Hodnocení 2. čtvrtiny základní části

Jindřich Poledna | 02.12.2006 | |

Hodnocení 2. čtvrtiny základní části

Kadaň po první čtvrtině základní části 1. ligy skončila se 14ti body a rozhodně to nevypadalo, že by chtěla útočit na vysněné playoff. Především ze začátku hrála pohledný kombinační hokej, ale ten kýžené body moc nepřinášel. Bylo tedy na trenérech, jak změní hru týmu. Jejich prvním úkolem bylo najít jedničku do branky, neboť Jaroslava Hubla si stáhl Litvínov a veškeré břímě dopadlo na méně zkušeného Roberta Slipčenka.

 
14. kolo: Kadaň – Chomutov 2:6
V derby Kadaň sice vedla 1:0, jenže šňůra šesti branek hostí nenechala nikoho na pochybách, v jakých vodách se Chomutov pohybuje. Kadaňští borci sice bojovali, na lepšího soupeře však neměli.
Hodnocení: Zázrak se nekonal, body navíc v Kadani nezůstaly.

15. kolo: Mladá Boleslav – Kadaň 4:1
Ani další favorit proti Kadani nezaváhal. Nehrál sice svojí hru, Kadaň Boleslav především v druhé třetině přehrávala, jenže opět ztroskotala na střelecké nemohoucnosti.
Hodnocení: Podle papírových předpokladů zůstaly všechny body ve Středních Čechách.

16. kolo: Kadaň – Třebíč 4:3
Třebíč se v posledních letech pohybovala v tabulce okolo Kadaně, letos se jí výrazně daří a okupuje vyšší příčky. Jenže severočechům se na tým z Vysočiny daří. Se štěstím – s gólem v poslední minutě si Kadaň připsala veledůležité 3 body a zůstala na dohled první osmičce.
Hodnocení: Body musely zůstat doma a take se tak stalo. Sice s velkým štěstím, ale na to se historie ptát nebude.

17. kolo: Dukla Jihlava – Kadaň 5:2
Dukla se letos stale hledá. V souboji týmů se stejným bodovým ziskem byli lepší domácí a Kadaň tak po prohře spadla na předposlední příčku. Domácí sice vedli o 2 branky, jenže Kadaň běhen chvíle vyrovnala a zápas tak dostal nový náboj. Jenže po zbytečných chybách se domácí tým dostal na koně a zbytek zápasu si již pohlídal
Hodnocení: Kadaň měla minimálně na bod, zbytečně přišla o dobrý výsledek - ztráta 1 bodu.

18. kolo: Kadaň – Sareza 2:3 sn.
Kadaň ještě v poslední třetině prohrávala 0:2, ale dokázala skóre srovnat. Stehlík mohl ještě rozhodnout v základní hrací době, ale neuspěl. Pak v trestných stříleních chyboval brankář Slipčenko a tým z Ostravy si odvezl 2 body.
Hodnocení: S týmem jako je Sareza se doma musí vyhrávat - ztráta 2 body.

19. kolo: Olomouc – Kadaň 1:3
Poslední tým tabulky se letos dost trápí, ale nejednoho soupeře doma dokázal pěkně pozlobit. Kadaň sin a Hanou jela minimálně pro bod a přivezla si všechny 3! Třetí gól padl už do prázdné domácí branky. V zápase podržel Severočechy gólman, což bylo klíčem k veledůležitým třem bodům.
Hodnocení: Zřejmě větší vůle po vítězství z naší strany, ale proti poslednímu celku se bodovat musí.

20. kolo: Kadaň – Ústí nad Labem 6:3
Proti favoritovi se Kadaň dokázala náležitě nabudit a soupeř neměl pražádnou šanci! Ústí sice vedlo o jednu branku, ale po pěti brankách domácích v řadě vedla Kadaň v polovině utkání již 5:1 a konečný výsledek si zkušeně pohlídala.
Hodnocení: Příjemné překvapení, favorit neuspěl - zisk 3 neočekávaných bodů.

21. kolo: Kadaň – Havlíčkův Brod 3:1
Nováček letošní sezóny má střídavé výkony, dokáže porazit silného soupeře, ale prohrát take se slabým. V Kadani však neuspěl a po prohře 1:3 odjel s prázdnou..
Hodnocení: Dvě branky Metličky zajistily Kadani veledůležité body. Se soupeři obdobných kvalit se doma musí bodovat.

22. kolo: Hradec Králové – Kadaň 4:1
Zápas, který byl především o zviditelnění rozhodčího Jeřábka dopadl podle předpokladu lépe pro domácí. Ačkoliv Kadaň bojovala, nebylo jí souzeno odvézt si ani bod.
Hodnocení: Hradec patří letos k favoritům, z jeho ledu si soupeři moc bodů neodvážejí.

23. kolo: Kadaň – Beroun 3:2
Středočeskému klubu jsme měli co vracet, neboť jsme v Berouně padli v 10. kole 4:1. Celý zápas rozhodla naše využitá přesilovka 5 na 3, kdy dal Hlubuček vítěznou branku.
Hodnocení: Tým dřel a vítězství si zasloužil. Se soupeři obdobných kvalit se doma musí bodovat.

24. kolo: Havířov – Kadaň 3:1
Názorný příklad nedisciplinovanosti a zbytečných faulů letos asi nenajdeme. Kadaň vedla a nic nenaznačovalo, že by si neměla odvézt všechny body. 40 minut byla lepší, ale pak přišel šok, dostala 3 branky a bylo po zápase.
Hodnocení: Pokud se dlouho vede, tým se nesmí nechat hrou soupeře ukolíbat - zbytečná ztráta 3 bodů vzhledem k průběhu zápasu.

25. kolo: Kadaň – Prostějov 3:6
Po neúspěchu na severu Moravy došla další facka, tentokráte z Hané. Soupeř vedl, Kadaň se dokázala opět zvednout a vyrovnat, jenže pak zaúřadoval Hlouch, který dal v zápase celkem 4 branky a Kadaň opět ztratila body hodně zbytečně.
Hodnocení: S týmem ze spodních pater tabulky se domu doma jednoznačně vyhrávat- zbytečná ztráta 3 bodů.

24. kolo: Kometa Brno – Kadaň 0:2
První utkání, ve kterém nastoupil za Kadaň brankář Kamil Jarina a hned první vychytaná nula! Soupeř se čtvrté příčky nedokázal překonat výtečného brankáře Kadaně a ta ze 2 brejků rozhodla zápas.
Hodnocení: Tým cítil za svými zády zkušenost - po zdařilém průběhu se do Kadaně stěhují 3 body, se kterými se nepočítalo .

Kadaň se tak po 26 zápasech usídlila na osmé příčce, má 33 bodů, na šestou třebíč ztrácí pouhé 3 bodíky. S novou jedničkou Kamilem Jarinou se jistě máme na co těšit ve druhé polovině základní části. Příští utkání odehraje Kadaň ve středu 6. prosince od 17:30 v Chomutově.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM