lize

Stejně jako před třetím zápasem se i tentokrát tým Třebíče nachází na 12. místě tabulky. Od Prostějova se již odpoutal na desetibodový rozdíl, proto může mnohem více vzhlížet spíše k celkům z vyšších pater. Horácká Slávie určitě vidí možnost vyhnout se baráži právě na úkor Kadaně, na níž ztrácí 4 body, či Berouna, jenž si drží 6 bodový náskok.

Aktuální stav kádru Třebíče

Žádnému týmu se zranění nevyhnou, výjimkou není ani Třebíč. Ploténky stále nedovolují zapojit se do hry útočníkovi Tomáši Cahovi. Poraněná třísla Martina Sobotky si vyžádaly o měsíc delší léčbu, než bylo původně plánováno. Je tedy otázkou, zda bude schopen nastoupit. Další otazník visí nad Marcelem Hrbáčkem, který si zlomil pravou ruku. Vrátit by se měl na konci ledna. Na marodce se hlásí i Pavel Kubiš s poraněným kolenem.

Poslední utkání Horácké Slávie

Kometa Brno byla na jídelníčků domácích hokejistů Třebíče v 44. kole. První třetina se ještě nesla ve znamení vyrovnaného boje, ale ve druhé zcela zaúřadovali domácí. Během deseti minut bylo klání rozhodnuto čtyřbrankovou šňůrou Třebíče. Hosté z Brna se zmohli pouze na dvoubrankové snížení. Důležité 3 body si tak po vítězství 4:2 připsali hráči z Vysočiny. Kuriozitou zápasu bylo chování fanoušků, kteří na led dokázali dopravit i sud piva či skleněné láhve.

Statistiky

Nejlepším střelcem je Lukáš Květoň, který vsítil 13 branek. Po přidání 8 asistencí se dostal na součet 21 bodů v kanadském bodovaní. Nejlepším nahrávačem je pak obránce Bedřich Ščerban s 14 asistencemi a 17 kanadskými body.

Jednoznačnou jedničkou na pozici ochránce svatyně je bezesporu Filip Šindelář. Odchytal 37 utkání, z nichž si drží průměr něco nad 2 obdržené branky na zápas a úspěšnost bezmála 92,5%. Jeho případný zástupce Filip Luňák pomohl dvanáctkrát, ale zaskočit dokáže naprosto plnohodnotně. Statistiky má jen o trochu horší než týmový kolega.

Sestavy z posledních utkání

SK Třebíč: Šindelář, Luňák - Lukač, Rehák, Ščerban, Šëvčík, Lučka, Kulička, Sláma - Laš, Oliva, Květoň -Fryauf, Dolníček, Korotvička - Čech, Zahradník, Pelán - Látal, Tatarčík, Přibyl

SK Kadaň: Hübl - Klaus, Hlubuček, Lašek, Vobořil, Hlavatý, Kočí, Stavenský, Valčák, Kajer, Derfler, Postl, Žák, Zika, Tauš, Polanský

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM