Kadaň se jede do Ostravy poprat o další body

Jakub Coufal | 24.09.2006 | |

Kadaň se jede do Ostravy poprat o další body

Po dvou cenných vítězstvích zajíždí Kadaň k soupeři, který je žhavým konkurentem v boji o play-off. Severočeši, nabuzeni vysokou výhrou nad Jihlavou, budou chtít nyní ukořistit body Ostravě a vyhrát tak potřetí v řadě. Oproti tomu si Sareza nemůže dovolit další zaváhání, neboť musí zuby nehty napravovat prohru z Ústí 5:1. Klání dvou přímých adeptů o vyřazovací boje začne v pondělí 25. září v 17:00 v Ostravě.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Ostrava

Sezóna 2004/2005

Pro Ostravské první sezóna v druhé nejvyšší lize. Navíc donutili všechny při pohledu na výsledkovou tabulku pokývat hlavou na znamení obdivu. Sareza zbořila všechny mýty o tom, že nováček se má v lize nejprve rozkoukávat. Osmá příčka právě před Kadaní mluví za vše. A jak to dopadalo při vzájemných duelech celků z opačných stran republiky? Nerozhodně. Černožlutí, stejně jako jejich soupeř, vyhráli jednou na svém ledě a jednou pokořili soka ve vlastním prostředí.

Ostrava     -     Kadaň        2:0
Kadaň       -     Ostrava      5:3
Ostrava     -     Kadaň        0:3
Kadaň       -     Ostrava      2:4

Sezóna 2005/2006

Domácí prostředí výhodou! Tak by se dala popsat jednou větou letošní bilance mezi Sarezou a Kadaní. V prvním klání jakoby se hráči dlouho poznávali a vzájemně oťukávali. Výsledkem toho byly po čtyřiceti minutách dvě nuly na světelné tabuli. Ani jeden z gólmanů nehodlal kapitulovat jako první. V okamžiku, kdy již celý stadion pouze odpočítával vteřiny k prodloužení se puk dostal na hokejku Mlekovi, který nečekaně rozhodl o vítězství Ostravy 1:0.

Podruhé se hrálo na severu Čech, kde zůstaly i tři body. Zápas to byl velmi nervózní. Čtyři minuty před první přestávkou se chopila vedení Ostrava. Druhá třetina byla plná usilovné práce dopracovat puk až za brankovou čáru. V ochozech se sice tajil dech, ale vyrovnání nepřišlo. Závěrečné dějství ale znamenalo obrat. Odstartovalo ho již neproměněné trestné střílení Oliveriuse. Tvrdek, Kajer a Staněk však do konce duelu již nenechali nic náhodě a Kadaň zvítězila 3:0.

Další domácí výhru si připsala Ostrava těsně před Vánocemi. Vedení se ujala v první třetině , když se Pavel Šebesta trefil přesně mezi betony brankáře Hübla. Obě mužstva se pak přetahovala bez gólu více než 25 minut, ale byli to opět domácí, kdo zvedali ruce nad hlavu, přesilovou hru využil Milan Barany. Když se už zdálo, že Severočeši venku nevsítí opět žádný gól, přiživil šance na bod v 59. minutě při power-play Lukáš Zika. Kadaň i nadále pokračovala ve hře bez brankáře, což se jí vymstilo. Do prázdné klece pečetil na 3:1 Libor Polášek.

V posledním měření sil si body poprvé v sezóně odnesly oba celky. Po 60 minutách ukazovala kadaňská časomíra dvě jedničky. O remíze rozhodla již první třetina. V 8. minutě šli Severočeši do vedení zásluhou Plačka, na druhé straně srovnal v 13. minutě Bokroš. Zbylá dvě dějství se odehrála bez gólů. Hráči mysleli více na uhájení své branky, než na ohrožování soupeře. Navázat na tradici „kdo hraje doma, ten vyhraje“ se černožlutým přeci jen povedlo. Zbývalo 10 vteřin do konce prodloužení, když domácí fanoušky rozjásal Postl. Kadaň si připsala dva body za výhru v prodloužení 2:1.

Ostrava     -     Kadaň        1:0
Kadaň       -     Ostrava      3:0
Ostrava     -     Kadaň        3:1
Kadaň       -     Ostrava      2:1pp	

Výkony Sarezy v letošní lize

Hned první klání znamenalo pro Ostravu ostrý start. Na ledě našeho posledního soupeře z Jihlavy se statečně bili o vítězství, které skutečně získali po výsledku 4:6. Jihlava stejně jako v Kadani vedla, ale hosté šňůrou 4 branek utkání zcela otočili.
Nažhaveni ziskem cenného skalpelu vyráželi hokejisté Sarezy k nováčkovi soutěže, HC Rebel Havlíčkův Brod. Domácí utkání, v euforii nově příchozího do 1. ligy, bylo nad síly ostravských. Havlíčkův Brod si vítězství 2:0 zaslouženě vybojoval.
Konečně se Ostrava představila i doma. Soupeři z Olomouce dovolila dvakrát vyrovnat, ale to bylo vše. Výhra 4:2 znamenala pro Sarezu plný bodový zisk.
V zatím posledním 4. kole se hrálo na přetěžkém ledě v Ústí nad Labem. Favorit soutěže nedal své návštěvě pražádnou naději. Na začátku 3. dějství byli hosté zralí na ručník, když na ukazateli svítilo skóre 4:0. Ostrava s výsledkem už příliš udělat nestihla. Po prohře 5:1 se bude doma snažit napravit pošramocenou pověst.

Aktuální stav a letní posily ostravského kádru

Jedním ze snů každého trenéra je, aby marodka jeho týmu hlásila hrdě nulu. Přesně takový stav teď panuje v kádru Sarezy. Trenér Petr Rambousek si tak může mnout ruce při pomyšlení, že do hry může nasadit kohokoliv se mu jen zamane.

Příchody: Milan Baranyk (návrat z hostování Dukla Jihlava), Michal Čech (návrat z hostování Jestřábi Prostějov), Radovan Glas (návrat z hostování Valašské Meziříčí), Lukáš Klimek (návrat z hostování Indiana Ice (USHL)), Petr Janečka (odchovanec klubu - junior), Marek Pavlačka (návrat z hostování Gdańsk - Polsko), Vladimír Svačina (návrat z hostování Missisaga Ice Dogs (OHL)), Petr Valušiak (hostování z Vítkovice Steel), Martin Dudáš (hostování z Vítkovice Steel), Dalibor Kubala (přestup z Vítkovice Steel), Jiří Mocek (hostování z Vítkovice Steel), David Vajda (odchovanec klubu - junior), Michal Holeš (hostování z Oceláři Třinec).

Odchody: Jakub Čech (Hamé Zlín, střídavý start v Sareze), Jakub Štěpánek (Vítkovice Steel, střídavý start v Sareze), Aleš Pazdera (Hradec Králové), Roman Chatrnúch (Chomutov), Jan Heřman (Lasselsberger Plzeň).

Statistiky

Nejnebezpečnějším střelcem je Milan Baranyk se čtyřmi brankami. Když se k výčtu přičtou ještě dvě asistence, pak se ostravský útočník vejde se šesti body do první desítky kanadského bodování 1. ligy. Dalšími úspěšnými přispěvovateli bodů jsou například Sochorek, Šebesta či Bokroš. Postupně mají zatím po pěti, čtyřech a třech úspěšných zápisech.

Během čtyř kol si hájení svatyně vyzkoušeli tři gólmani. Nejdéle působil mezi tyčemi Jakub Čech, který má zároveň nejúspěšnější statistiky. Průměr kolem 1,5 branky a úspěšnost přes 96% z něj dělají velký postrach útočníků.
Záda mu letos kryjí Štěpánek s Holečkem, kteří si na svůj účet připsali po jednom odchytaném zápase.

Sestavy z posledních utkání

Ostrava: Holeš - Dresler, Vnenk, Ovšák, Buček, Brincko, Tesařík, Kubala - Šebesta, Sochorek, Baranyk - Boháč, Holuša, Valušiak - Badžo, Bokroš, Gelačák - Janečka, Glas.

Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Pražák, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Polanský, Vrtek, Kajer, Zika, Hlusička, Hobl.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM