Beroun byl ve formě, Kadaň má co dohánět

Katka Hodková, Martin Gahler | 15.08.2006 | |

Beroun byl ve formě, Kadaň má co dohánět

Kadaň – Berounské medvědy přivezl do Kadaně trenérský tandem Karel Najman a Leo Gudas. Jejich svěřenci ukázali, že mají horkou krev a jsou ofenzivně naladěni. Kadaň se otevřené hře vůbec nebránila, a tak byl na přípravný zápas k vidění dobrý hokej, ve kterém více vynikali hosté. Atraktivní byla především první třetina a dva góly berounského útočníka Martina Šinágla. Za domácí se trefil Stanislav Stavenský. Po zápase se jeli samostatné nájezdy, ve kterých byli opět lepší hosté – 2:3.

 
5.kolo, úterý 15.8.2006
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  1:3  (1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9.Stavenský (Polanský) - 5.Šinágl (Tvrzník, Braniš), 15.Šinágl (Tvrzník), 43.Toma (Pavel). Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Staněk, Loučka, Pospíšil, Chotaš, Hlavatý, Hlubuček, Gajda, Klouček, Zika, Hubínek, Kajer, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Hlusička, Polanský, Pražák, Metlička, Kreuzman, Závada.
Medvědi Beroun 1933: Handl - Braniš, Vaněček, Kameš, Filip, Jelínek, Míka, Pabiška, Čížek, Tvrzník, Šinágl, Novotný, Besser, Zajíc, Vlček, Toma, Pavel, Kos, Špaček, Němec, Besonov.

Komentář k zápasu

První třetina: Berounský útočník Šinágl stihl dva góly a jeden trest

Hru zahájilo silové přetlačování z pásma do pásma. Ve 4. minutě byl kvůli podražení vyloučen domácí útočník Pražák. Jeho faul vzápětí potrestal berounský útočník Martin Šinágl. Po asistenci Tvrzníka a Braniše vyslal z kruhu lehkou střelu po ledě, kterou gólman Hübl neudržel mezi betony a tak poslal hosty do vedení 0:1. Domácí zareagovali až v 9. minutě, kdy vyrovnali na 1:1. Standa Stavenský si najel kolmo před brankáře Handla a zacílil puk do odkryté skuliny mezi tyčkou a betonem. Berounský strážce nestačil zareagovat, protože měl v rozhodující chvíli zakrytý výhled.

Díky vyloučení Šinágla se Kadaň v jedenácté minutě dostala ke své první přesilovce, během dvou minut se ale musela také několikrát bránit. Až těsně ke konci početní výhody zaútočil Stavenský a o dorážku se pokusil Metlička. Beroun se blýskl v 15. minutě. Střelec úvodní branky Martin Šinágl vypálil ze stejného místa jako prvně jen s tím rozdílem, že tentokrát puk nadzvedl nahoru. Gólman Hübl jeho střelu neviděl přes klubko bránících hráčů. O pár vteřin později domácí zachránila tyč, která zazvonila po dělovce berounského beka Filipa. Hráči nakonec odešli do šaten předčasně za stavu 1:2 kvůli vyraženému plexisklu u boxu časoměřičů.

Druhá třetina: Hosté ani domácí nezužitkovali přesilovku

Ve 22. minutě byl vyloučen kadaňský Metlička za krosček. Zuřivě útočícímu Berounu ale v oslabení ujel domácí kapitán Kajer, který střelou k horní tyči prověřil pozornost brankáře Handla. Hosté se vzchopili až po skončení přesilovky – teprve potom výrazněji zahrozili. Nejvíc střel se na Hübla sesypalo z těsné blízkosti. Ve 29. minutě došlo na vyloučení berounského útočníka Toma za bránění ve hře. Kadaň ale z přesilovky nevytěžila výraznější šanci.

Přesilovku ve 35. minutě promarnili i hosté, přestože většinu vyměřeného času strávili v útočném pásmu. Jedenáct vteřin před vypršením trestu Postla odkráčel na trestnou lavici také Hlubuček, který vyhodil puk mimo hřiště, za což podle nových pravidel dostal dvě minuty za zdržování hry. Krátká hra třech proti pěti rychle uplynula a Kadaň se pak ubránila i v klasickém oslabení. Ve 38. minutě došlo ještě na přesilovku domácích, ale ani tentokrát nespadl do sítě žádný gól.

Třetí třetina: Beroun vyhrál zápas i samostatné nájezdy

Hra nabrala úplně jiné tempo než ve druhé třetině. Oba týmy přidaly do kroku. Lepší však byli opět Středočeši. Jejich tlak na kadaňskou svatyni ve 43. minutě vyústil ve třetí gól. Jeho autorem byl útočník Josef Toma, který Berounu pojistil vedení 1:3. V 54. minutě si pozornost zasloužil samostatný únik Derflera, který ztroskotal až na berounském gólmanovi. Hosté však neinkasovali ani v závěru utkání, kdy Kadaň po vyloučení berounského Braniše odvolala svého brankáře a hrála v šesti proti čtyřem.

Po zápase si hráči ještě vyzkoušeli samostatné nájezdy. Ukázkové trestné střílení předvedli tři berounští útočníci Toma, Besser a Tvrzník. Za Kadaň uspěl jen obránce Staněk a útočník Pražák.

Martin Gahler, Katka Hodková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM