A-tým veze dva body z jihu Moravy

Miroslav Lučan | 11.12.2006 | |

A-tým veze dva body z jihu Moravy

Třebíč - Další velice těžký zápas sehráli hokejisté A-týmu SK Kadaň, tentokráte na ledě houževnatého týmu SK Horácká Slavia Třebíč. V zápase jednoznačně kralovali brankáři obou týmů. Obrana byla lepší útoku. Diváci marně po celé tři třetiny čekali na gól. V první části kadaňští nevyužili dvojnásobnou přesilovku a vzápětí mohli inkasovat, ale podržel je opět výtečný Jarina. Ve druhé třetině se naopak nejvíce vyznamenal domácí brankář Luňák, když vychytal brejk Hobla. Když se v závěrečné části neujala ani střela Pospíšila, bylo na řadě prodloužení, ve kterém si těsně před koncem vytvořili Severočeši obrovský tlak, ale dopravit puk do branky nedokázali. Musela rozhodnout trestná střílení. Jako první se rozjel hostující Buchal a nedal Luňákovi šanci. Jelikož už žádný z další pětice hráčů neskóroval, tak si černožlutí odvážejí veledůležité dva body za vítězství 0:1 po samostatných nájezdech.

 
29.kolo, pondělí 11.12.2006
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň  0:1sn  (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 65.Buchal.
Rozhodčí: Štěpán Souček - Václav Guth,David Rittich.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 561.
Střely na branku: 38:25.
Průběh utkání: 0:1.
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent - Ščerban, Rehák, Bulička, Hrbáček, Vomela, Šefčík, Dvořák, Sláma, Kubica, Dolníček, Mertl, Pšurný R., Balán, Pšurný M., Čech, Zahradník, Gulaš, Handlovský, Oliva, Látal.
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Pospíšil, Staněk, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Vrtek, Stavenský, Stehlík, Metlička, Žák, Buchal, Postl, Polanský, Veverka, Kajer, Hobl, Hlusička, Krpenský.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu byl z obou stran značně nervózní a přestože si obě mužstva vytvořila několik slibných šancí, žádná brankou neskončila. První výraznější převahu získali hosté v polovině první třetiny, to když šli domácí do třech a v tomto počtu se museli bránit 31 vteřin. Z přesilovky stála za zmínku jen střela Buchala od modré, kterou Luňák se štěstím zlikvidoval špičkou betonu. I další velkou šanci měli hosté. Hobl vyslal nebezpečnou střelu, jíž se sice Luňákovi podařilo vyrazit, ale následnou Krpenského dorážku musel Gulaš zastavovat až na brankové čáře. Na začátku minuty šestnácté dostali příležitost početní výhody domácí. Po akci Zahradníka, který výborně pracoval před brankovištěm uklidil puk bekhendem do kadaňské sítě Gulaš, ale sudího píšťalka zazněla dříve s verdiktem, že puk byl již v moci hostujícího gólmana. Tři minuty před sirénu nasměroval střelu z nulového úhlu na domácí bránu Veverka. Luňákova lapačka však byla ve správnou chvíli na správném místě.

V úvodu druhé části vyvolala rozruch v hledišti teč najíždějícího třebíčského forvarda Balána, který však z těsné blízkosti minul Jarinovu bránu. Stejný muž stál čelem Jarinovi i v 33.minutě. Tentokrát si Jarina připravil lapačku přesně do místa, kam Balán tečoval odražený puk. I nadále držel Jarina perfektními zákroky svůj tým. Domácí hráči se snažili protlačit puk za jeho záda, ale kouzelník v bráně Kadaně si udržoval čisté konto. O dvě minuty později vyrazil střelu Pšurného přímo před sebe, puk dokázal bleskově zalehnout a domácí útočníci už jej nedokázali protlačit za brankovou čáru. V minutě šestatřicáté se však musel blýsknout i domácí Luňák, když se hostující Hobl dostal do samostatného nájezdu i s obráncem v zádech. Třebíčský gólman jej perfektním rozštěpem vychytal. Velmi blízko prvnímu gólu byli domácí dvě minuty před koncem druhé třetiny. Agilní Gulaš poslal na Jarinu puk po ledě, ten jej ale dokázal zastavit těsně před brankovou čarou bruslí. I po druhé třetiny se obě mužstva odebrala do kabin za smírného stavu 0:0.

Rozhodnutí se očekávalo ve třetím dějství. Domácí však pokračovali ve festivalu neproměněných šancí, nepřesných přihrávek a hosté jim v této hře spokojeně sekundovali. Přestože střelecká a herní aktivita vycházela především z hokejek domácích hokejistů, jistota v kadaňské brance likvidovala jeden pokus domácích za druhým. Bez práce však nebyl ani Luňák a například v 52. minutě vyrazil samostatný nájezd Postla svou maskou. V závěru třetí třetiny se domácí pokoušeli rozhodnout zápas v základní hrací době, ale v tomto snažení jim bránila úporná obrana kanaňských hráčů v čele s bezchybným Jarinou. A jelikož oko diváka za celý zápas nevidělo jedinou branku, dospěl zápas do pětiminutového prodloužení.

V tom byli od úvodu aktivnější Třebíčští, neboť už v 16 vteřině hráli dvouminutovou přesilovku 5:3. Po několika neupravených přihrávkách se k tvrdé střele odhodlal obránce Vomela, ale Jarinovy betony byly na správném místě. Těsně před koncem prodloužení se do několika příležitostí dostala také čtveřice Kadaně, ale také Luňák podržel jistými zákroky svůj tým a uchoval si čisté konto do rozhodujících nájezdů.

Prvním exekutorem nájezdů (třebíčští fanoušci měli příležitost zhlédnout vůbec první rozhodnutí v samostatných nájezdech na vlastním ledě) se stal Jaroslav Buchal a přesně umístěným pukem nad lapačku Luňáka poslal hosty do jednobrankové výhody. Byl to však zároveň jediný gól, který mohli diváci na třebíčském stadionu v pondělním podvečeru vidět, neboť další nájezdy, ať už domácích Romana Pšurného, Milana Gulaše či kapitána Ščerbana nebo hostujících Vrtka a Hlusičky brankou neskončily a Kadaň si tak odváží z třebíčského ledu dva body.

Martin Gahler. Jan Šindelář

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský – Kadaň: Podle mého názoru to byl na první ligu velmi kvalitní zápas s obrovským nasazením od obou týmů, v němž však nepadla branka a tak rozhodly až samostatné nájezdy. Utkání rozhodlo to, že jsme měli v brance Kamila Jarinu. Zápas nakonec rozhodl jeden gól v samostatných nájezdech a to je známka toho, že i gólman domácích chytal výborně. Nakonec jsme ten jeden gól dali my. Na začátku třetí třetiny jsme si vzali oddechový čas, protože jsme se dostali dost pod tlak, hráli jsme oslabení a vypadalo to, že dostaneme gól, tak jsme si vzali ten oddechový čas.

Jiří Otoupalík – Třebíč: Kadaň jsme doma neporazili už dva roky a dneska jsme to chtěli zlomit, což se nám bohužel nepovedlo. Musím souhlasit s kolegou, že i když se hrálo bez branek, ten zápas měl velice dobrou úroveň. Soupeř měl hodně šancí, ale my jsem těch šancí měli přece jenom víc. Mrzí nás, že jsme nevyužili ani přesilovky. Když už jsme si šance vytvořili, tak vynikající výkon brankáře Jariny nám ve skórování zabránil. Nájezdy pak už byly vabank. Michal Valent nám před zápasem oznámil, že má teplotu a střevní potíže, proto dnes nebyl ani na střídačce.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM