Bude se Kadaň radovat i na Vysočině?

Jakub Coufal | 31.10.2006 | |

Bude se Kadaň radovat i na Vysočině?

Severočeši po šťastné domácí výhře zajíždějí na led Dukly. Jihlava se v poslední době vyznačuje stále narůstající formou, naposledy těsně prohrála v Ústí. Kadaňští se opět trošku přiblížili bojům o play-off a klání na Vysočině bude v současnosti přímým soubojem o vysněný cíl. Jihlava je v tabulce za Kadaní jen kvůli skóre. Spolu s Havlíčkovým Brodem tvoří všichni trio týmů se 17 body. Kdo se nakonec posune pořadím o něco výše, bude o něco jasnější ve středu 1. listopadu již od 17:30.

 

Vzájemná bilance zápasů SK Kadaň – HC Dukla Jihlava

Sezóna 2004/2005

Právě v této sezóně Jihlava zápasila v extralize. Po dvaapadesátí zápasech skončila na posledním místě. Za celou sezónu si Dukla připsala pouze šest výher, poměr vstřelených a inkasovaných branek se tehdy zastavil na nelichotivém poměru 89:195. Klub byl odsouzen k boji o záchranu, Dukla Jihlava však prohrála

Sezóna 2005/2006

Minulou sezónu už si Kadaň s Duklou zahrála. Vzájemná bilance zápasů byla jako na houpačce. Zajímavé je, že Severočeši pokaždé vyhráli na domácím ledě a Dukla zase na svém stadionu na Vysočině. Jako by oba kluby potřebovaly podporu známého prostředí k tomu, aby svého soupeře patřičně usměrnily.

Kadaň       -     Jihlava     1:0p
Jihlava     -     Kadaň       3:1
Kadaň       -     Jihlava     3:2
Jihlava     -     Kadaň       3:2

Současný ročník

Asi každý fanoušek Kadaně rád vzpomene na první vzájemné klání, které se odehrálo na ledě Severočechů. V zápase plném branek, pohledných akcí a napětí hosté dokonce dvakrát vedli. Vždyť po zvuku první sirény odcházeli do kabin s náskokem 1:2. Pak jakoby si najednou jihlavští hokejisté vzpomněli, že jsou na posledním místě tabulky. Další branku už nepřidali. Zato Kadaň Řehoře, později Kotlíka, ve svatyni hostů z Vysočiny nešetřila. Druhé dějství vyhrála 3:0 a naprosto tak zvrátila vývoj zápasu. Poslední dvacetiminutovka znamenala pouhé dotlučení hřebíku do jihlavské rakve. Kadaň vítězila deklasujícím poměrem 6:2.

Kadaň       -     Jihlava     6:2

Aktuální stav kádru

Těžko by se našel někdo, kdo by předpovídal směr ubírání týmu v úvodu ligy. Počet 8 proher odsoudil Jihlavu k nejnižšímu patru tabulky. V poslední době už přišlo vystřízlivění a Jihlava pomalu stoupá vzhůru. Naposledy předvedla velice bojovný a sympatický výkon na ledě Ústeckých Lvů, kteří zvítězili zásluhou jediného brankového úspěchu. Doma však Jihlava od krize, tedy již skoro měsíc, neprohrála. Také proto nyní opanovává 13. místo se stejným počtem bodů jako Kadaň, 17.

Statistiky

Jihlava se může pyšnit hráčem, který je v první desítce kanadského bodování soutěže. Je jím známý ostrostřelec Oldřich Bakus s 18 body. Počet asistencí a branek má rovnoměrně rozdělený. V útoku mu dvorně sekunduje Petr Kaňkovský. Na svém kontě má zaznamenáno 14 bodů, 3 branky a 11 přihrávek.

Jedničkou Jihlavy je bezesporu Milan Řehoř. Mezi tyče se postavil již třináctkrát. Zásluhou nepříliš dobré obrany ze začátku ligy odchytal veškerá klání s celkovým průměrem nad dvě a půl branky na zápas. Úspěšnost vypadá přeci jen pohledněji. Téměř 94% vypovídá o vynikajících kvalitách brankářského umění.
Díky nevydařenému vstupu Jihlavy do letošního ročníku se vystřídalo na pozici brankářské jedničky více mužů v masce. Na 1 až 3 klání se do branky postavili například Jež, Kotlík, Sáblík či Suchan.

Sestavy z posledních utkání

SK Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Pulpán, Spitzer, Loučka, Hlubuček, Hlavatý, Staněk, Stavenský, Stehlík, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Vrtek, Kajer, Pražák, Hobl, Krpenský

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Chvátal, Morava, Kuchyňa, Lukáč, Dobrovolný, Šmarda, Lukačovič, Duben - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Dušátko, Lazorišák - Hanzal, Řípa, Fiedler - Vlk, Havel, Tkáč

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM