Železný muž vykovaný v potu a záři Slunce

Katka Hodková, Martin Gahler | 24.06.2004 | |

Železný muž vykovaný v potu a záři Slunce

V devět hodin a tři minuty odstartovalo 19 trénovaných a odvážných hráčů na kadaňském koupališti v závodě o titul Železného muže. Ten měl ukázat, kdo má tu nejlepší fyzičku pro nadcházející sezónu a kdo bude muset svou tělesnou zdatnost ještě zlepšovat. Jednotlivé disciplíny kopírovaly klasický triatlon, hráči měli nejprve uplavat půl kilometru volným stylem, pak je čekala vytrvalostní jízda na silničním kole a na závěr běh v terénu.

Celkové pořadí

1.-2. Kamil Tvrdek
1.-2. Petr Derfler
3. Jiří Mudra

 
Začátek byl poněkud rozpačitý, když se mezi vytrénovanými těly hokejistů objevila asi padesátiletá paní, která všem ale nakonec předvedla ten správný plavecký styl. Deset bazénu v rychlém tempu bylo pro většinu účastníků tvrdým oříškem. Omluvou jim může být vyjádření trenéra, že jsou lepšími hokejisty než plavci a že je nakonec rád, že se mu nikdo z hráčů neutopil.

Nakonec si s vodním živlem i bez podvádění a zkracování délky nejlépe poradil Michal Hlušička v čase 10 minut a 45 vteřin. Špatně si nevedla ani nová brankářská posila Petr Jež, který z bazénu vyskočil v pořadí jako třetí. Dle názoru přihlížejících jsou někteří hráči po dnešku držiteli světového rekordu, bohužel se nám nepodařilo zjistit, jakého. Posledního Lukáše Hubínka jsme se zeptali, jak se cítí. Se smíchem podotkl, že ještě nikdy neuplaval deset bazénů. Na koupališti po celou dobu panovala přátelská atmosféra, hráči se vzájemně hecovali a vtipkovali. Pro ilustraci uvádíme několik drobných poznámek: „Ty jsi ale plavec!“, zoufalé „Co teď?“ a „To jsem nezažil!“

Kdo neukázal svou kondici v bazénu, mohl vše napravit jízdou na kole, trasa byla navržena jen pro ty otrlejší a vedla kopcovitým terénem z Pětipsů na Vilémov, do Libědic a končilo se na Zvoníčkově, kde všichni odložili kola a už po svých běželi do tří kilometrů vzdálených Úhošťan a zase zpátky na Zvoníčkov, kde byl stanoven cíl celého klání.

Terén vskutku nebyl jednoduchý, cyklotrasu v délce třiceti kilometrů i její převýšení v celkovém čase 1 hodina a 20 minut nejlépe zdolal Kamil Tvrdek. Železný muž byl však vyhlášen podle součtu všech časů, kde se o první příčku doslova poprali Kamil Tvrdek a Petr Derfler. Ovšem ani jeden z nich nedokázal toho druhého předstihnout férovými způsoby boje, a tak při zastavení jejich stopky ukázaly shodný čas 1 hodina 52 minut a 50 vteřin. Jako třetí doplaval, dojel a doběhl v těsném závěsu deseti vteřin za vítěznou dvojicí Jiří Mudra. Poslední účastník dorazil do cíle v čase 2 hodiny a 25 minut. Závod ze zdravotních důvodů nedokončil pouze Milan Vobořil. Ale i jemu patří naše uznání, protože se nevzdal hned a kolo do příkopu zahodil až před běžeckou trasou, kterou již neabsolvoval a jako jediný se svezl zpět ke kadaňskému stadionu vozem. Ostatní se chtě nechtě museli domů dopravit vlastními silami. A že jich mnohde už moc nezbývalo!

Když jsme se hráčů ptali na konečné dojmy, dostalo se nám odpovědi, že celkový pocit je fyzicky bolestivý, nikoli žalostný. Podotýkám, že během těchto rozhovorů se hráči zmučeně ploužili k bazénu a do sprch, aby ze sebe smyli všechen pot a špínu. Ale humor se jim z tváří za celou tu dobu nevytratil, tak doufejme, že ve stejném rozpoložení je uvidíme nastupovat i do nové sezóny. Vytrvalé, odhodlané, play off-chtivé hokejisty. Nenechte je v tom samotné a až nastane správná doba, přijďte fandit.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM