Vykročí Kadaň do nového roku úspěšně?

Macháček Jan | 30.12.2006 | |

Vykročí Kadaň do nového roku úspěšně?

Po vánoční přestávce hokejisté znovu obléknou své výstroje a začne pokračován bitvy o play off. Na kadaňské hokejisty čeká první celek 1.ligy HC Ústečtí Lvi. Po odchodu Kamila Jariny se do branky černožlutých postaví Robert Slipčenko. V prvním utkání odjížděla Kadaň poražena. Ale ve druhém doma ukázala, že v Kadani se pořád hraje dobrý hokej a nynějšího Lídra tabulky “vyprovodila“ zatím nejvyšší porážkou Lvů. Jestli černožlutí zopakují výkon z posledního vzájemného utkání a vstoupí do nového roku úspěšně se můžete přesvědčit ve čtvrtek 4. ledna v 18:00 ve Lví aréně v Ústí nad Labem.

 

Vzájemná bilance zápasů SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi

Sezóna 2004/2005

V předloňské sezóně nedali ústečtí Lvi mnoho příležitostí černožlutým k zisku bodů. Navíc kadaňští nedokázali na své ledě vstřelit proti soupeři z regionu jedinou branku a ve druhém domácí souboji si nechali nadělit “bůra“. Ve lví aréně to bylo o něco lepší, ale získat body se nepodařilo.

SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 0:4
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 1:4
SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 0:5
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 3:2 

Sezóna 2005/2006

První zápas hraný v nedobytné Lví aréně černožlutí začali velmi dobře. Díky Vobořilovo brance se dostali do vedeni. “Zuřiví“ Lvi tříbrankovou šňůrou vývoj utkání otočili ve svůj prospěch. Utkání skončilo 4:2. Druhý zápas v tomto ročníku se odehrál pod střechou kadaňského zimního stadionu. Ústí si během utkání nedělalo násilí a během každé třetiny zvýšilo své vedení o jeden gól. Lvi kromě své síly potvrdili také svou schopnost využívat přesilovky. Třetí vzájemné měření sil proběhlo 11.ledna. Kadaň po první třetině udržela bezbrankový stav, ale v dalších dostala po dvou brankách, a protože žádnou nedokázala vsítit, odjela z Arény po prohře 0:4. V poslední měření sil se rozhodlo již v první třetině která skončila 1:3, v následujících třetinách gól nepadl.

HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 4:2 
SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 0:3 
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 4:0
SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3 

Sezóna 2006/2007

V prvním měření sil v této sezóně kadaňští dlouho drželi naději na dobrý výsledek, první třetinu prohráli nejtěsnějším rozdílem a dokonce ústečtí mohli děkovat za tento stav brankáři Zikmundovi. Zlom nastal zhruba v polovině utkání, kdy domácí využili dvě přesilové hry a vytvořili si dostatečný náskok. Ve třetí třetině už hře dominovali a ještě přidali další branky, jedinou branku černožlutých vstřelil Petr Derfler. Lvi tak zaslouženě vyhráli 5:1. V druhém vzájemném utkání na ledě černožlutých nastoupil do branky Jarda Hübl a mužstvo bylo jakoby vyměněné. Celý zápas kontrolovali hru a brankami Spitzera, Derflera, Pulpána, Metličky, Postla a Polanského si připsali tři body za vítězství 6:3.

Výkony „soupeře“ v letošní sezóně

Letos mají Lvi “zálusk“ na extraligu a dokazují to svými výsledky. V současné době vedou tabulku 1.ligy s náskokem tří bodů na druhá Hradec Králové. Celkem dvanáctkrát přišli o body, z toho jen šestkrát o všechny tři. O to se postarali týmy Havlíčkova Brodu, Prostějova, Chomutova, Ostravy, Jihlavy a v neposlední řadě i celek SK Kadaň. V prodloužení podlehli pouze celku z Ostravy a po samostatných nájezde odjížděli poražení jen z Mladé Boleslavy. Dvakrát zvítězili až v prodloužení a dvakrát po samostatných nájezdech.

Statistiky

Klubovým statistikám vévodí obránce Jakub Grof s 27. kanadskými body za deset gólů a sedmnáct asistencí, zároveň okupuje první pozici ve statistikách obránců 1.ligy. V patách mu jsou Tomáš Martinec s 6+18 a Ladislav Slížeks 5+19. S odstupem je jistí dvojice útočníků Milan Antoš a Pavel Janků oba se 22. kanadskými body. Ústeckou svatyni střeží Jiří Zikmund, který si drží průměr 1,73 obdržené branky na zápas.

Sestavy z posledních utkání

HC Slovan Ústečtí Lvi:Zikmund – Pojkar, Nádašdi, Houdek, Hořava, Jan Kudrna, Ficenc, Kolafa, Zápotočný – Hulva, Slížek, Antoš - Janků, Martinec, Klobouček - Micka, Ivan, Vítek - Jiří Kudrna Přeučil, Bauer.

SK Kadaň:Slipčenko - Pospíšil, Hlavatý, Spitzer, Kocek, Hlubuček, Staněk, Stavenský, Stehlík, Metlička, Heřman, Fink, Postl, Polanský, Hlusička, Kajer, Pražák, Buchal, Hobl. p>

Porovnání týmů

10-2-1-19 celková bilance 20-4-2-6
3-2-0-11 zápasy venku 9-3-1-4
7-0-1-8 zápasy doma 11-1-1-2
11. postavení v tabulce 1.
35 získané body 70
79:110 skóre 112:65
1 utkání bez vstřelené branky 0
2 utkání s nulou 7
6:0 (Havířov) nejvyšší výhra 8:1 (Olomouc)
2:8 (Ostrava) nejvyšší prohra 3:6 (SK Kadaň)
P.Derfler; 23 (11+12) nejproduktivnější hráč J. Grof; 27 (10+17)
P.Derfler; 11 nejlepší střelec M. Antoš; 14
P.Derfler; 12 nejvíce asistencí L. Slížek; 19
S.Stavenský; 74 nejtrestanější hráč J.Klobouček; 80
K. Jarina – 94,97% úspěšnost brankáře P. Přikryl – 94,40%
K. Jarina – 1,97 průměr inkas. branek P. Přikryl – 1,64
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM