Během letní přípravy vypotí hráči litry potu

Jakub Coufal | 21.06.2006 | |

Během letní přípravy vypotí hráči litry potu

Období, kdy hokejisté vymění brusle s chrániči za tenisky a trička, zná každý pod pojmem letní příprava. V Kadani je již dva měsíce v plném proudu, proto jsme se vydali za hráči na jeden z tréninků. Hokejisté jsou v současné době v plném zatížení. V pondělí a úterý navštěvují tréninky dvakrát denně. Ve středu bývá zatížení zpravidla delší, po kterém následuje rehabilitace a regenerace. Ve čtvrtek i v pátek se trénuje opět dvoufázově, přičemž poslední zátěžová dávka pracovního týdne je v podobě delšího výběhu, nebo plavání. Momentálně se v přípravném kempu nachází zhruba třicet hráčů, díky čemuž se často trénuje po menších skupinkách.

 

Trénink, který jsme navštívili, se odehrával jednak v prostorách tělocvičen, tak i na schodech uvnitř kadaňské průmyslovky. V jedné hale hráči absolvovali „oddychovou“ část tréninku. Hrál se zde totiž florbal či fotbal. Hned vedle se už hráči potili před hlavním trenérem, který pro ně připravil různá silová a dynamická cvičení, při kterých hráči využívali žíněnky, medicinbaly a svá těla. Ani po překonání této části neměli hokejisté volno. Museli na třetí stanoviště, opakovaný výběh schodů ze sklepa skoro až na půdu. Aby toho neměli svěřenci pana Setikovského málo, celý kolotoč si ještě několikrát zopakovali. Po 100 minutách tvrdé dřiny přišel poprvé čas na delší oddechnutí, odpolední trénink skončil. Někteří hráči odjeli unavení domů, jiní šli najít ztracené síly do bazénu na koupališti.

Nedílnou a tradiční součástí letní přípravy jsou každoročně fotbalové turnaje. I letos se tým zúčastnil fotbalového turnaje v Málkově, kde obsadil 2. místo za Chomutovem. Na druhém turnaji v Místě chybělo několik „fotbalových“ opor, což se projevilo na konečném pořadí. Kadaň si odvezla bramborové 4. místo.

Tvrdě trénovat se bude i nadále. Před vysněnou dovolenou musí hokejisté absolvovat soustředění na Měděnci, které se bude odehrávat převážně na kole a v běžeckých maratónkách. Zpestřením pobytu v horách budou různé soutěže mezi hráči. Chybět nebude například cyklistická časovka. Po dovolené se tým sejde v druhé polovině července, kdy po týdnu trénování na suchu začne příprava i na ledě.

Trenéra týmu, Jindřicha Setikovského, jsme se zeptali i na stav kádru Kadaně: „Do týmu se vrátil Jaroslav Kreuzman. Je jen na něm, jestli si vybojuje své místo v sestavě. Loni měl smůlu, že se zranil na začátku sezóny a nestihl se dostat včas do optimální formy. Dále přišli do Kadaně Buchal se Stavenským, oba hráči tu loni sehráli několik zápasů, letos už tu jsou nastálo. Oba jsou momentálně zranění, chodí pouze plavat a do posilovny. Zároveň zkoušíme i juniory, například obránce Gajdu z Plzně či Kloučka ze Sparty. Čas ukáže, jestli se chytnou. Oba patří ve svých mužstvech k nejlepším. Samozřejmě nechybí domácí odchovanci Krpenský, Moro, Závada a další, u kterých se budeme rozhodovat, až půjdou na led. Co se týče kádru obecně, tak ofenzivně by mělo být vše v pořádku. Útočníci by měli být konkurenceschopní. Brankářskou jedničkou by měl být opět Jaroslav Hübl. Připravenou alternativou bude Slipčenko. Obranné pozice by bylo potřeba ještě vyztužit. Opustili nás Klaus s Vobořilem, proto se budeme snažit za ně najít plnohodnotnou náhradu.

A co si pan Setíkovský myslí o změně pravidel extraligy a 1. ligy? „Hokej je a měl by být především zábavou pro lidi, takže změna určitě k něčemu je. Ale například to, že se nesestupuje z extraligy ani naší soutěže, je určitě pro český hokej špatně. Neříkám, že by měly být baráže, mělo by se spíše sestupovat a postupovat přímo. U 1. ligy by se mělo jednat pouze o dočasné uzavření na jednu sezónu, kdy se rozšíří počet týmů. Nyní ale nikdo neví, co bude za rok, pravidla se mohou každou chvíli změnit. Něco se rozhodne a během sezóny je to stejně úplně jinak. Každopádně, když se budou zápasy rozhodovat až v samostatných nájezdech, bude potřeba se na tyto situace připravovat na trénincích. Trenér bude muset vybírat hráče, kteří budou schopní rozhodnout.


















































 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM