Junioři : Teplice dlouho odolávaly, ale body zůstaly doma

Miroslav Lučan | 10.12.2006 | |

Junioři : Teplice dlouho odolávaly, ale body zůstaly doma

Přehoupla se polovina soutěže a opět po týdnu se rozjel kolotoč zápasů 1.ligy juniorů. Jako další soupeř pro juniory SK Kadaň byl losem určen HC Stadion Teplice. Domácí byli jednoznačnými favority. Po polovině soutěže jsou na třetím místě s pouhými dvěma body ztráty na prvního. Naopak Teplice jsou na posledním místě se ziskem pouhých šesti bodů. V zápase mělo jít o jednoznačnou záležitost, ale opak byl pravdou. Neopakovaly se předchozí utkání, kdy kadaňští nastříleli teplickým po osmi gólech, ale bylo to drama až do konce. Po bezbrankové první třetině, kdy domácí sice měli více příležitostí, ale nedokázali z toho nic vytěžit, se dostali do vedení hosté, kteří byli posílení o několik hráčů z ústecké juniorky. Kadaňští dokázali odpovědět až ve 32.minutě, když Jáchym našel skulinu v brance a vyrovnal. Poté domácí převzali iniciativu a do konce druhé části Kotek využil přesilovku a poslal svůj tým do vedení. V závěrečné části pokračoval koncert zahozených šancí domácích a tak přišel trest v podobě vyrovnání. Černožlutí se nechtěli smířit se ztrátou bodu a zavřeli hosty v obranném pásmu. Dva body za vítězství vystřelil při přesilovce Kalinovič a upravil tak na konečných 3:2.

 
19.kolo, neděle 10.12.2006
Sportovní klub Kadaň - Stadion Teplice  3:2  (0:0, 2:1, 1:1)
Branky : 33.Jáchym (Kadlec), 39.Kotek (Jáchym), 59.Kalinovič (Koblitz) – 28.Ševcovic (Rezek, Hodinář), 50.Jarkovský (Pavka).
Rozhodčí : Krebs – Hauser, Rozlílek.
Vyloučení: 7:10, navíc Hartman (KAD) 10 minut.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 120.
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sportovní klub Kadaň: Tichý (Studnička) – Hartman, Chmel, Vošta, Toman, Kotek, Koblitz, Kalinovič, Jáchym, Zacharenko, Žemlička, Schönauer, Nguyen, Chotaš, Krpenský, Paul, Ryvola, Kanči, Svoboda, Žilík, Kadlec.
Trenér : Wágner, Krpenský
Stadion Teplice: Davídek (Halama) – Prokš, Jurčík, Podhrázský, Pudeh, Jindřich, Hájek, Třeštík, Myšík, Matejčík, Mikeš, Pavka, Hodinář, Jarovský, Červenka, Rezek, Pataky, Ševcovic, Pospíšil.
Trenér : Borůvka

Komentář k zápasu

V úvodní části diváci branku neviděli

Ihned po deseti vteřinách se dostali hosté do přečíslení dva na jednoho tepličtí Jindřich s Myšíkem, ale posledně jmenovaný trefil horní tyč, brankář Rudolf Tichý si taky náležitě zanadával na své spoluhráče. Tepličtí na ledě létali a kadaňský brankář měl plné ruce práce. Ve 4.minutě musel zasahovat po střele Podhrazského svým mrštným betonem. Na druhé straně ihned z protiútoku měl slibnou šanci Toman, ale Davídek byl pozorný a překvapit se nenechal. V 6.minutě dostali kadaňští první možnost přesilové hry, ale nedokázali si vytvořit větší příležitost ke skórování. Po návratu teplického hráče zpět na hrací plochu se rozhodčí rozhodl vylučovat i na straně domácích. Zacharenko si šel odpočinout za sekání. Ale ani domácí brankář neměl nijak závažnou práci. Jakmile byli domácí v pěti krosčekoval Kadlec a nabídl tak hostím další přesilovku. Ta už z jejich pohledu byla o hodně lepší, ale gól vstřelit nedokázali. Ve 14.minutě se dostal do brejku Kadlec, který se právě vracel z trestné lavice, položil si gólmana Davídka, ale puk zvednout nedokázal. V 16.minutě Nguyen měl téměř 100% šanci, ale přestřelil. V 17.minutě lehkou střelou zpoza kruhů nadělal Paul spousty vrásek gólmanovi Davídkovi, puk si však cestu do branky nenašel. V 18.minutě kadaňští rozjeli parádní kolotoč před teplickou brankou, šance Krpenského, Kadlece a ani střela Chotaše se k velké smůle domácích neujala. V poslední minutě měli ještě obě mužstva po jedné šanci, ale skóre se nezměnilo, a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Obrat a zasloužené vedení

V úvodu druhé třetiny musel řešit Tichý další ošemetnou situaci. Třeštík dokonce nastřelil tyč. Ve 23.minutě se hrálo ve čtyřech na obou stranách a a do dobré situace se řítil Žilík, ale byl seknut protihráčem začala tak přesilovka domácích. Při gólmanovi Davídkovi stálo dnes obrovské štěstí. Ve 28.minutě zatlačili tepličtí. Útočníci se dostali k několika zakončením a na střelu Ševcovice byl ležící Tichý krátký - 0:1. V rozmezí 28. až 30.minuty bylo několik vyloučení na obou stranách a vyplynula z toho dlouhá přesilovka pěti proti třem domácích. A konečně se dočkali, po kolotoči v obranném pásmu se k puku dostal Jáchym a propasíroval puk do sítě - 1:1. Domácí začali přebírat iniciativu, dlouho se hrálo v neúplném počtu. Ve 37.minutě hráli domácí další z přesilových her, byli nastěhováni v útočném pásmu, ale překonat Davídka nemohli. V momentě jak se otevřeli vrátka na trestné lavici, aby se mohl vrátit teplický hříšník, přihrál Jáchym zpoza branky najetému Kotkovi a ten Davídkovi nedal nejmenší šanci - 2:1. Sóre se již v poslední minutce třetiny neměnilo.

Vydřené vítězství

Kadaňští začali závěrečnou část lépe, ale uklidňující branku nevstřelili. Teplický gólman Davídek držel svému týmu naději na dobrý výsledek. Hosté nejen proto nepříjemně kousali. Rozdíl jedné branky nebyl tak žalostný. Domácí měli nervozitu na hokejkách, střelecky se jim vůbec nedařilo. Navíc byl ve 48.minutě vyloučen kadaňský Kanči a hostům svitla naděje. Ačkoli tepličtí sehráli přesilovku velmi dobře vyrovnat se jim nepodařilo. V 50.minutě jeli domácí dva na jednoho, ale Kanči nedokázal přihrát přes jediného obránce. Potvrdilo se pravidlo nedáš dostaneš. Ihned z protiútoku udeřili hosté. Pavka vystřelil od modré čáry a vyražený puk dotlačil do branky Jarkovský. O minutu později mohli hosté jít i do vedení, když Vošta školácky chyboval na obranné modré a na Tichého se řítil Jindřich, ale Tichy bravúrním skluzem zabránil pohromě. Hosté byli s výsledkem velmi spokojeni, důsledně bránili. A s přibývajícími minutami byli domácí víc a víc nervózní. Čas pro ně plynul velmi rychle. V 58.minutě uzavřeli kadaňští svého soupeře v jejich obranném pásmu a rozjeli obávaný kolotoč. Hostím nezbývalo nic jiného než faulovat. Domácím se naskytla velká šance. A stalo se, po třiceti vteřinách využil přesilovku Kalinovič a vrátil domácím vedení - 3:2. V čase 58:53 velmi netakticky vyhodil puk mimo hrací plochu teplický Matějčík a zamezil tak odolání gólmana. Půl minuty před koncem navíc obdržel další teplický hráč dvouminutový trest za faul na gólmana a zdálo se být rozhodnuto. Deset vteřin před koncem ještě minul prázdnou branku Paul a na výsledku 3:2 se již nic nezměnilo.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM