Festival branek vyzněl lépe pro vedoucí tým 1. ligy

Jakub Coufal, Martin Gahler | 07.10.2006 | |

Festival branek vyzněl lépe pro vedoucí tým 1. ligy

Kdo dnes zůstal doma v domnění, že uvidí více branek v televizním fotbalovém reprezentačním utkání, mýlil se. Pravděpodobně prvoligový rekord Kadaně v počtu branek padlých v jednom zápase nyní činí 13 gólů. Utkání se zdálo ve 3. třetině zcela rozhodnuté, hosté vedli 1:6. Kadaň zmobilizovala všechny zbylé síly a dokázala snížit na 4:6. Místo přidání kontaktní branky inkasovala v oslabení. Časomíra po 60 minutách ukazovala zajímavý stav 5:8.

 
9.kolo, sobota 7.10.2006
Sportovní klub Kadaň - Královští lvi Hradec Králové  5:8  (1:4, 0:1, 4:3)
Branky a nahrávky: 1.Stavenský (Postl), 48. Derfler (Hobl, Zika), 48. Derfler, 49. Vrtek (Kajer), 56. Pražák (Lašek) - 3. Šebek (Volráb, Daňo), 4. Fišer (Daňo, Roubík), 15. Fořt (Mocek), 15. Suchý, 24. Roubík (Fořt, Mocek), 47. Volráb., 54. Koudelka (Daňo), 55. Roubík (Toužimský) Vyloučení: 6:9, navíc Derfler(KAD) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:3. Diváci: 420. Střely na branku: :43:35. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 4:6, 4:8, 5:8.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko (Tichý) - Spitzer, Trojovský, Pospíšil, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Staněk, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Polanský, Vrtek, Kajer, Zika, Pražák, Hobl.
Královští lvi Hradec Králové: Hylák - Toužimský, Mocek, Daňo, Hendrich, Burian, Šeda, Fořt, Roubík, Fišer, Domin, Koudelka, Vondráček, Haluza, Šeda, Suchý, Potůček, Volráb, Šebek.

Komentář k zápasu

Divoká smršť místo úvodního oťukávání.

Za zvuku trubek kadaňských fanoušků se hned v úvodu klání blýskl nádherným sólem Stavenský. V čase 0:48 objel po Postlovo přihrávce branku Hyláka a pohotově zakončil z pravé strany, 1:0.
Domácím radost dlouho nevydržela. V čase 2:22 se radovali hosté. Puk putoval po ose Daňo Volráb Šebek až do Slipčenkovy brány, 1:1.
Na začátku zápasu se s góly roztrhl pytel. Bleskové otočení zařídil po rozebrání kadaňské obrany v čase 3:17 Fišer, stav 1:2. Přihrávali mu postupně Roubík a Daňo.
Kadaň se nechtěla s náhlým zvratem smířit, což dokazovali domácí hokejisté početnými a především nebezpečnými výpady v dalších minutách. Kdo dnes nestihl přijít včas na zimní stadión, určitě musel litovat. I nadále se hrála velice atraktivní hra nahoru dolů. V 9. minutě si Kadaň svým dlouhým tlakem v útočném pásmu při hře 4:4 vybojovala početní výhodu, která se zanedlouho změnila ve dvojnásobnou. Ačkoliv Hylák při hájení své svatyně vůbec netušil, odkud se puky berou, žádný z nich síť nerozvlnil. Na konci 13. minuty měli hosté možnost zvýšit vedení v přesilovce 5 na 3, která byla později prodloužená po zákroku dalšího kadaňského viníka.
Na následující minuty by Severočeši raději zapomněli. V čase 14:04 nejprve zvyšoval Fořt na 1:3, přihrával mu Mocek.
O 13 sekund později to bylo již 1:4. Čas 14:17, branka Suchého a skóre 1:4 donutilo Slipčenka k opuštění svatyně. Mezi tyče se postavil junior Rudolf Tichý.
Hned v 17. minutě se blýskl úspěšným zákrokem. Zcela sám na něj ujížděl po levé části kluziště hradecký kanonýr Fořt. V druhé polovině třetiny byli hosté díky střeleckým úspěchům rázem mnohem aktivnější. Kadaň přesto nehodlala složit veškeré zbraně a i nadále se pokoušela o dobytí Hylákovy tvrze. Do konce 1. třetiny žádná branka nepadla, hosté jakoby si jen hlídali bezpečný náskok. Vysoké tempo prvních dvaceti minut přineslo více štěstí do řad Energetiků, kteří udělili Severočechům lekci z produktivity.

Hradec si jedním úspěchem pojistil náskok.

V prostředním dějství hráči nedovolili zopakování začátku zápasu, nyní se již hrálo v klidnějším duchu. Přesto ve 24. minutě zatrnulo všem kadaňským příznivcům. Tichý vyjel po puku až k modré čáře, kde byl mnohem dříve hráč hostí.
Branka však padla o chvíli později. Při nájezdu dvou na jednoho byl domácí gólman krátký na střelu nemilosrdného kata v podobě Fořta, jenž zakončoval do zcela odkryté branky. V čase 23:46 ukazovala časomíra skóre 1:5. Asistence si připsali Roubík a Mocek.
Lídr ligy si utkání začal viditelně užívat, hrstka příznivců hostů mohla mimo jiné spatřit i akce hodné exhibice. V 29. minutě po obrovské chybě při zakládání útočné akce Kadaně ujížděl přes celé kluziště zcela sám Šebek. Úmysl zakončit k levé tyči mu Tichý vystřelením betonu zhatil. V 32. minutě stál osamocen před Hylákem Hobl, puk mu ale přeskočil čepel. Zvýšení obrátek Kadaně dokazovali dalšími akcemi Derfler s Postlem. První jmenovaný nejprve nadvakrát střílel od levého hrazení, o chvíli později zas pálil Postl z prostoru mezikruží. Ani zvýšení úsilí domácích nevedlo k brance a když žádný gól nepřidali ani hráči Hradce, rozcházeli se hokejisté do kabin za stavu 1:5.

Jak začneš tak i skončíš. Hráči si zopakovali přestřelku ze začátku zápasu.

Po minutě hry se na Metličku smála odkrytá branka, ale puk z čepele neposedně sklouzl. Odměnou za neproměněnou šanci mu bylo vlastní vyloučení za sekání, když nedovoleně odstavil hradeckého hráče. V 45. minutě se do slibné šance protlačoval domácí Hlubuček. Jeho akci zastavil zákrok za hranicí pravidel. Festival neproměněných šancí Kadaně tak pokračoval.
Pravidlo „nedáš dostaneš“ platilo i tentokrát. Hlubuček nejprve pálil tvrdě z modré čáry. Puk se od zadního mantinelu odrazil k Energetikům, kteří okamžitě ujížděli ve třech proti jednomu. Kotouč přes celé kluziště dovezl až k pravému mezikruží Voldán, kde pohotově poslal puk přímo do šibenice. Čas 44:54 znamenal změnu stavu na 1:6.
Kadaň se vysokého přídělu nezalekla. V čase 47:28 vypálil a následně i dorážel Derfler. Před ním se puku ještě dotkli Hobl se Zikou, stav 2:6.
Kadaňský stadión začal vřít a v čase 47:36 ihned po vhazování ve středovém kruhu ujel opět Derfler, 3:6.
Uběhla minuta a kadaňští se téměř vrátili do zápasu. Po přihrávce Kajera zakončil v čase 48:47 Vrtek, 4:6.
Hradec Králové hrál jako opařený, Kadaň tlačila dál. Sedm a půl minuty před závěrečnou sirénou usedl na trestnou lavici Fořt. Kadaň svou obrovskou šanci nevyužila a na druhé straně přišlo potrestání.
Koudelka ujel v oslabení a prostřelil přeci jen neostříleného Tichého v čase 53:13 na 4:7.
V čase 54:17 si kadaňský gólman vypil kalich hořkosti do dna. Toužimský přihrával Roubíkovi, který střelou do protipohybu k pravé tyčce zvýšil na 4:8.
V čase 55:11 se konala další změna skóre. Přihrával Lašek, zakončoval Pražák, 5:8.
Konečný počet branek se zastavil na magickém čísle 13. V brankové přestřelce se radovali hosté, kteří si z Kadaně odvážejí plný počet bodů za výhru 5:8.
Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (trenér Hradec Králové): Podle mě se jednalo o takové „hurá“ utkání. Kluci si mysleli, že po dvou třetinách mají utkání jasně pod kontrolou. Bylo vidět, že stačilo pár chyb za stavu 6:1 a bylo málem drama. Nejdůležitější okamžik byl asi gól v oslabení na 7:4.

Miloš Pecka (trenér Kadaň): Dneska jsme věděli, že hrajeme proti velmi kvalitnímu soupeři, který vede tabulku. Utkání jsme začali dobře. Místo toho, abychom čekali, až něco vymyslí soupeř, tak jsme se stále hrnuli nesmyslně dopředu. Hradec je zkušené mužstvo, které toho dokázalo v 1. třetině patřičně využít. Poté jsme hráli křečovitě. Prohrávali jsme 6:1, dokázali jsme ještě snížit na 6:4. Tehdy jsme hráli přesilovku, mohli jsme dát na 6:5 a s utkáním by se dalo třeba ještě něco udělat. Místo toho jsme inkasovali, což definitivně rozhodlo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM