Junioři: Ztráta kocentrace a zbytečná ztráta

Miroslav Lučan | 15.12.2006 | |

Junioři: Ztráta kocentrace a zbytečná ztráta

Po dlouhé době se junioři SK Kadaň představili na domácím ledě v páteční večer. Přivítali celek HC Baník Most, který se v tabulce nachází o jedno místo výše než domácí. Oba od sebe dělí pouhé dva body. Nejen proto se očekávalo velice kvalitní utkání. Kadaňští dokázali ve dvou předcházejících kolech zvítězit, ale nad slabými protivníky. Černožlutí měli mosteckým co vracet, oba dva zápasy v sezóně s nimi prohráli. Poprvé v sezóně se za domácí představil navrátilec Martin Neprášek. V první třetině se hrál vyrovnaný hokej. Domácí dostal do vedení Kalinovič, když využil přesilovou hru. Do konce úvodní části ještě stihli mostečtí vyrovnat. Ve druhé třetině domácí tvrdě trestali chyby soupeře a utekli díky gólům Chmela, Limberga a Paula až na rozdíl tří branek. V poslední třetině si domáci zbytečně zápas zkomlikovali. Ve vlastní přesilovce si nechali dát dvě branky a dokonce se ještě dostali do vedení. Dvě minuty před koncem z přesilovky na konečných 5:5 vyrovnal Kalinovič a domácí tak přišli zbytečně o jeden bod a možnost jít na druhé místo v tabulce.

 
20.kolo, pátek 15.12.2006
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  5:5  (1:1, 3:0, 1:4)
Branky : 10. Kalinovič (Toman, Paul), 24.Chmel (Pira), 25.Limberg A. (Kadlec), 37.Paul (Kalinovič), 58.Kalinovič (Pira, Paul) – 14.Kýhos, 48.Šafařík, 48.Jirkovský (Soukup), 49.Šafařík, 54.Rabas (Kýhos, Nedrda).
Vyloučení: 9:8, navíc Kadlec (KAD) a Rabas (MST) 10 minut osobní trest.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:2.
Diváci: 130.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1, 4:5, 5:5.
Sportovní klub Kadaň: Tichý (Studnička) – Limberg A., Chmel, Vošta, Toman, Kotek, Koblitz, Kalinovič, Jáchym, Zacharenko, Žemlička, Schönauer, Nguyen, Chotaš, Neprášek, Paul, Pira, Kanči, Svoboda, Žilík, Kadlec.
Trenér : Wágner, Krpenský
SK HC Baník Most: Bezunk (Melichar) – Drenčko, Linhart, Dušek, Lipert, Jirkovský, Zenk, Kunrt, Křivan, Šafařík, Kýhos, Rabas, Nedrda, Svitavský, Soukup, Lhotka, Beránek, Polák, Böhm, Hlaváček.
Trenér : Kašťák

Komentář k zápasu

Vyrovnaná první třetina

Po pár vteřinách od začátku hosté dostali možnost početní výhody, když byl za podražení vykázán Pira. Kadaňská čtveřice však dobře bránila a přesilovka tak zůstala nevyužita. Hra byla z obou stran opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu. V 5.minutě dostali mostečtí možnost reparátu, na trestnou usedl Toman. Domácí brankář Tichý se ukázal výtečným zákrokem proti Soukupově střele. To bylo z jejich strany, ale vše. V 8.minutě při závaru před Bezunkovo brankou trefil Jáchym tyč. V 10.minutě měli první možnost přesilovky v zápase i domácí. Po minutě využil přesilovku Kalinovič a poslal Kadaň do vedení - 1:0. Domácí se uklidnili a byli to oni kdo se častěji tlačil do útoku. Ve 13.minutě trefil Koblitz další tyč. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, vhazovalo se po levici Tichého, kadaňští propadli na buly a Kýhos blafákem přelstil Tichého - 1:1. Poté se hrálo ve čtyřech na obou stranách, do velké šance se dostal Kalinovič, ale štěstí v koncovce neměl. V 18.minutě se do brejku v oslabení po chybě mostecké obrany dostal Žilík, ale puk mu sklouzl z čepele. O chvilku později ještě v oslabení jeli v přečíslení dva na jednoho Toman s Kalinovičem, ale posledně jmenovaný nedokázal přehodit ležícího gólmana.

V pohodě hrající Kadaň trestala chyby

Hosté v úvodu prostřední části dohrávali přesilovou hru, kadaňského gólmana však neohrozili. Ve 23.minutě střílel z mezikruží Chotaš rovnou do hrudi Bezunka. Ten si poté připsal ještě dva zákroky, skóre se změnit nepodařilo. Ve 24.minutě po buly v útočném pásmu od modré střílel Pira a Chmel tečoval do protipohybu gólmana a vrátil domácím vedení - 2:1. Ihned po vhazování se dostal do brejku Kalinovič, ale Bezunk ho vychytal. Domácí se přece jen znovu dočkali, po dalších pár vteřinách povodil mostecké hráče Kadlec, předložil puk před branku, kde stál nikým nekrytý Aleš Limberg zvýšil - 3:1. Kadaňský tlak otupila až následná přesilovka hostí, ve které se ocitl tváři v tvář Tichému Rabas, Tichý ho nádherně vychytal a mostecký ho zbytečně atakoval a následně se pustil jako smyslu zbavený do kadaňských obránců, za co si vysloužil trest 2 + 10 minut. Černožlutí přesilovku nevyužili. Ve 32.minutě nebezpečně střílel zpoza hráče Toman, gólman Bezunk byl však připraven. Ve 36.minutě chybovali mostečtí na červené čáře, Kalinovič poslal pasem dopředu Paula a ten se nemýlil a mazácky zvýšil náskok domácích - 4:1. Ve 38.minutě fauloval loktem Kadlec, za to obdržel dvouminutový trest, neodpustil si komentář k rozhodčímu a ten mu udělili bonus v hodnotě deseti minut. Mostečtí byli v přesilovce hodně bezzubí. Skóre se do konce druhé části nezměnilo.

Zbytečná Ztráta koncentrace

Po pár vteřinách nabídl Svoboda hostím přesilovku, když hákoval najíždějícího útočníka Mostu. Hostům se hra vůbec nedařila, kadaňští dobře bránili a moc jim toho nedovolili. Ve 47.minutě se blýskl pohotovým zákrokem Tichý, když zneškodnil střelu Šafaříka. Šafařík se přeci jen dočkal, před Tichým se strhla mela, a dotlačil puk za záda gólmana - 2:4. Po vstřelené brance se opět předvedli mostečtí hráči. Svitavský ukázal, že jeho inteligence je na bodu mrazu. Bezhlavě se pustil do ležícího kadaňského hráče a cestou na střídačku strčil ještě několik domácích hráčů. Vysloužil si za to trest na 2 + 2 minuty. Kadaňským se přesilovka vůbec nevedla, byli to naopak hosté kdo vstřelil branku, Jirkovský snížil na rozdíl jedné branky - 3:4. Hostům se povedl husarský kousek, V témže oslabení dokázali vstřelit ještě vyrovnávací branku, Šafařík se dostal k odraženém kotouči, objel branku a dostal puk za záda Tichého - 4:4. Domácí hráli jako opaření, hostím narostla křídla. Z takřka jasného zápasu se stalo drama a to jen díky nepozornosti domácích hráčů. Kadaňští kupili chybu za chybou, obrana doslova hořela, v 53.minutě byl za krosček vyloučen Paul a hostům se tentokrát přesilovka povedla, Rabas z Kýhosem vyšachovali obranu a rázem hosté vedli - 4:5. Najednou byl hostů plný led, jako by vstali z mrtvých, bylo z nich úplně jiné mužstvo než v předcházejících třetinách. Bylo to domácí, kteří teď museli hrát. V 57.minutě nastřeli třetí tyčku v dnešním zápase. Hostující Zenk hákoval a domácí měli velkou šanci. Po půlminutce gólman Bezunk vyhodil puk mimo led a rázem domácí cítili obrovskou šanci při dvojnásobné výhodě. Tu za čtrnáct vteřin využil Kalinovič a kadaňští tak srovnali krok - 5:5. Přesilovka stále pokračovala. V ní měl obrovskou šanci Schönauer, ale těsně minul. Zbývala minuta do konce a drama vrcholilo. Kadaňští tlačili, osmnáct vteřin před koncem Kadlec přestřelil branku a zápas tak skončil smírně 5:5.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM