Udrží si Kadaň pozici před Duklou?

Macháček Jan | 12.12.2006 | |

Udrží si Kadaň pozici před Duklou?

Kadaň - Po Třebíči čeká SK Kadaň další tým z Vysočiny. HC Dukla Jihlava. Nejhorší období má už za sebou a o tom také přesvědčila v minulém kole, kdy dokázala porazit druhý tým 1.ligy - Ústí n/L. Vítězstvím nabuzená Dukla se pokusí přeskočit Severočechy na veledůležitých příčkách tabulky. Zda se jim to podaří, nebo si černožlutí udrží slibné místo pro boje o play-off se můžete přesvědčit ve středu 13.12.2006 v 18:00 na Kadaňském zimním stadionu.

 

Vzájemná bilance zápasů SK Kadaň – HC Dukla Jihlava

Sezóna 2004/2005

Právě v této sezóně Jihlava zápasila v extralize. Po dvaapadesátí zápasech skončila na posledním místě. Za celou sezónu si Dukla připsala pouze šest výher, poměr vstřelených a inkasovaných branek se tehdy zastavil na nelichotivém poměru 89:195. Klub byl odsouzen k boji o záchranu, Dukla Jihlava však prohrála

Sezóna 2005/2006

Minulou sezónu už si Kadaň s Duklou zahrála. Vzájemná bilance zápasů byla jako na houpačce. Zajímavé je, že Severočeši pokaždé vyhráli na domácím ledě a Dukla zase na svém stadionu na Vysočině. Jako by oba kluby potřebovaly podporu známého prostředí k tomu, aby svého soupeře patřičně usměrnily.

Kadaň       -     Jihlava     1:0p
Jihlava     -     Kadaň       3:1
Kadaň       -     Jihlava     3:2
Jihlava     -     Kadaň       3:2

Dukla v nové sezóně 2006/2007

Do tohoto ročníku měla Jihlava katastrofální vstup. Na výhru musela čekat až do 9. kola, v předchozích utkáních se dočkala Dukla pouhých dvou bodů. Nový muž na trenérském postu Petr Vlk sice Jihlavské k 15. kolu vytáhl ze dna tabulky na 11. místo, ale od té doby se Jihlava z této pozice neodlepila. Mezi 10. a 20. kolem zažívala Dukla oproti hrůznému startu klidné období, výhry převažovaly nad porážkami, navíc se dokázala Jihlava vytáhnout doma proti Mladé Boleslavi (4:1) či venku v Třebíči (3:2). Celek z Vysočiny se sice nevyvaroval několika blamážím, jakými byly výprasky v Chomutově (4:9) nebo v Hradci Králové (3:7), ale zdálo se, že jeho forma se v přijatelné míře stabilizovala. Poslední týdny Jihlavských však nebezpečně připomínají úvodní ligová kola. Po zmíněném poměrně úspěšném cyklu se Jihlava postavila k osmi utkáním a šestkrát odešla poražena. Navíc se znovu nedokázala vyhnout dalším přídělům v Brně (2:9) či doma proti Chomutovu (6:7pp). Jedinými záchytnými body Dukly v posledních kolech jsou tak domácí výhry nad Třebíčí (6:1) a Prostějovem (5:3).

Aktuální stav kádru

V kádru Jihlavy se odehrály dvě změny v obranných řadách. Jiří Dobrovolný se před necelým měsícem vydal do Plzně, která je jeho kmenovým týmem. Koncem listopadu pak v jihlavské kabině nahradil berounský Radek Míka dalšího beka Adama Lukačoviče, který naopak putoval mezi Medvědy.

Opory týmu

Z pětice brankářů, která už hájila jihlavskou svatyni, se na pozici jedničky probil Milan Řehoř (3,06 a 92,37%). Řehoř se zatím objevil ve 25 utkáních, v kterých si dokázal připsat tři čistá konta. V druhé nejhorší obraně ligy si nejlepší statistiky drží duo Marian Morava (0+13, +6) a Chvátal Marek(2+10, +3). Nejproduktivnějším hráčem Dukly je sedmatřicetiletý matador mužstva Petr Kaňkovský (11+18). Nejlepším šutérem týmu zůstává loňský král kanadského bodování 1. ligy Oldřich Bakus (15+13). Třetí místo v interní soutěži produktivity Dukly si s odstupem drží Ladislav Rytnauer (10+12).

Sestavy z posledních utkání

SK Kadaň: Jarina - Pospíšil, Staněk, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Vrtek, Stavenský, Stehlík, Metlička, Žák, Buchal, Postl, Polanský, Veverka, Kajer, Hobl, Hlusička, Krpenský.

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Kuchyňa, Morava, Duben, Lukáč, Míka, Šmarda, Pekárek - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Řípa, Kaňkovský, Fiedler - Vaškovič, Dušátko, Vlk - Hanzal

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM