Zažehne se Kometa k dalšímu vítězství právě v Kadani?

Míša Sládková | 16.10.2006 | |

Zažehne se Kometa k dalšímu vítězství právě v Kadani?

Domácí nebudou mít ve středu snadnou pozici. Budou se pokoušet o to, co se zatím letos proti Brnu nikomu nepovedlo. Nejde o nic menšího, než se stát vítězem poté, co modrobílé mužstvo v posledním zápase nezískalo všechny tři body. Kometa si prozatím vždy po prohraném klání na dalším soupeři patřičně smlsla. Přijďte tedy podpořit černožluté v boji o cenný skalp. Zápas odstartuje v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Brno

Sezóna 2005/2006

První dva souboje se nesly ve znamení slávy a vítězství Komety, která v úvodním klání na svém ledě přemohla Severočechy poměrem 6:2. Konečný výsledek však příliš o průběhu nevypovídal. O možnost uhrát bod přišli Kadaňští až deset minut před koncem, kdy inkasovali během 2 minut 4 branky. Ani druhý zápas nevedl k plnohodnotnému bodovému zisku. Hokejisté Kadaně rozehráli zápas více než dobře, vždyť vedli již 2:0, avšak hosté dokázali ještě v 1. třetině utkání otočit a nakonec i vyhrát stavem 2:4.

Napotřetí se příznivci černožlutých mohli konečně radovat. Potěšení bylo o to větší, že se jednalo o první venkovní výhru po dlouhých 10 měsících a navíc s vychytanou nulou. Výsledek 0:2. V posledním duelu tohoto roku se domácí pokoušeli srovnat skóre vyhraných zápasů na 2:2. Po základní hrací době naděje ještě stále žila, ale ne příliš dlouho. Přeci jenom to byla právě Kadaň, která lovila puk ze své sítě.

Brno               -          Kadaň               6:2
Kadaň              -          Brno                2:4
Brno               -          Kadaň               0:2
Kadaň              -          Brno                3:4 pp

Sezóna 2004/2005

Na rozdíl od Kadaně se tým z opačné strany republiky podíval v loňské sezóně do play-off. V konečném zúčtování tabulky měla Kometa 76 bodů, což ji zajistilo 7. místo a souboj s Ústím nad Labem. Lvi si s Brnem hravě poradili a vystavili tak brněnským stopku. Ve vzájemných zápasech s Kadaní bylo Brno jen jednou neúspěšné, a to hned v prvním duelu na našem ledě. O vítězství 2:0 se svými góly postarali Milan Vobořil a Michal Polák a samozřejmě i Petr Jež vychytanou nulou. Na další zápasy už kadaňští fanoušci nevzpomínají s nadšením. V Brně Severočeši prohráli 2:1, 4:2 a na svém zimním stadionu 3:1.

Kadaň              -          Brno                2:0
Brno               -          Kadaň               2:1
Kadaň              -          Brno                1:3
Brno               -          Kadaň               4:2

Sezóna 2003/2004

Zatímco v loňské sezóně si Brno splnilo cíl v podobě play-off, tak v sezóně 2003/04 se o nějakém úspěchu nedalo hovořit. Obsazení poslední pozice v lize určitě nepatří k chloubám žádného týmu. O tom, že se našemu soupeři skutečně nic nedařilo svědčí i zápasy s kadaňskými hokejisty. Hned ve 2. dostala Kometa na cestu domů příděl 6 branek. Nulu po zápase měl na svém kontě Michal Fikrt. Domácí vítězství jsme dokázali potvrdit i na ledě hostí. Jednalo se sice o zápas mnohem vyrovnanější, ale opět s vítězným koncem pro Severočechy. Rozhodující gól na 5:4 vstřelil Petr Kukla. Před dvěma lety se hrálo ještě na 40 zápasů a k dalšímu střetnutí v druhé části ligy již nedošlo.

Kadaň               -          Brno                 6:0
Brno                -          Kadaň                4:5

Výkony Komety v letošní lize

První dvě úvodní klání Komety se popsat slovy „hladký vstup do sezóny“ nedají. Ale není se čemu divit. Nejprve brněnští hráči stáli proti nyní vedoucímu Hradci Králové a následovali Berounští Medvědi. Oproti prvnímu zápasu se ale proti Medvědům podařilo body zachránit při samostatných nájezdech.
Po tomto vyčerpávajícím vykročení budoucí kadaňský sok zřejmě zmobilizoval všechny své síly a na dalších šest utkání nenašel přemožitele. Až Jihlava dokázala rázně zakročit a alespoň pozdržet rozjeté Brno.
Modrobílí si ale spravili chuť dvojitou porcí vítězství. Odnesla to Ostrava s Olomoucí. Kadaň nyní musí čelit vidině podobného osudu, jelikož poslední střetnutí Komety skončilo radostí ústeckých Lvů.

Do nové sezóny s vysokým sebevědomím

Kometa se přes léto činila. Důkazem toho je mnoho změn, které můžeme zaregistrovat. V úspěch vyústily snahy o sjednocení hokeje ve městě, tedy i mládežníci spadají pod Kometu Brno, což všichni shledávají jako velmi praktické.
A cíle jsou více než vysoké. Podle slov sportovního manažera Jaroslava Medlíka není úplně nemožný sen o extraligu. K tomu je ovšem zapotřebí drobné maličkosti, a to vyhrát druhou nejvyšší soutěž ČR. Prostředkem k tomu má být kvalitnější mužstvo než to loňské.
Sestava to ale také nemusí být konečná. Pokud se naskytne možnost usilovat o špičku I. ligy, chystá se Kometa na další vyztužení řad.

Statistiky

Jak si Kometa stojí v tabulkách?


Brno je posledním týmem, který se může pyšnit počtem bodů převyšující dvacítku. Se svými dvaceti šesti body o bod jediný zaostávají za třetím Chomutovem a o další bod za druhým Ústím. Kadaň může být ráda, že vyzkouší sílu soupeře na svém vlastním bojišti. Kometa totiž doma letos dovolila druhému týmu odejít ze své ledové plochy s vítězným výrazem pouze dvakrát. Že by se tedy jednalo o snadné utkání? V žádném případě! Brno obsazuje mezi nejúspěšnějšími týmy na půdě hostů třetí příčku a venku prohrála jen jednou.

Kanadské bodování hráčů


Jedenáct bodů. Tolik stačí Davidu Appelovi k prvnímu místu za 7+4. Velmi podobně jsou na tom i Daniel Hodek s Patrikem Moskalem, kteří rozesmutnili gólmana soupeře pětkrát a šestkrát ke skórování puk připravili. Nejproduktivnější obráncem je Petr Martínek 3 (1+2) a zároveň se 36ti minutami nejaktivněji usiluje o letošní titul Zlého muže. Prostor mezi tyčemi chrání Pavel Maláč. Jeho úspěšnost 94,04 % ho vyhoupla až na čtvrté místo mezi brankáři ligy.

Sestavy z posledních utkání

Brno: Maláč - Malena, Lhotský, Martínek, David, Karlíček, Vyrůbalík, Vyhlídal, Špelda - Moskal, Brančík, Hodek - Staněk, Barus, Sojčík - Meluzín, Černý, Šúrek - Hruška, Appel.

Kadaň: Slipčenko (Tichý) - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Chotaš, Hlubuček, Hlavatý, Loučka - Husička, Polanský, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Zika, Pražák, Kajer, Žák, Vrtek, Krpenský.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM