Kadaň doma hodlá překazit chomutovskou sérii výher

Jakub Coufal | 24.10.2006 | |

Kadaň doma hodlá překazit chomutovskou sérii výher

Všechny celky se již navzájem utkaly, teď přichází na řadu prohození pořadatelství zápasů. Po týdenní pauze se utkají okresní rivalové, tentokráte na ledě černožlutých. Chomutov v posledních 5 kolech vyhrál, mezi poražené patřilo například Ústí. Kadaň zas potřebuje doma nutně bodovat, aby ji neutekl kontakt s první osmičkou. Derby slibuje mimo tradičního náboje i zajímavý střet v podobě kadaňského hrdiny Slipčenka s chomutovským Kostourkem, jenž je vedoucím mužem kanadského bodování. Jak celý souboj dopadne, to se všichni fanoušci dozví ve středu 25. října od 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Chomutov

Sezóna 2005/2006

V 10. kole se odehrálo první regionální derby na ledě ČEZ stadionu. A Kadaň začala opravdu dobře!! Koncem první třetiny se trefil kapitán Kajer a na 2:0 zvyšoval ve 34. minutě Tvrdek. Přestože domácí vzápětí korigovali na rozdíl jediné branky, Kadaň odskočila ve 44.minutě na 3:1 a zápas se pro ní vyvíjel velice slibně. Jenže 3 body si neodvezla. Po neuvěřitelných chybách domácí dvakrát skórovali a nerozhodný výsledek 3:3 zůstal i po prodloužení.
Oba soupeři se utkali podruhé ve 23. kole na kadaňském zimním stadionu. O osudu souboje rozhodla jediná branka, kterou v 15. minutě vsítil kadaňský Švejda po Taušově přihrávce. V zápase, kde dominovali oba brankáři, tak rozhodla jediná nedůslednost v obraně Chomutova. Kadaň zvítězila fotbalovým výsledkem 1:0.
Napotřetí se naopak konala branková přestřelka, ve které padlo celkem 9 branek. Chomutovští vyhráli 1. třetinu 4:0, čímž se nechali ukolébat a přestali se naplno koncentrovat. Kadaň ale zmobilizovala všechny své psychické a fyzické síly a během dvou zbývajících dějství dokázala vyrovnat. Přesto se hráči KLH radovali z vítězství 5:4, které bylo ohodnoceno pouze dvěma body.
Posledním vzájemným duelem s Chomutovem v tomto ročníku se černožlutí příliš pyšnit nemohou. Během 60 minut ze své sítě lovili puk pětkrát, kdežto nedaleký rival pouze jednou a zaslouženě si odvezl z Kadaně body za vítězství 1:5.

Chomutov  -   Kadaň     3:3pp
Kadaň     -   Chomutov  1:0
Chomutov  -   Kadaň     5:4pp
Kadaň     -   Chomutov  1:5 

Sezóna 2006/2007

V letošním ročníku otvírá okresní duel s Chomutovem vždy jednu ze čtvrtin ligy. První klání bylo zároveň prvním ostrým startem celků v soutěži. Kadaň zajížděla do ČEZ stadionu s cílem získat první body. Velké chyby v nesehrané obraně ji o úspěch připravily již během 1. třetiny. Černožlutí sice začali dobře, vždyť v 8. minutě zásluhou Růžičky vedli 0:1. Následující vývoj zápasu už tak příjemný z pohledu kadaňského fanouška nebyl. Další střelecký úspěch přidali hráči SK až při snížení na 4:2. Chomutov se po obdržené brance sice dostal na chvíli pod tlak, ale díky trestuhodným chybám obrany hostí měl pozici značně zjednodušenou. Náš okresní rival přidal bez problémů další tři branky, čímž uzavřel skóre klání na 7:2.

Chomutov  -  Kadaň     7:2

Aktuální stav kádru Chomutova

Modrobílá marodka hlásí počet 4 hlav. Zranění se nevyhnul například Michal Šulc, jenž si nešťastně vykloubil klíční kost. Zhmožděná ruka naopak trápí Romana Chatrnúcha. Potíže s třísly znepříjemňují pohyb na ledě Martinu Noskovi. V neposlední řadě laboruje se svalovým zraněním další obránce Martin Klaus.

Zranění patří k nepříjemným stránkám hokeje, pocit vítězství naopak k těm vlídným. A právě Chomutov se stal v posledních kolech tím, kdo si mohl nejvíce užívat triumfálních pocitů. Již celých 5 kol trvá série jak neporazitelnosti, tak i období výher. K největšímu skalpu patří asi výsledek z posledního zápasu 1. čtvrtiny soutěže na ledě Lvů. Náš okresní rival poslal svého krajského soupeře do kolen vítězstvím 2:4, čímž se zároveň dostal na 2. místo ligy.

Statistiky

Jakou větší útočnou hrozbu může Chomutov mít, než vedoucího muže kanadského bodování soutěže? Milan Kostourek stihl nasbírat během 13 klání 25 bodů za 10 branek a 15 asistencí. Útok Chomutova je obecně silnou zbraní platící na všechny soupeře. Vždyť Ladislav Boušek s 19 body je na 4. místě a do desítky se ještě těsně vešel Jiří Charosusek se 14 body.

Velkou oporou týmu KLH není jen útok, ale i muž v masce. Luboš Horčička ještě nepustil mezi tyče nikoho jiného. Úspěšnost těsně přes 92% vypovídá zároveň o kvalitní hře obrany. Průměr 2,62 branky na zápas sice nepatří k těm nejúžasnějším, ale pokud máte útočníky z předních míst kanadského bodování, určitě nebude vaše hra založena na nepropustné obraně.

Sestavy z posledních utkání

KLH Chomutov: Horčička - Bombic, Szakal, Trefný, Révay, Černý, Řezníček, Malínský, Klaus - Boušek, Šíp, Polodna - Mezera, Kostourek, Charousek - Gellner, Mikšovic, Malát - Tauš, Heinisch, Havlůj

SK Kadaň:Slipčenko - Pulpán, Spitzer, Pospíšil, Chotaš, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Polanský, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Pražák, Buchal, Kajer, Žák, Hobl, Krpenský

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM